Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Print this post

ΤΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!

Του Βαλεντίνου αύριο. Η πιο μισητή γιορτή για 'μένα. Πρώτον γιατί στην Ελλάδα του δώσαμε προαγωγή και τον κάναμε άγιο τον παπάρα ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποκαλούνε τη γιορτή μέρα του Βαλεντίνου (Valentine 's Day) και δεύτερον δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εμπορικό κατασκεύασμα.
   Άντε όμως να τολμήσεις να μην πας το καθιερωμένο λελουδικό και το δωράκι στο έτερον ήμισι. Τολμάς; Όχι βέβαια γιατί μετά τα μούτρα που θα αντικρίζεις θα έχουν διάρκεια και οι σπόντες θα εκτοξεύονται σε ανύποπτο χρόνο σα ρουκέτες. Αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις τη θέση σου και τα πιστεύω σου το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να επιδεινώσεις τη θέση σου, πράγμα που σίγουρα δε το θέλεις.
   Έχω ένα φίλο ο οποίος μια φορά στο παρελθόν για να τιμήσει τα πιστεύω του τη μέρα του Βαλεντίνου τόλμησε και δεν έκανε τίποτα. Εννοώ ούτε πήρε δώρο στην καλή του, ούτε της ευχήθηκε, ούτε διοργάνωσε κάποια ρομαντική έξοδο. Φυσικά και έπεσε ανάκριση από τη γκεσταπίτισα συμβία του για την όλη στάση του απέναντι της και απέναντι στον εθνομάρτυρα Βαλεντίνο. Πως τόλμησε το γαΐδούρι και δεν τίμησε το μέγα άγιο; Μόνο από φάλαγγα δεν τον πέρασε. Μάταια προσπαθούσε ο κακομοίρης να εξηγήσει. Όταν προσπάθησε να επανορθώσει ήταν ήδη αργά. Μετά ήρθε και η τιμωρία. Σεξουαλικό εμπάργκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μούτρα, σπόντες, σπάσιμο νεύρων.
   Δεν καταλαβαίνω πως τρελαίνονται όλοι και θέλουν να εκδηλώσουν τον έρωτα τους μόνο τη συγκεκριμένη μέρα. Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου η αγάπη είναι μούφα; Βγαίνεις έξω να αγοράσεις ψωμί και βλέπεις σχεδόν όλα τα μαγαζιά στολισμένα στα κόκκινα και νομίζεις ότι ξαναγεννήθηκε ο Λένιν και κατέβηκαν οι μπολσεβίκοι. Η μεγάλη αηδία είναι όταν θέλεις να βγεις το βράδυ έξω για μια μπύρα ή ένα ποτό πρέπει να τρως στη μάπα όλες τις κόκκινες διακοσμήσεις. Καρδούλες, κεράκια, αρκουδάκια, σκατάκια, φρουφρού, χαμηλή μουσική, και ζευγαράκια να φασώνονται άγρια στους καναπέδες. GET A FUCKING ROOM!!! όπως έλεγαν και αρχαίοι ημών πρόγονοι.
   Βέβαια και η TV δε μένει αμέτοχη σε όλη την πλύση εγκεφάλου. Όλες οι εκπομπές και ειδικά οι μεσημεριανές στολισμένες σα κόκκινες μπομπονιέρες με ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη γιορτή, προτάσεις για δώρα, προτάσεις για έξοδο, συνεντεύξεις από τηλεσούργελα που νομίζουν ότι είναι διάσημες και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για τον ερωτοπατέρα Βαλεντίνο.
   Για να ξεφύγεις από όλα αυτά ανοίγεις το ραδιόφωνο να ακούσεις λίγη μουσικούλα και εκεί πέρα ακούς την αφιέρωση: Ο Μπάμπης χαρίζει αυτό το τραγούδι στο Κατινάκι με τα πράσινα ματάκια που του έχουν σκίσει την καρδιά με πολύ πολύ πολύ loooooove (το love ο εκφωνητής το λέει με τόσο βαριά και αισθησιακή φωνή που νομίζεις ότι έκλασε από το στόμα ή ρεύτηκε από τον κώλο). Στη συνέχεια ο εκφωνητής θέλει να δηλώσει και αυτός τον έρωτα του στον αέρα  για να μη μείνει πίσω (Κούλαααααα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος). Μετά από όλα αυτά το κλείνεις και πας να ξεράσεις. Βρίσκεις τον εαυτό σου ξαπλωμένο στον καναπέ να κοιτάζει το ταβάνι και ανακαλύπτεις ότι η Charlot η αράχνη κοντεύει να κεντήσει ολόκληρη κουρτίνα. Ξαφνικά εκεί που κάνεις το απόλυτο τίποτα και βαθυστοχάζεσαι στο πουθενά με το βλέμα της αγελάδας πριν την ίωση χτυπάει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι κάποιος που ενώ ξέρει τις απόψεις σου σχετικά με τη γιορτή των ερωτευμένων, θα σου ευχηθεί μόνο και μόνο για να σου τη σπάσει.
   Αναγκάζεσαι να κρυφτείς στο τελευταίο καταφύγιο που έχεις στο σπίτι. Στην τουαλέτα. Μπαίνεις μέσα και ησυχάζεις. Άκρα του τάφου σιωπή... Μα η χαρά δεν κρατάει πολύ. Από τον αεραγωγό ακούς χαζογελάκια από γκόμενες από το διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δικό σου και κουβέντες για τα σχέδια τους και τους γλυκούληδες τους και τι δώρα τους πήραν, τι δώρα περιμένουν, ότι περίμεναν αυτή τη μέρα όλη τη χρονιά, τι θα φορέσουν... Μπλιαχ!!! Δεν αντέχω άλλα σιρόπια... Θα πάθω σάκχαρο, θα ξεράσω... Δεν αντέχω και τους βάζω μια φωνή: ότι και να σχεδιάσετε για απόψε, το τέλος θα είναι πάντα το ίδιο. Θα γαμηθείτε! Έρχεται η αποστομοτική απάντηση από πάνω: Άντε να χαθείς κρετίνε. Και η ανταπάντηση: Τώρα μου κάνατε τη μούρη κρέας. Άντε σάλτα και τουτ! Και τότε το βουλώνουν.
   Ησύχασα. Πήρα την εκδίκηση μου και μπορώ επιτέλους να απολαύσω τον ποδοσφαιρικό αγώνα που βρήκα στο δορυφορικό με τις μπυρίτσες μου. Μετά από δεκαπέντε λεπτά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει το έτερον ήμισι που γύρισε από τη δουλειά. Με ρωτάει: Τι θα κάνουμε απόψε αγάπη; Και απαντάω: Έκλεισα τραπέζι για ρομαντικό δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο. Και η απάντηση: Σοβαρά; Είσαι πολύ γλύκας! Ξανά ερώτηση που συνοδεύεται από ένα ψευτοκλαψιάρικο υφάκι: Δωράκι δεν έχω; Και η απάντηση: Μα φυσικά και έχεις. Τολμάω να κάνω αλλιώς;
   Παίρνω βαθιά ανάσα, σφίγγω τα δόντια και πάω να γιορτάσω γαμώ το Βαλεντίνο μου μέσα! Τζάμπα τόσες βαθυστόχαστες σκέψεις.

buzz it!

16 σχόλια:

  1. Πες τα, πες τα! :D

    Κλοτσιά στα αχαμνά του τον Βαλεντίνου! :ppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Πολίτης της Μπανανίας Μωρέ εγώ τα λέω, αλλά ποιος μ' ακούει; Του χρώνου να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό. Να αποκαθηλώσουμε το Βαλεντίνο από το θρόνο του και να κάνουμε γιορτή γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε όμως να τολμήσεις να μην πας το καθιερωμένο λελουδικό και το δωράκι στο έτερον ήμισι. Τολμάς; Όχι

    τι άλλο να γράψω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @paokland Όποιος λέει ότι τολμάει μάλλον λέει ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω ξέχασα κατι γενέθλια πριν λιγο καιρό, ενος συγγενούς ( γυναίκας ) λογω του οτι εκεινη τη μερα ειχαν πάει ολα ανάποδα και έτρεχα, τηλεφώνησα την επόμενη μερα να ευχηθώ αλλα το τι μούτρα εχω φάει ως σημερα δε λέγεται.
    Φαντάσου να ξεχάσω του *μπιπ* του Βαλεντίνου τι εχω να πάθω, τι εμπάργκο και τα σχετικά, κι ας υπάρχουν πολυ πιο σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα τα οποία ΔΕΝ ξέχασα !
    τι να πω τωρα, χρόνια πολλά να πώ ; ...
    Σε κάποια φάση παλιότερα ειχα μισήσει αυτη τη "γιορτή" αλλα έκτοτε απλα δεν ασχολούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tzonakos Ξέχασες γενέθλια; Πώς τόλμησες; Στην πυρά θρασύτατε που τολμάς να απολογηθείς. Το παράπτωμα που έπεσες συνεπάγεται την αιωνιότητα στην κόλαση, δεν το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φέτος νομίζω τοποθετήθηκε στη σωστή της διάσταση αυτή η "εορτή" - είναι δηλ. για τα καρναβάλια-πανηγύρια, μια χαρά της ταιριάζει.
    Κι αν δεν πέσεις θύμα λουλουδάδων-ζαχαροπλαστων κι άλλων λοιπών εμπόρων η καλή σου θα'πρεπε να σε ανταμοίβει όχι να σου κρατά μούτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @DaisyCrazy Έχεις δίκιο, όντως για τα πανηγύρια. Πάνμτως η ανάρτηση είναι μια ιστορία που έβγαλα από το μυαλό μου με βάση τα πιστεύω μου. Τα γεγονότα της μίνι ιστορίας δεν είναι πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά είναι για απόκριες και η γιορτή και όλα τα μπιχλιμπίδια που ακολουθούν αρκουδάκια,καρδούλες,λουλουδικά και διάφορες μαλακίες στο πάτερο!
    Το κάθε ζευγάρι έχει ένα σωρό ημερομινίες ατομικές να γιορτάσει και λόγους όπως είναι γνωριμία γενέθλια και δεν συμμαζεύεται.Θα εκτιμούσα καλύτερα σε ανύποπτο χρόνο να'περνα ένα τριαντάφυλο μ'ενα γλυκό φιλί παρά "με σφιγμένα τα δόντια ένα δώρο ή ένα γεύμα ρομαντικό"
    Αυτό το "ερωτικό εμπάρκο" είναι ότι χειρότερο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στο ταίρι της!
    Ελα όμως που κρατάει εκείνη τα κλειδιά του παραδείσου!!
    Εύχομαι να'χεις μια όμορφη λοιπόν Vday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικα χαιρομαι που ειμαι με μια λογικα σκεπτομενη γυναικα και ασχολουμαστε με πιο σοβαρα θεματα.
    Παντως για να πω την αληθεια, μια τουρτα την χτυπησαμε... ΟΧΙ για την υποτιθεμενη "γιορτη", αλλα πεσανε κατι τρελες υπογλυκαιμιες...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @zoyzoy Ευτυχώς η παραπάνω ιστορία δεν ανταποκτίνεται στην καθημερινότητα μου. Αντί όμω για καλή Vday δε μου εύχεσαι καλύτερα να βρω καμιά δουλειά;
    @fotis Τουρτίτσα ε; Μια σοκολατίνα δε σας έφτανε; Τεσπα, ας κάνω ότι το πιστεύω για τις υποψλυκαιμίες. :-)
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Πέρασα πριν από λίγο. Κορυφαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή την ευχή την έχεις μόνιμη και προσευχή κιόλας!
    Έδωσες και σε μένα ιδέα με την ανάρτησή σου!

    Καλά Κούλουμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα μ'αρέσει να το γιορτάζω τη μέρα του Βαλεντίνου και να κάνω δωράκια στον δικό μου (είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που να θέλω να κάνω δώρα στον άλλο), αλλά το μόνο που περιμένω από'κείνον εκείνη την ημέρα είναι να χαρεί το δωράκι του και να περάσουμε μια ήρεμη μέρα μαζί, αντάλλαγμα δεν περιμένω σε καμία περίπτωση. Έχοντας ζήσει μέρες του Βαλεντίνου με πρώην μου άνεργο που στεναχωριόταν επειδή δεν μπορούσε να μου πάρει δώρο και'γω να προσπαθώ μάταια να τον πείσω ότι δεν θέλω δώρο, αλλά μόνο την παρουσία του, κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη μέρα είναι απλά μια μέρα σαν τις άλλες και όχι λογος για ν'αγχώνεσαι/στεναχωριέσαι/τσαντίζεσαι κλπ.(και μα το Θεό πόσο μα πόσο μου τη δίνουν οι γυναίκες που περιγράφεις στο ποστ σου, θέλω να τους ρίξω τίποτα ξεγυριστές ανάποδες, ακούς εκεί εμπάργκο επειδή δεν τους έκανες δώρο του Βαλεντίνου, αν είναι δυνατόν!!!). Τα τελευταία 3,5 χρόνια χρόνια ζω στο εξωτερικό, ο δικός μου είναι ξένος (Ολλανδός) Πέρσι του έκανα το τραπέζι σπίτι μου με δείπνο 3 πιάτων (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό) και αλλά πιό 'προσωπικά' δώρα αν με καταλαβαίνεις.. Ο ίδιος μου έφερε ένα τριαντάφυλλο (θα πω ψέμματα αν πω ότι δεν χάρηκα!). Φέτος του έδωσα μια καρτούλα και μια τεράστια σακούλα με αφροκαραμέλες που του αρέσουν φοβερά, κι ας μου είχε πει ότι δεν θα μου κάνει δώρο (είπαμε, κάνω δώρα αλλά δεν περιμένω αντάλλαγμα!) Περάσαμε μια τέλεια μέρα μαζί, που στην ουσία είναι το μόνο που έχει σημασία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Sofia K. Δεν ξέρω αν διάβασες τα υπόλοιπα σχόλια. Αν όχι σου λέω ότι το κείμενο βγήκε από τη διεστραμένη φαντασία μου. Παράπονο από την καλή μου δεν έχω και χωρίς να θέλω να θίξω τις ελληνίδες ευτυχώς είναι ξένη και έχει άλλη νοοτροπία και εγώ γεννημένος και μεγαλωμένος στο εξωτερικό οπότε μπορούμε και κάνουμε χωριό. Αν ζούσα καμιά παορόμοια κατάσταση με τα γραφόμενα θα είχα πάρει τα βουνά. Ασχέτως που δεν πιστεύω σ' αυτή τη γιορτή το λελουδικό το πρόσφερα και το γλυκάκι μου το έφαγα. Άσχετα από το τι πιστεύω εγώ εφόσον μοιράζομαι πράγματα με άλλο άνθρωπο οφείλω να κάνω και υποχωρήσεις. Βλέπεις το έταιρον ήμισι του αρέσουν τα γούτσου γούτσου μανταλάκια κλπ.
    @24ώρες Έχεις αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;