Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Print this post

ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ

Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την και ας πέσει χάμω, λέει το γνωστό τραγουδάκι. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Θα καταλάβετε παρακάτω αν δε βαριέστε να διαβάσετε το κείμενο.
   Η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνω καθημερινά σχόλια σε άλλα ιστολόγια αν και επισκέπτομαι καθημερινά αρκετά. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί καβάλησα το καλάμι, αλλά γιατί διατηρώ τρία ιστολόγια. Το παρόν, το Locus Blogus, το οποίο μου καταναλώνει αρκετό χρόνο γιατί oτιδήποτε γράψω πρέπει να το τεστάρω έτσι ώστε να είμαι φερέγγυος και απαντάω σε όλα τα μυνήματα από αναγνώστες που συναντούνε διάφορα προβλήματα και το Cyglobe που είναι στην αγγλική γλώσσα, το οποίο το είχα παρατημένο στη γωνία για σχεδόν ένα χρόνο και τους δύο τελευταίους μήνες άρχισα να ξανασχολούμαι μαζί του. Βάλτε και ότι καθημερινά καταναλώνω αρκετές ώρες για εύρεση εργασίας.
   Όποτε βρίσκω χρόνο αφήνω σχόλια σε ιστολόγια που διαβάζω. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι όποιος μου αφήσει σχόλιο σε ένα από τα blogs  μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσω όσο γρηγορότερα γίνεται. Είναι θέμα ευγένειας. Το να έρχεται κάποιος επίσκεψη στο σπίτι σου φέρνοντας σου δώρο, σε τιμάει με αυτόν τον τρόπο δείχνοντας ότι σε εκτιμάει και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον οικοδεσπότη με κλάσσιμο. Το ίδιο πάνω - κάτω ισχύει και στη blogόσφαιρα.
   Υπάρχουν μερικοί και μερικές (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε - σιγά μην τους κάνω και διαφήμιση) που αυτοπροσδιορίζονται ως V.I.P. της ελληνικής blogόσφαιρας, με την ανοχή των υπολοίπων την έχουνε δει διαδυκτιακοί stars, έχουνε κάποιες γνωριμίες και παίρνουνε θέσεις στο δημόσιο διά της πλαγίας οδού και πάνε και ταξιδάκια στις Βρυξέλλες (όλα πληρωμένα).
   Στους παραπάνω σπάνια κάνω κλικ για να επισκευτώ τα τσαρδάκια τους. Μερικές φορές έπεσα στο ολέθριο σφάλμα να αφήσω και σχόλια. Περνούσα κατά καιρούς μήπως απάντησαν αλλά το ζαρτ ήταν μεγάλο και ομιχλώδες! Σνομπαρία όσο δεν πάει. Νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τ' αρχίδια και κοιτάζουν τους υπόλοιπους αφ' υψηλού.
   Προς τι η ταπιροκρανίωση μου; Πριν μερικές μέρες άφησα σχόλιο σε μια κυράτσα αλλά απάντηση γιοκ. Ανήκει βλέπετε στην ελίτ! Σκατά στα μούτρα της και στα μούτρα όλων των ομοίων της. Πόσο πολύ θα ξεπέσουν αν απαντήσουν; Αν πούνε μια καλημέρα; Και αυτά τα άτομα κατάφεραν να περάσουν στο μυαλό της πλειοψηφίας που ασχολούνται με τα ιστολόγια (συγγραφείς και αναγνώστες) ότι αξίζουν. Παπάρια μέντολες που λέει και ο φίλος μου ο Έκτορας.
   Άντε καλό Σαββατόβραδο να έχετε και καλή εβδομάδα.

buzz it!

39 σχόλια:

  1. Και εγώ στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα είμαι. Και έτσι θα συνεχίσω να είμαι γιατί παρά το γεγονός οτι κάποιοι είναι όντως οι βασιλιάδες του κλασίματος, αυτοί που σκέφτονται με τον ίδιο ανοιχτό και υγιή τρόπο που σκέφτεσαι εσύ, θα στο ανταποδώσουν, και θα γίνετε και μια ωραία παρέα.

    Εγω έτσι έχω βγει κερδισμένη γιατί 8 στους 10 ανταπέδωσαν αυτή μου την ευγένεια, είτε με το να αφήνουν σχόλια, ή με το να αναδημοσιεύουν άρθρα μου, η να περνάνε απο το μπλογκ και να κλικάρουν. Και εγώ φυσικά πάντα ανταποδίδω στο δεκαπλάσιο.

    Στην αρχή ήταν ζόρικα, για κάποιο λόγο που δεν ξέρω πολλοί είναι κουμπωμένοι, αλλά αντιλαμβανόμενη την καθαρότητα και την αμεσότητα της προσέγγισης στο τέλος τους έκανα να ανταποκριθούν θετικά, ίσως και γιατί εγώ είμαι και πιο άμεση, είμαι και γυναίκα, δεν ξέρω.

    Στο τέλος όπως και να έχει, αυτοί που είναι να ανταποκριθούν, θα ανταποκριθούν, και θα κάνεις και έναν ωραίο κύκλο.

    Το άρθρο σου αύριο θα ανέβει για αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *τους υπόλοιπους τους γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ξέχασα να συμπληρώσω.

    Τι είχαμε, τι χάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Πολίτης της Μπανανίας Δόξα το Θεό όσα χρόνια ασχολούμε με τα ιστολόγια έχω συναντήσει φοβερά άτομα. Και στο νετ και στη έξω ζωή. Έχω συναντήσει και μαλάκες οι οποίοι έφαγαν κόκκινη κάρτα. Παράπονο δεν έχω. Απλά σπάζομαι με τις συμπεριφορές κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καταλαβαίνω, και εμένα μου την σπάει δεν λέω οτι δεν μου την δίνει. Αλλά βλέπω μετά το κέρδος που έχω και σκασίλα μου.

    Και όσο για τις γνωριμίες, όντως όπως λες, θα συναντήσεις πολλά σπουδαία άτομα, και βλάκες. Αλλά το καλό είναι οτι ακριβώς επειδή είναι στο χέρι σου το αν θα περάσεις σε γνωριμία ή όχι, φιλτράρεις το σκουπίδι και κρατάς τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Πολίτης της Μπανανίας Εννοείται ότι πέφτει φιλτράρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρω, είναι απλά το σπάσιμο.

    Δεν βαριέσαι, εμείς να μαστε καλά! ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Πολίτης της Μπανανίας Σίγουρα. Και δεν πρόκειται να χαλάσω τη ζαχαρένια μου γι' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν απαντάω πάντα όχι από σνομπισμό αλλά σκεπτόμενος ότι δεν χρειάζεται η δεν ξέρω τι...
    έμαθα κάτι σήμερα! mille grazie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτη επίσκεψη και πέφτω πάνω σε πολύ ενδιαφέρον θέμα,καλημέρα.Και γω θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντώ σ'όλα τα σχόλια,αν κάποιες ελάχιστες φορές,συμβαινει να απντώ σ'όλα τα σχόλια μαζί,θεωρώ υποχρέωσή μου να εξηγήσω γιατί το κάνω.Απ'την άλλη μεριά κατανοώ όσους δηλώνουν ελλειψη χρόνου,πρεπει να ομολογήσουμε ότι η ζωή ειναι πρωτα εξω απ'τα μπλογκ,έτσι δεν ειναι;
    Ακόμη ενα θεμα που θεωρώ σοβαρό,ειναι να επισκέπτομαι κάποιο μπλογκ και κεινος να μην ανταποδίδει,δε λέω,δεν ειναι παντα ενδιαφεροντα όλα τα θεματα που αναρτούμε όλοι μας,αλλά πότε-πότε δε βλαπτει μια παρουσία μας στα σχόλια του άλλου,καποια στιγμή θα βρούμε κατι ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @VAD Καλημέρα και καλώς όρισες στην ιντερνετική παράγκα μου. Κάτσε να σε κεράσω υποβρύχιο. Σίγουρα η ζωή είναι έξω και όχι στο διαδύκτιο. Το διαδύκτιο είναι μέρος της έξω ζωής. Όσοι νομίζουν ότι ζούνε μια πραγματικότητα Matrix κάνουν λάθος. Και στην ανταπόδοση της επίσκεψης είσαι σωστός. Μου διέφυγε να το αναφέρω. Βέβαια όλοι οι εξέχοντες και εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού blogging σιγά μη ρίξουν τα μούτρα τους και να επισκευτούνε εμάς τους υπόλοιπους τους παρακατιανούς. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γιάννη αυτό που λες το έχω σα κανόνα αλλά δυστυχώς μερικές φορές τον έχω παραβεί με αποτέλεσμα να τρώω τα μούτρα μου. Τεσπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα, υποτίθεται ότι το σχόλιο είναι η αφορμή για περαιτέρω συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν απαντάς σ΄ αυτό είναι σα να μη θέλεις να ακούσεις άλλη άποψη ή σα να θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία.
    Προσωπικά δε μου αρέσουν τα blogs στα οποία αναφέρεσαι, που έχουν άπειρα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση. Μου φαίνονται απρόσωπα. Κι έχω γνωρίσει κι εγώ κάποιους απ΄ αυτούς που λες, και συνειδητοποίησα ότι απλά δε μ΄ ενδιαφέρει να έχω την παραμικρή επαφή μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Σουζάνα Χατζηνικολάου Απρόσωπα τα καταντούν οι ιδιοκτήτες τους με το σνομπισμό τους. Ευτυχώς εγώ δε γνώρισα κανένα προσωπικά από αυτούς. Και πίστεψε με είμαι ευτυχής για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέραααααα Καλησπέρααααα lol ρε τι κάθεσαι και χολοσκάς; δεν είδες εμένα; και από τα σίνκια και τα αγκρεγκατόρια και από όλα βγήκα, έσβησα στάτα πάτρα το blog που έγραφα τόσο καιρό γιατί δεν το γούσταρα και αυτοπροσδιορίστηκα και διορίστηκα χαχα ως misfit της blogovlakeias!

    Σιγά τα λάχανα, λίγοι και καλοί και σε λίγο που θα βαρεθώ εντελώς θα το κλείσω κιόλας.

    Φυσικά γνωρίζω πόσο διαφορετική αξία έχει το blogging για εσένα από ότι για εμένα, αλλά με απλά λόγια, αυτό που εννοώ και λέω, είναι μη χολοσκάς.
    Έχεις ένα απ'τα καλύτερα blogs, είσαι προγραμματιστής, δίνεις τζάμπα συμβουλές, έ, έχεις άλλα 2 blogs έχεις και τα ζόρια σου τώρα όσοι είναι Γκάου Μπίου και δεν καταλαβαίνουν, για βάλε και 'συ ταρίφα στα τζάμπα, να δείς πως θα σε εκτιμήσουν και ας μην τους επισκέπτεσαι... γιατί δεν είσαι αργόσχολος! για κάν'το και θα δεις πότε θα μπείς στα 10 πρώτα του σίνκ του ίνκ και του κάθε @@ρο λίνκ!

    Και η σωστή φράση είναι παπάρια μάντολεshhh

    :p :P :D

    έτσι προφέρεται, άντε και έδωσα ένα σωρό πνευματικά για να την πάρω από τον τιτανοτεράστιο φαφούτη

    Καλή βδομάδα ρε φιλάρα και εγώ το πιστεύω ακόμα ρε ο ΠΑΟΚ θα το σηκώσει φέτος ΠΑΟΚ ρε έτσι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @rrage Misfit ε? Καλό. Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ρε 'συ. Τόσα χρόνια κάτω έμεινε το πρωτάθλημα. Ας έχουμε και μια αλλαγή σ' αυτή τη μονοτονία. προγραμματιστής δεν είμαι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Άνεργος είμαι γαμώ το φελέκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως ανέφερες και παραπάνω, μην χαλάς την ζαχαρένια σου. Έχεις πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείς! Αν δεν απάντησε κάποιος σε σχόλιό σου, χέστηκες!
    Τις προάλλες, βγήκα έξω για τσιγάρο και ήταν ένας συνάδελφος για τον ίδιο λόγο.Του είπα καλημέρα και στα καπάκια γυρίζει την πλάτη και πάει πιο πέρα! Ήθελα πολύ να τον κοπανήσω αλλά λέω δεν γαμιέται, και τι έγινε... μπορώ να ζήσω και χωρίς την καλημέρα του μαλάκα.

    Αφού εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, συνέχισε να κάνεις καλά αυτό που ήδη κάνεις καλά και άσε τους άλλους να προσπαθούν να γίνουν φίρμες.

    Υ.Γ. sorry για τα μπινελίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @fotis Εδώ δεν υπάρχει λογοκρισία, οπότε βρίσε όσο θέλεις. Οι κόπανοι στην έξω ζωή φροντίζουν να δείχνουν στους σκατοχαρακτήρες τους και στο διαδύκτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα τι κάθεσαι και χαλάς τη ζαχαρένια σου ποιός τους χέζει??
    Απορώ και'γω γιατί αφήνουν ορισμένοι(δεν γνωρίζω αν είναι elit ή μη)ανοιχτά τα σχόλια αφού δεν έχουν σκοπό ν'απαντήσουν!
    Εγώ το'χω ξεκαθαρίσει όποιος μου λέει την καλημέρα θα την παίρνει αυτό συμβαίνει και στην έξω ζωή.Αν μου δείχνει την μουτράρα του αυτή παίρνει και από μένα.
    Και σ'οποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε, δυστυχώς!!
    Καλή Κυριακή να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @zoyzoy Μια διευκρίνηση ζουζουνάκι. Δε χαλάω τη ζαχαρένια μου. Αυτή τη χάρη δεν πρόκειται να τους την κάνω. Απλά ανέφερα με πιο γλαφυρό τρόπο την ύπαρξη των ντεμέκ golden boys της blogόσφαιρας. Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.ΑΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ...Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @JK O SKPOYTZAKOS Ποιος αγχώνεται; Απλά με τη σιωπή μερικές φορές είναι σα να αποδέχεσαι κάποιες καταστάσεις και έτσι νομίζουν αυτοί που προσπαθούνε να απιβληθούνε στους άλλους ότι τα καταφέρνουν. Πρέπει κατά καιρούς να τους θυμίζουμε ότι απλά τους αγνοούμε και να μην παρερμηνεύουν τη στάση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Who cares???Don't give a shit....χαχαχα...Ο σνομπισμος υπήρξε υπαρχει κι θα υπαρχει. Εγω πιστευω οτι ο χωρος σιγουρα εχει γεμισει αρκετα σκουπιδια, ωστοσο εκεινοι που πραγματικα τον προσδιοριζουν ειναι οι ανθρωποι εξω καρδια, οι αυθεντικοι κι γνησιοι, και κυριως ΟΧΙ αυτοι με τα πισωπλατα μαχαιρωματα! Καταστασεις που υπαρχουν δηλ, κι εξω απο τα μπλογκς. Αρα μη δινεις σημασια, εν τελει, εσυ δεν προκειται να βγεις χαμενος!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν γνώριζα αυτούς τους... stars θα τους έστελνα μια ξεχασμένη χάρτινη κορώνα που μου φάραγε η μαμά μου με την καρναβαλίστικη στολή...
    Προσωπικά σ' ευχαριστώ για τα φώτα που μου δίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @to alataki Δεν είναι δύσκολο να τους βρεις. Αλλά θα χρειαστείς πολλές χάρτινες κορώνες. Ελιναι αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι πολλοί ιστολόγοι που δεν απαντάνε στα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες και μάλιστα όχι μόνο οι VIP, αλλά και άνθρωποι που απλά έχουν ένα μπλογκ "της σειράς" και μαζεύουν 5-10 σχόλια στην κάθε ανάρτησή τους. Δεν ξέρω γιατί. Το καταλαβαίνω όταν δεν απαντούν σε ένα απλό καλημέρα, γιατί πόσες καλημέρες να πεις σε ανταπάντηση, αλλά μερικοί δεν απαντούν ακόμα κι αν τους πεις κάτι συγκεκριμένο ή τους κάνεις μια ερώτηση. Σε τέτοια μπλογκ συνήθως αποφεύγω να αφήνω σχόλια, γιατί και ο δικός μου χρόνος είναι πολύτιμος, και δεν βλέπω το λόγο να τον σπαταλώ άσκοπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Σοφία Καλημέρα Σοφάκι. Απλά μερικοί δε μπήκαν στο πνεύμα των ιστολογίων. Δεν είναι στατικές σελίδες όπως ήταν παλιά τα geocities της yahoo. Τα blogs είναι διαδραστικά και άμεσα. Αυτή είναι η γοητεία τους και συστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άτυποι και άγραφοι κανόνες. Εσύ πότε θα ανεβάσεις καινούρια ανάρτηση; Το παράτησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα hackaday

    Για τους "πρωτοκλασάτους" bloggers δεν γνωρίζω να σου πω γιατί δεν απαντούν ή γιατί δεν λένε μια καλημέρα (το φτοχοβλογολόγιό μου νομίζω πως δεν συγκαταλέγεται σε αυτή τη κατηγορία).

    Πάντως συμφωνώ με τα λόγια σου. Είναι ένα είδος savoir vivre να απαντάς σε όποιον σου κάνει τη τιμή να σχολιάσει και να του ανταποδόσεις την επίσκεψη (γι αυτό και βρίσκομαι εδώ σήμερα-τι έλεγες στον Vad για κέρασμα υποβρύχιο...???)

    Ομως καμιά φορά η έλλειψη απάντησης μπορεί να συμβαίνει και λόγω του απόλυτου χάους που μπορεί να επικρατεί σε κάποιον blogger. Ζωντανό παράδειγμα η περίπτωσή μου. Κάποιες φορές μπορεί να ανακαλύψω μετά από κάποιους μήνες πως μου ξέφυγε μια απάντηση. Βέβαια θα απαντήσω και θα ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση (συνήθως βέβαια αυτό συμβαίνει σε σχόλια που αφήνουν σε παλιές αναρτήσεις).

    Οχι δηλαδή πως αυτό αποτελεί δικαιολογία αλλά να! θέλω να πω πως (στην περίπτωσή μου) δεν συμβαίνει επειδή απαξιώνω τους σχολιαστές είναι απλά θέμα διαδικτυακής νοικοκυροσύνης (κάτι το οποίο δεν είναι από τα plus μου)

    Αλλη δυσκολία βρίσκω στη γύρα στη βλογογειτονιά. Οπως θα δεις στη λίστα των αγαπημένων έχω βάλει κάποια βλογάκια που δεν τα ξέρει καλά καλά ούτε ο συντάκτης τους. Δεν είναι τρανταχτά ονόματα όμως αν και δεν κινούνται καθημερινά, πολλές φορές ξετρυπώνει κανείς σε αυτά διαμαντάκια-αναρτήσεις. Δεν είναι όμως εύκολο μέσα σε ένα 24ωρο να περάσεις από παντού όπως δεν είναι δυνατόν να επισκέφτεσαι όλα τα σπίτια των φίλων σε καθημερινή βάση.

    Πάντως στα πολυσύχναστα βλογολόγια δεν συνηθίζω να αφήνω σχόλια εκτός και αν είτε διαφωνώ πολύ με το περιεχόμενο της ανάρτησης είτε με σαγήνεψε πολύ το περιεχόμενό τους.

    Ομως πολλά είπα για πρώτη επίσκεψη. Καλώς σε βρήκα λοιπόν, καλή εβδομάδα εύχομαι και καλή δύναμη στην ανεύρεση εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημερα και καλή βδομάδα.
    Ειδα το θεμα αλλα το άφησα να κυλήσει πριν γράψω κατι και θα γράψω επειδή σε εκτιμώ ως μπλόγκερ και καταλαβαίνω περίπου τι εννοείς.
    Θέλω να πω οτι δεν υπάρχουν "ελίτ" ... υπάρχουν απλοί μπλόγκερς και "επαγγελματίες" δηλαδη άνθρωποι που μεσα απο το μπλογκ τους εξυπηρετούν κάτι, προωθούν εσκεμμένα κατι απο το οποίο ισως εχουν όφελος, ας μην επεκταθώ σε αυτό.
    Ακομα υπάρχουν μπλογκερς με 4-5 διαφορετικούς λογαριασμούς και αρκετοί απο αυτούς πιάνουν συζήτηση στα δικά τους μπλογκς με τον εαυτό τους ! ....
    Απαντούν στο ιδιο θεμα με 2-3 διαφορετικά νικς. Σχολιάζουν ως ανώνυμοι με σκοπό κυρίως να προσβάλλουν, να επιτεθούν.
    Εμένα αυτοί με ενοχλούν περισσότερο απο οτι οι "ελιτ" ... στους οποίους μια γράφω, δυο γράφω, τρεις, δεν απαντάνε, δεν με διαβάζουν, αντε γεια !
    Ποτέ δεν σχολιάζω κάπου απαιτώντας καλά και σώνει απάντηση και ανταπόδοση.
    Αν γουστάρω τον/την Χ μπλογκερ θα παω να διαβάσω κι αν εχω να πω κατι θα το πώ, αν θέλει ας απαντήσει, καλο θα ειναι, αν οχι πάμε παρακάτω. Αν δεν μου ανταποδώσει επίσκεψη με σχόλιο πάλι οκ ειμαι. Ξέρω οτι περίπου 20 άτομα με διαβάζουν ανελλιπώς αλλα δεναφήνουν σχόλιο παρά σπάνια.

    Κλείνω με αυτό :
    Πρόσφατα εστειλα ενα μέηλ σε εναν "ελιτ" που ηταν και προσωπικός φιλος κάποτε. του εγραψα οτι το να μην απαντάει τουλάχιστον σε φίλους ειναι περίεργο και δείχνει σνομπισμό που δεν του ταιριάζει ουτε κάνει καλό. Δεν απαίτησα κατι, απλα του επισήμανα οτι ο κόσμος θα πιστεύει οτι ο ίδιος ειναι σνομπ, ακατάδεκτος, πράγμα οχι καλό. Τον χαιρέτησα λέγοντας οτι παραμένω φίλος και σαν φιλος του τα λεω αυτά, δεν μου εχει απαντήσει ακόμα κι ουτε πρόκειται. Προσωπικο μεηλ ηταν, θα μπορούσε να απαντήσει, αλλα σαφώς και δεν με θεωρεί φίλο του.
    Στο τέλος, το μπλόγκινγκ ειναι χαλαρή υπόθεση και οχι νταλαβέρι, εκτός κι αν κάποιοι επιδιώκουν κατι όπως "κοινωνική δικτύωση" ( sic ) καθως δεν του αρκουν τα facebook, MSN κλπ κλπ ...
    Απαντήσεις σε σχόλια δεν δινω πάντα αν δεν εχω να σχολιάσω κατι. Και δεν θα κατσω να απαντάω "καλημερα" και "καλημερα" λες και είμαστε σε σαχλο-φόρουμ.
    Μπορεί να μην εχω να πω κατι, μπορεί ομως να γράψω και σχόλιο σαν αυτο εδω, σεντόνι.
    Τα σχόλια στα μπλογκς δεν ειναι απαραίτητα "απαντήσεις" αλλα κυρίως σχόλια που συντηρούν μία συζήτηση, αν ο μπλογκερ εχει σκοπό να κάνει συζήτηση και οχι καλημερωδίες.
    Το εχω γράψει πάνω απο ενα χρόνο τωρα αυτο, οτι το να μην "απαντήσω" ισως θεωρηθεί αγένεια, ομως ας σεβαστεί ο κάθε ενας το γεγονός οτι μπορεί κατα καιρούς να βιώνω καταστάσεις εκτός νετ που δεν μου αφηνουν περιθώρια για μπλογκοκαταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δημήτρη καλημέρα. Γιατί ταπηροκρανιάζεσαι; Δεν υπάρχει λόγος. Εσύ να είσαι καλά. Εγώ πλέον δεν δίνω σημασία σε όλα αυτά. Ενίοτε δικαιολογώ κιόλας τον άλλον (δουλειά, πιγμένος/νη κλπ), άσχετα αν βλέπω ότι η μόνη δουλειά που δείχνει να έχει, είναι το blogging. Όσο για το θέμα περί "αγένειας" και "ευγένειας", αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν αφορά μόνο τις διαδικτυακές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλημέρα και καλή εβδομάδα hakaday σε σενα και σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ηθελα να πω και γω αρκετα αλλα με προλαβε ο Τζονακος! Τα ειπε σχεδον ολα...
    Και επειδη ειμαι ενας απο αυτους που δεν απαντω παντα στα σχολια αλλα και δεν αφηνω συχνα σχολια σε αλλα μπλογκ αλλα σιγουρα δεν ανηκω σε καμμια ελιτ, θελω μονο να προσθεσω πως μεγαλο ρολο παιζει και το υφος του καθε μπλογκ. Στο δικο μου π.χ. που εχει να κανει με αστειες εικονες κατα κυριο λογο, τι απαντηση να δωσω σε ενα σχολιο τυπου χαχαχα;;;;
    Ενω στον φιλτατο Τζονακο μια μικρη του παραγραφος μπορει να γινει αιτια για σχολια επι σχολιων.
    Ομολογω πως ενοιωσα αρκετες ενοχες στην αρχη της αναρτησης σου αλλα τωρα εχοντας διαβασει και τα σχολια θελω να πιστευω δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια.
    Την καλημερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @dyosmaraki Καλημέρα και καλωσήρθες. Δε μιλάμε να σου ξεφύγει ένα σχόλιο αλλά να γίνεται συστηματικά. Όταν βλέπεις 50 και 100 σχόλια σε κάθε ανάρτηση και απάντηση από τον συγγραφέα δεν υπάρχει κάτι τρέχει. Αν θέλεις να μη σου ξεφεύγει κανένα σχόλιο μπορείς να τα ρυθμίσεις να έρχονται στο mailbox σου.
    @tzonakos Όσον αφορά το φίλο σου τι να πω. Αν δεν απαντάει σε emails τότε αυτό δείχνει το ποιόν του. Μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθείς άλλο.
    Σχετικά με τις απαντήσεις στα σχόλια θα σου πω το ίδιο που είπα και στο dyosmaraki. Σίγουρα εννοείται ότι έχουμε και ζωή και τα ιστολόγια δεν είναι λόγος της ύπαρξης μας. Αν συμβεί κάτι και δε μπορείς να απαντήσεις είναι απολύτως σεβαστό. Όταν όμως βλέπεις ότι ένα ιστολόγιο ανανεώνεται καθημερινά και για πολύ καιρό δεν υπάρχει ούτε μια καλημέρα από το συγγραφέα τότε κάτι συμβαίνει.
    @Ο Καφετζής Προσωπικά πιστεύω ότι η ευγένεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αλλά λίγοι την έχουν.
    @marado Καλή εβδομάδα να έχεις.
    @ασημώνης Μη στενοχωριέσαι. Για άλλους χτυπάει η καμπάνα. Μιλάμε για πολύ ελίτ. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικ΄λα την ανάρτηση θα δεις τι εννοώ. Σίγουρα στο χαχαχα δε μπορέις να απαντήσεις και λογικό είναι να μην απαντήσεις. Σε περίπτωση όμως που κάποιος αφήσει ένα σχόλιο και να ρωτάει κάτι ή να αναφέρει την άποψη του πάνω σε αυτό που κάνεις πιστεύω ότι θα πρέπει να απαντήσεις. Δε μιλάω για ανταπόδοση επίσκεψης. Απλά να μην κάνεις τον άλλον να νιώθει αόρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα και καλή βδομάδα!
    Εγψ τώρα τι να πώ??
    Πρώτη φορά περνώ!
    Απλά στο χωριό μου λέμε,το ένα γαϊδούρι,θέλει ενάμιση γαϊδούρι!!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αν και μου εχει συμβει λιγες φορες γιατι γενικως βαριεμαι να αφηνω σχολια στα μπλογκς παρολο που τα επισκεπτομαι (λογω χρονου) μου τη σπαει οταν δεν απαντανε...
    εγω δεν το εχω κανει ποτε αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @NANTIA-BAD RELIGION 7 Καλώς ήρθες Νάντια. Σοφό το χωριό σου.
    @Johnpatra Μα η συγκεκριμένη πράξη δείχνει πλήρη απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;