Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Print this post

RADIO HACKADAY

Καλημέρα και καλό ΣουΚου παίδες. Το λοιπόν είπα να προσθέσω κάτι ακόμα στο ιστολογιάκι μου και έτσι δημιούγησα ένα web radio. Όχι podcast, ραδιόφωνο. Εκπέμπει από το χώρο μου 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα με ξένη non stop μουσική.
Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα laptop το οποίο ψιλοπάλιωσε και επειδή χρησιμοποιώ το καινούριο πι-τσι το λυπόμουνα να το βλέπω να κάθεται άπραγο και παροπλισμένο (συνδέομαι συναισθηματικά με τα πράγματα μου). Την ιδέα για το web radio την είχα στο μυαλό μου καιρό και την τελευταία εβδομάδα την υλοποίησα. Έτσι το laptop έγινε server (ας πούμε) και είναι σε ενεργό δράση και πάλι. Η αλήθεια είναι ότι το όλο εγχείρημα ήταν λιγάκι παλούκι από τεχνικής άποψης αλλά αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.
Στην δεξιά στήλη αυτού του blog κάτω από τον translator υπάρχει το πρόγραμμα και αν κάνετε κλικ πάνω σε αυτό θα μεταφερθείτε στη στατική σελίδα που περιέχει το ραδιοφωνικό σταθμό. Άλλος τρόπος να το επισκευτείτε είναι να πάτε στη μπάρα που βρίσκεται κάτω από το logo αυτού του ιστολογίου και να κάνετε κλικ στο RADIO HACKADAY. Με το που θα μπείτε μέσα ξεκινάει να παίζει ο player. Αν σταματήσει κάντε refresh (F5) ή ξαναπατήστε το play. Αν τυχόν συνεχίσετε να μην ακούτε (μηχανήματα είναι αυτά) έχει και εφτά εναλλακτικούς συνδέσμους. Τέλος στην ίδια σελίδα θα δείτε και το chat room όπου μπορούμε να τα λέμε ζωντανά.
Ξεκινάμε με τρεις εκπομπές. Κάθε Κυριακή στις 20:00 MTV unplugged. Αύριο στο unplugged θα παίζουν οι Cranberries. Κάθε Τρίτη στις 19:00 μουσική από '80's και '90's. Κάθε Πέμπτη στις 19:00 θα χαλαρώνουμε με Rock μπαλάντες. Σίγουρα θα έχουμε περισσότερα shows. Θα προστεθούνε blues, jazz, metal, soul κ.α. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το poster με το πρόγραμμα (κάντε κλικ πάνω του για να το δείτε σε μεγέθυνση). Σας εύχομαι καλή ακρόαση.

Και μία ανακοίνωση: Ο συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί στη παρουσίαση του βιβλίου ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’ που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις. Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει ο συγγραφέας Γιάννης Μελέσιος. Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στη Λευκωσία. Τηλ. 25561963, 99692639 link

buzz it!

19 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΩ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Ευχαριστώ Γιαννάκη. Να δούεμ πως θα πάει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω οι ασχολίες σου πολλαπλασιάζονται άντε και σύντομα με εκπομπή δική σου!
    Θα μπορούμε να κάνουμε και αφιερώσεις:lol:
    "Η Κούλα με πολύ καψούρα στον Κυριάκο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Κούλαααα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος! Βασικά με το ραδιόφωνο ασχολούμουν πριν πολύ καιρό και για πολλά χρόνια. Το ραδιόφωνο είναι έρωτας. Το ρεπερτόριο θα απαρτίζεται από ξένη μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Πολίτης της Μπανανίας Ευχαριστώ. Μπήκες με το δεξί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπηκα στο τσατ.
    Τη μουσική θα την ακούσω οταν συνδέσω καιτ ηχεία γιατι πειραματίζομαι εδω με κατι υπολογιστές, εχω διαλύσει και ξανασυνδέσει τρία μηχανήματα, χαμός, εργαστήριο το σπίτι.
    Δεν ησυχάζεις με τίποτα, ανήσυχος πάντα, αλλα μπράβο σου, πάντα κάνεις κατι καινούργιο και ενδιαφέρον.
    Μιλάμε εχει γεμίσει με μπανερράκια το μπλογκ !
    Κάποτε έγραφες μιά στο τόσο, τωρα εισαι συνέχεια στη δράση. Λοιπον περιμένω να ακούσω μούζικα και τα λέμε αγαπητέ χακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tzonakos Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να δημιουργώ και να πειραματίζομαι. όταν καταφέρνω να φέρω κάτι που έχω στο μυαλό μου εις πέρας νιώθω πολύ ανεβασμένος. Παλιότερα (πέρυσι) έγραφα εφτά με οχτώ φορές το μήνα λόγω υπερωριών στη δουλειά. Αν διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσεις θα καταλάβεις. Πάντως το να έχεις γύρω σου μηχανήματα και να παιδεύεσαι να κάνεις κάτι είναι τέλεια ασχολία (προσωπική μου άποψη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ασκαρδαμυκτί Thanks. Σήμερα στις 7 π.μ. έχουμε MTV unplugged show τους cranberries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα και καλή συνέχεια !!!
    την καλησπέρα μου από Λαμία.
    Σπύρος

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Σπύρος Να 'σαι καλά. Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα στη Λαμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Καλό μήνα. Μακάρι να δούμε άνοιξη και στις τσέπες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε και καλές ροκές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο!
    Ξέρεις εγώ ως άσχετη με τέτοια, ενθουσιάζομαι με τα επιτεύγματά σας.
    :-)

    Και μου αρέσει η ξένη μουσική και ιδιαίτερα η British Rock, όπως επίσης και οι Cranberries, και άλλοι πολλοί!

    Καλό, πολύ καλό μήνα. :-)

    Υ.Γ. Ερώτηση άσχετης: Μπορούμε/ επιτρέπεται εμείς να βάλουμε το link σου στο blog ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Άνεμος Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.
    @Βάσσια Δε μπορώ να πω ότι η Brit Rock μου αρέσει αλλά έχει και καλά κομμάτια. Όσο για το λινκ ελέυθερα. Έχει και μπανερά κια αν θέλεις με κώδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;