Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Print this post

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η κατάσταση στην Ελλάδα ομολογουμένως είναι λίγο στριμόκωλη. Λεφτά γιοκ, έξτρα φόροι δρομολογούνται, ανεργία στο φουλ, επίκειται κατάργηση 14ου μισθού, οι προσλήψεις και οι διαγωνισμοί στο δημόσιο πάγωσαν. Όλοι; Όχι όλοι. Για παράδειγμα τώρα τρέχει ένας διαγωνισμός της Εθνικής τράπεζας μέσω Α.Σ.Ε.Π. (κλικ εδώ) για 230 άτομα. Αλλά... πάντα υπάρχει ένα αλλά... αν δείτε την προκήρυξη στη σελίδα 5 και παράγραφο 3 θα δείτε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι τριάντα ετών (κλικ εδώ).   Απ' ότι καταλάβατε οι υπόλοιποι είμαστε φύρα. Όσοι είμαστε πάνω από τριάντα χρονών ανήκουμε στην αχρείαστη γενιά. Πιθανόν κάποια μυαλά που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά θεωρούνε ότι η παραγωγικότητα δεν υπάρχει μετά την ηλικία των τριάντα ετών. Γεννηθήκαμε και πρέπει να πεθάνουμε άνεργοι.
   Δε μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό βάζουν τέτοιες προϋποθέσεις στις προκηρύξεις. Όσοι είμαστε πάνω από 30 χρονών τι πρέπει να κάνουμε; Να κλέψουμε ή να σκοτώσουμε; Να μου το θυμηθείτε. Θα έρθει η μέρα που κάποιοι από τους σημερινούς απελπισμένους ανέργους θα κλέψουν και θα σκοτώσουν. Όχι γιατί θα είναι ψυχάκηδες, ούτε επειδή είναι κακοποιοί. Απλά δε θα αντέξουν άλλο την απαξίωση, τη μιζέρια που η κρατούσα τάξη θέλει να μας επιβάλλει, την ανέχεια, την ανεργία, τον επαγγελματικό αποκλεισμό.
   Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Πάμε από το κακό προς το χειρότερο και φανταστείτε ότι πάτο δεν πιάσαμε ακόμα. Ευχή και κατάρα να μην προλάβουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους αύριο το πρωί όλοι οι υπεύθυνοι αυτού του χάους.

buzz it!

27 σχόλια:

  1. Φίλε μου καλά τα λές,αλλά ποιός απο δαύτους σε ακούει?
    Ποιός σου είπε οτι αυτό ισχύει για πάνω απο τα τριάντα?
    Κι αν είναι έτσι,οι μέχρι τα 30 νομίζεις οτι είναι σε καλύτερη μοίρα?
    Δουλεύουνε για πέντε και αμοίβονται άσε καλύτερα!
    Εγω πάντως πρός το παρόν γλύτωσα απο τέτοιες καταστάσεις!Στο μέλλον να δούμε!!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @NANTIA-BAD RELIGION 7 Τ λέω και τ' ακούω μόνος μου για να μη σαλτάρω. Αν κάνεις κλικ στα links και πας στις παραπομπές που λέω θα το δεις ότι ισχεί. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε hackaday, ένα έχω να πω εγώ, η γενιά μας (30φεύγα), όσοι βέβαια δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, είναι καμμένη. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ νιώθω εδώ και πολύ καιρό πλέον καμμένο χαρτί. Σε αυτή την πουστ..χώρα, αν δεν είσαι λαμόγιο, είσαι στο υπόγειο, και ηλίου φως δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @demis Πίστεψε με το ζω στο πετσί μου κάθε μέρα. Έχω τόσες δυνατότητες και μπορώ τόσα να προσφέρω και όμως νιώθω άχρηστος. Όχι γιατί είμαι αλλά γιατί έτσι με ανάγκασαν να νιώθω. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Γι' αυτό δε θα πάει ποτέ μπροστά η Ελλάδα. Τρώει τα παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://demispoetry.blogspot.com/
    Σε παραπέμπω σε σχετικό μου ποίημα με τίτλο: "Ανταποδοτικά οφέλη". "Η ποίηση είναι το καταφύγιο που φθονούμε", έλεγε ο Καρυωτάκης, αλλά αν ζούσε σήμερα, δεν ξέρω αν θα του έμενε, έστω, κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητω η πρώτη διδαξασα η Σαπουντζάκη. Αλλαξε και εσυ ταυτότητα. Μπορείς!
    Πέρα από την πλάκα τί να πώ? Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση ότι το να βάζεις όριο ηλικίας στις προκυρήξεις θέσεων εργασίας είναι παράνομο βάση Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά δεδομένου ότι στην Ελλάδα-Μπανανία ακολουθούμε μόνο όσους νόμους μας συμφέρουν (βλέπε απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους) δεν βλέπω πώς μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί για καταπάτηση του νόμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @demis Πάω.
    @Το χρυσό ΠιΠι Μη μου βάζεις ιδέες.
    @Σοφία Πιστεύω ότι αυτό γίνεται για λόγους σκοπιμότητας. Για να μπούνε συγκεκριμένα άτομα και για να γίνει εύκολο απορίπτουν με αυτόν τον τρόπο εκ των προτέρων ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Δεν πιστεύω στην αξιοκρατία του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάνω από 30 και άνεργος; Και ζεί ακόμα; Που θα πάει αυτή η αναισθησία, ως πότε θα επιβαρύνουν όλοι αυτοί οι άνεργοι την οικονομία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γιάννη οι άνεργοι είμαστε οι τελευταίοι που επιβαρύνουμε την οικονομία. Καλύτερα ψάξε τους πολιτικούς. Εκεί θα βγάλεις λαγό. Πίστεψε με κανείς δε θέλει να είναι στη θέση του ανέργου, οπότε μην κατηγορείς τους άνεργους. Είναι οι μόνοι που δε φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Εθνικη αυτο με το οριο ηλικιας το εχει εδω και χρονια στους διαγωνισμους της, χωρις αυτο να σημαινει οτι το επικροτω.

    Αν οι 30 φευγα ανεργοι ειναι σε ασχημη κατασταση, φανταστειτε και τους 40 φευγα με παιδι. Για παραπανω ηλικιες δε λεω, εκει πρεπει να ειναι πολυ πολυ ασχημα τα πραγματα.

    Με παιρνει ενας σημερα να με καλεσει για μια συνεντευξη.
    Και μου λεει "ειμαστε στην αλλη ακρη της Αττικης, θα μπορεσετε να ερθετε;"
    Μαλλον δεν μπορει να καταλαβει την ψυχολογια ενος ανεργου.

    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @αντώνης Από αφεντικά μην περιμένεις να καταλάβουν τέτοια πράγματα. Αυτό θα γίνει μόνο όταν βρεθούνε και αυτοί στην ουρά του ΟΑΕΔ για το ταμείο ανεργίας. Πάντως αυτός ο όρος της ηλικίας είναι μεγάλη μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε jim, πλάκα μου κάνεις; Δεν κατάλαβες την ειρωνία; Δεν με κατάλαβες τόσο καιρό; Με δυό γιούς άνεργους είναι δυνατό να κατηγορώ τους ανέργους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Χαχαχαχαχαχα. Τσίμπησε το μελανούρι... Εσύ τι λες ρε Γιάννη; Από τη στιγμή που το ξέρω ότι έχει άνεργα παιδιά λες να μην κατάλαβα την ειρωνία; Απλά είπα να συνεχίσω λιγάκι την πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω ότι θέλουν να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε.Εδώ δουλειές γιόκ, λεφτά για άνεργους τίποτα θ'αναγκαστεί να φύγει η νεολαία σ'αλλη γη σ'αλλα μέρη όπως έκαναν οι γονείς μας,Γερμανία και Αμερική.
    Πραγματικά πολύ φοβάμαι την αντίδραση του κόσμου όταν του κόψουν και άλλα απ'το μισθό του και τα ρεμάλια απολαμβάνουν τους φόρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @zoyzoy Ποιο δρόμο να πάρουμε; Του μεταξιού, των διαμαντιών, να πάμε στη γη της επαγγελίας ή στο μπουρδέλο της ευαγγελίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου χακ. Μάλλον δεν έχει νόημα πια να τα λέμε, κάτι πρέπει να κάνουμε. Αλλά δε βλέπω να είναι κανείς διατεθειμένος να κάνει τίποτα. :)
    Mόνο για τους πολιτικούς δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ζουζάνα Χατζηνικολάου Από τη μια έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη αν δεν τα πω έστω και στο βρόντο θα σκάσω. Για τους πολιτικούς δεν υπάρχει ούτε όριο ηλιθιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με λόγους αναξιοκρατίας. Απλά είναι περισσότερο βολικό να προσλαμβάνεις μικρούς - είναι πιο φθηνοί και συνεισφέρουν περισσότερο στο ταμείο συντάξεως. Αν η πρόθεση ήταν να διαβληθεί ο διαγωνισμός, αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε ηλικιακούς περιορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Σοφία Δε διαφωνώ μαζί σου Σοφάκι. Απλά λέω ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν μηδαμινές αντιδράσεις από την ήδη αποκλεισμένη μάζα υποψηφίων. Λιγότερες αντιδράσεις = λιγότερα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα έχει πιάσει ήδη πάτο; Ας το ελπίσουμε να 'χω δίκιο γιατί τότε θα αρχίσει αργά ή γρήγορα να αναδύεται :)
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παντού τα ίδια...Εδώ στην Γερμανία ρώτησα για να κάνω μετεκπαίδευση στο δημόσιο για διερμηνέας μιάς που τώρα με τα ελληνικά,αγγλικά και γερμανικά μιλάω τρεις γλώσσες και μου είπανε αφού είμαι πάνω από σαράντα να το ξεχάσω...μόνο σε ιδιωτική σχολή κι αφού πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @DaisyCrazy Καλημέρα. Μήπως ο πάτος είναι άπατος;
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Χεχεχε... έπρεπε να το καταλάβεις. Τόσες φορές τα είπαμε και κατ' ιδίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Μάτα Ρατσισμός δηλαδή. Κοινωνικός ρατσισμός. Και γιατί δεν τους είπες ότι οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες και έχουν διπλές τις χάρες όπως έλεγε και η Ρίτα Σακελαρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο εν λόγω διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας είναι αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός και προκλητικά άδικος, καθώς χωρίζει τους έλληνες πολίτες σε πολίτες α & β κατηγορίας(με βάση την ηλικία και τον τόπο καταγωγής) και στερεί με τις ευλογίες του "αμερόληπτου" ΑΣΕΠ το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη δημοκρατικής χώρας να έχει Ι Σ Ε Σ ευκαιρίες στην αγορά εργασίας!
    ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ
    Η τράπεζα & ο ΑΣΕΠ οφείλουν να τον ακυρώσουν άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ανώνυμος Αυτοί μπορεί να οφείλουν να τον ακυρώσουν αλλά δε θα το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;