Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Print this post

ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ως γνωστόν κάθε μέρα βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο βούρκο του οποίου την εργολαβία την είχαμε όλοι μας από κοινού. Όλοι συνεισφέραμε για να γίνουμε το μαύρο πρόβατο των καιρών και φυσικά οι "εταίροι" μας βρήκαν αφορμή να το χρησιμοποιήσουν και έτσι η Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τις δικές τους σκοπιμότητες.
Φταίνε οι ψηφοφόροι που μυαλό δε βάζουν και εκλέγουν τους ίδιους και τους ίδιους ελπίζοντας σε ένα ρουσφετάκι, φταίνε οι πολιτικάντηδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κλέβουν και να τρώνε με τις χούφτες, φταίει η νοοτροπία μας η σάπια που αποδεδειγμένα από την ιστορία είναι η δύναμη που μας ωθεί να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Όλα τα παραπάνω σε τι οδηγούνε; Σε ατιμωρησία, σε σκάνδαλα, σε κυκλώματα που εκμεταλεύονται τον εθνικό πλούτο και μετά στο ταμείο καλείται να πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης. Για να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, να γίνουμε υπεύθυνοι και να σταματήσουμε να κοιτάμε με την άκρη του ματιού μας πότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να κλέψουμε.
Όσοι παρεξηγιούνται εύκολα καλύτερα να μη συνεχίσουν να διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση και να την κάνουν με ελαφρά από αυτό το blog. Προφανώς δε θα τους παίρνει και θα έχουνε ψιλοχεσμένη τη φωλιά τους.
Φταίνε οι ταρίφες, κοινώς οι ταξιτζήδες, που υπερχρεώνουν τις ταρίφες και όταν βγει κάποιο παράπτωμα ενός ταρίφα η συντεχνία τους το βαφτίζει μεμονωμένο γεγονός και καθαρίζει. Φυσικά υπάρχει ατιμωρησία.
Φταίνε οι παπάδες που στην πλειοψηφία τους είναι τόφαλοι. Εκεί να δείτε οργανωμένο έγκλημα. Κράτος εν κράτη αλλά και ο συγκεκριμένος κλάδος πάσχει από ατιμωρησία παρόλα τα σκάνδαλα.
Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που στην πλειοψηφία τους μόλις πιάσουνε την καρέκλα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πότε θα πληρωθούνε και πως θα την κοπανήσουνε από τη δουλειά παίρνοντας άδεια από τη σημαία. Όλα τα άλλα τα έχουνε γράψει στα παπάρια τους.
Φταίνε οι μαγαζάτορες που από τη μια κλαίγονται και από την άλλη παίζουν πουστιές με μαϊμού προϊόντα και κοιτάζουν να έχουν έναν υπάλληλο σε τρία πόστα ταυτόχρονα, να του τρώνε τα ένσημα, να τον ταράζουνε στις υπερωρίες, να του κόβουν το μισθό και να το παίζουν ευεργέτες από πάνω που πρόσφεραν έστω και μια θέση εργασίας.
Φταίνε οι γιατροί που αντί για τον όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν τον όρκο του υποκριτή. Αν είναι δυνατόν οι βίλες τους και οι Μερσεντές να φτιάχνονται με ένα μισθό. Το φακελάκι ζει και βασιλεύει. Όλοι το ξέρουνε. Δεν είναι λίγοι οι ανεύθυνοι. Πάντα όμως τη γλιτώνουνε εξ' αιτίας της συντεχνίας τους.
Φταίνε οι δημοσιογράφοι που οι περισσότεροι είναι μπλεγμένοι στα σκατά μέχρι το λαιμό και αντί να ασκήσουν το λειτούργημα τους κοιτάζουνε να γίνουνε celebrities και πολιτικοί. Ποιος όμως τους ελέγχει; Κανένας.
Φταίνε οι εστιάτορες που σηκώνουν τι τιμές στα ύψη ενώ τηγανίζουν πατάτες με το ίδιο λάδι για ένα και δυο μήνες και μην ακούσω τίποτα μαλακίες ότι υπερβάλλω.
Φταίνε οι ιδιοκτήτες cafe και bar που σου κόβουνε απόδειξη μόνο για το πρώτο ποτό και για τα υπόλοιπα κάνουνε την πάπια. Από τη μια κυλάει το μαύρο χρήμα και από την άλλη κλαίγονται.
Φταίνε οι ξενοδόχοι και οι υπόλοιποι επαγγελματίες σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές που ξεσκίζουν τους τουρίστες και κοιτάζουν τα χρήματα μιας χρονιάς να τα βγάλουν μέσα σε ένα τρίμηνο. Την επόμενη χρονιά όταν η κίνηση είναι πεσμένη κλαίγονται και ζητάνε τη συνδρομή της πολιτείας.
Φταίνε οι δικηγόροι που σε ξεβρακώνουν για μια νομική συμβουλή και προκειμένου να κερδίσουν μια υπόθεση παραμερίζουν το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.
Φταίνε οι πολιτικοί που είναι οι πλέον αναίσθητοι και απατεώνες. Φταίνε γιατί δεν έχουν τσίπα και δε σέβονται τίποτα.
Φταίνε τα Μ.Μ.Ε. που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχουνε γίνει το όπιο του λαού. Οι συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν ανήκουν στο κράτος και δεν έχουνε δικαίωμα να τις εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο και να παραμένουν ατιμώρητοι.
Φταίνε οι βιομήχανοι που δε χορταίνουνε λεφτά και με τη δικαιολογία οικονομικών κρίσεων και ότι δε βγαίνουν πάνε σε τρίτες χώρες πιο φτωχές όπου το εργατικό δυναμικό τους βγαίνει σχεδόν τζάμπα.
Φταίνε οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές που εξασκούνε το λειτούργημα τους ως αγγαρεία με αποτέλεσμα τα παιδιά βόδια να πηγαίνουν στο σχολείο και μοσχάρια να γυρνάνε. Χάρη σε αυτούς ακμάζει η παραπαιδεία.
Φταίει ο στρατός όπου αντί να μάθει κάποιος πέντε χρήσιμα πράγματα μαθαίνει να σκουπίζει, να σφουγγαρίζει, να καθαρίζει πατάτες και να κάνει αγγαρίες προς τέρψην κάθε ανωτέρου των φαντάρων.
Φταίει η αστυνομία που η διαφθρά της έχει χτυπήσει κόκκινο και οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι σαπιοκοιλιές και μέχρι να κουνήσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο.
Φταίνε οι αγρότες που κοινοτικά κονδύλια δεν τα επένδυσαν σωστά αλλά τα έφαγαν σε κωλόμπαρα, σε μπουζούκια, σε παραθαλάσσια και σε αυτοκίνητα. Φταίνε που επί χρόνια δήλωναν παραπάνω κιλά για να παίρνουν περισσότερα λεφτά. Αν τα κιλά που δήλωναν ήταν πραγματικά τότε ο Θεσσαλικός και ο Σερραϊκός κάμπος θα έπρεπε να είναι τριώροφοι.
Φταίνε όλοι οι θολοκουλτιουριάρηδες που το παίζουν ανθρωπιστές υποστηρίζοντας λαθρομετανάστες παραβλέποντας το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάνε τους σωματέμπορους να μεγαλώνουν τις δουλειές τους. Φταίνε όταν υποστηρίζουνε τους πωλητές από άλλες χώρες χωρίς άδεια που τριγυρνάνε στους δρόμους και πουλάνε την πραμάτεια τους παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα φτιάχνονται από παιδικά χεράκια και η παιδική εργασία είναι κατακριτέα.
Φταίμε όλοι οι υπόλοιποι που ενώ αποτελούμε την πλειοψηφία επιτρέπουμε να μας βιάζουνε και να μας σοδομίζουνε κανονικά όλοι οι άλλοι αντί να τους στείλουμε στο διάολο. Φταίμε γιατί είμαστε μαζόχες. Ψηφίζουμε αυτούς που βρίζουμε ενώ εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα μας κλέψουνε και θα μας πηδήξουνε κανονικά.
Πάρτε το χαμπάρι. Αν δεν αλλάξει ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας νοοτροπία και στάση ζωής μια ζωή θα τρώμε σφαλιάρες και σκατά. Ας κοιτάξει να κατακτήσει τη ζωή του με τις δυνάμεις του για λίγο και ας παρατήσει τις γνωριμίες και τα βύσματα γιατί μπορεί να του κάνουν τη δουλειά του τώρα αλλά μελλοντικά θα τα βρει μπροστά του, αν όχι αυτός τα παιδιά του σίγουρα. Και ξεκολλήστε πια από αυτό το γαμημένο κουτί που λέγεται τηλεόραση.
Οι συντεχνίες των επαγγελμάτων κατάντησαν να γίνουν άσυλα για τους παραβάτες και τους σκανδαλάρχες.

buzz it!

25 σχόλια:

  1. εγω χαιρομαι φιλε μου με ολα αυτα που γινονται στη ελλαδα.ολα αυτα που γραφεις,ειναι ο τροπος ζωης μου εδω και χρονια.αυτα τα ελεγα εδω και πολυ καιρο. εβλεπε ο ελληνας εναν πολιτικο στον δρομο και τον χειροκροτουρε λες και ηταν καποιος σταρ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος Ουκ ολίγοι οι γλείφτες και τα τσιράκια που ζούνε παρασιτικά σ' αυτή τη χώρα. Βδέλες κανονικές. Αυτοί είναι η πλειοψηφία που συντηρεί τη σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ κι εσυ, δεν αφησες τιποτα να συμπληρωσουμε!!Τα πηρες ολα σβαρνα!!Καλησπερα κι παλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @gatodiakritikos Δεν ήθελα να αδικήσω κάποιον. Αύριο θα κράξω κάποιους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν ειδικές μεταχειρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φταίνε αυτοί
    και φταίνε οι άλλοι
    και οι γερμανοί κι οι Γάλλοι.

    Φταίει ο άλλος ο λαμόγιος,
    κι οχι ο Σάντος και ο Ογιος,
    μπύρα μπάλλα και καφές,
    πιο καλά ητανε χτές.

    Κάθε φέτος και πιο ζόρι
    δε βαριέσαι βρε αγόρι,
    αλλοι φταίνε,
    μπάρκαρε σ ενα βαπόρι,
    γι άλλη γη για άλλη χώρα,
    να την κάνουμε, ηρθε η ώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tzonakos Ωραίο το ποίημα αλλά διαφωνώ κάθετα με τον τελευταίο στίχο. Να φύγω από τη χώρα επειδή θα το θέλω εγώ και όχι σαν κυνηγημένος επειδή το θέλουν αυτοί. Η φυγή δεν είναι η λύση. Με τη φυγή το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μιλάω εγω στο ποίημα ... τα λεφτά μιλάνε, φύγαν γι άλλες χώρες μεσω off shore εταιρειών ... νόμιμων και ηθικών.
    Δεν θέλω να φύγω αλλα δεν μπορώ ουτε και τουρίστας να πάω σε άλλη χώρα, πολυτέλεια αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tzonakos A...OK... Μόλις είδα το τελευταίο ντοκυμαντέρ του Michael Moore Capitalism: A love story και πορώθηκα. Βέβαια τα νεύρα μου έγιναν πάλι κρόσια αλλά τι να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε γενικές γραμμές φταίνε πολλοί αλλά δεν μπορεί να πετάμε όλα τα άτομα από τα τόσα επαγγέλματα που αναφέρεις. Παντού υπάρχουν τα φαινόμενα που αναφέρεις αλλά δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
    Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κι αν αυξηθούν θα γίνουν κανόνας. Προϋπόθεση είναι να μη θεωρείται μαλάκας όποιος κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη ή πελάτη. Προϋπόθεση είναι να θεωρείται η ευγένεια προσόν. Η τιμιότητα να έχει τη θέση που της αξίζει.
    Όταν η κοινωνία έχει ανάγει όλα τα αρνητικά σαν θετικά προσόντα μετά φταίνε τα διάφορα επαγγέλματα που αναφέρεις;
    Είναι όπως λες σε άλλο σημείο θέμα νοοτροπίας. Απλά αλλά βασικά πράγματα όπως η καλοσύνη, ο ανθρωπισμός, η ευγένεια μπορούν να πάρουν τη θέση που είχαν στο παρελθόν και τότε πολλά θα αλλάξουν. Και μέσα σε όλα είναι και η αγάπη. Αν αγαπάς τον συνάθρωπο σου, αν δεν κοιτάς πως να του κάνεις κακό αλλά του συμπεριφέρεσαι όπως θα ήθελες αυτός να σου συμπεριφερθεί τότε όλα θα γίνουν απλά.
    Η αλλαγή ξεκινά από μέσα από τον καθένα μας ξεχωριστά. Αν περιμένουμε πάντα να αλλάξουν οι άλλοι όλα θα μείνουν μια ζωή τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @DaisyCrazy Μα οι εξαιρέσεις είναι πολύ λίγες.Ψέμματα είναι είναι αυτά που λέω; Εφόσον οι συντεχνίες τους καλύπτουν τους απατεώνες δε θα κάτσω εγώ να πω ποιοι είναι κλαλοί και ποιοι κακοί. Εγώ δε λέω ότι φταίνε τα επαγγέλματα αλλά οι άνθρωποι που εξασκούναι τα επαγγέλματα και είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αν παρατηρήσεις χρησιμοποιώ και πρώτο πρόσωπο πληθυντικού, άρα δε βγάζω το κώλο μου απ' έξω. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να βαφτίζουμε τα πάντα ως μεμονωμένα περιστατικά και εφαιρέσεις. Τα μεμονωμένα περιστατικά απαρτίζουν την πλειοψηφία πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη. Δε θέλω δεκάρια ούτε άριστα. Θέλω να ξυπνήσει ο κόσμος και να συνειδητοποιήσει τι δύναμη έχει στα χέρια του. Φτάνει τόση αποχαύνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι μωρέ δεν φταίνε αυτοί

    Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ!! που τους ανέχομαι και τους ψηφίζω να κάνουν όλα αυτά εις βάρος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε πήξει στα μεμονωμένα γεγονότα και στα στιγμιαία λάθη χωρίς καμία συνέπεια...
    Πότε θα τιμωρηθεί έστω και ένας για παραδειγματισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @zoyzoy Εμείς φταίμε ζουζού μου και κανείς άλλος. Διάβασα την ανάρτηση που με παρέπεμψες... Καλά βρε θηρίο 1300 ευρώ το μήνα 'κονομάς; Αυτά τα λεφτά για 'μένα είναι όνειρο θερινής νυκτός.
    @KitsosMitsos Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία όπως έλεγε και η "δαιμόνια" Τατιάνα. Πάντως από ατιμωρησία καλά πάμε και δε βλέπω κανένας παράνομος να τιμωρείται. Απλά καλείται ο απλός λαός να πληρώσει κάθε φορά το μάρμαρο. Φταίει ο γάιδαρος και χρυπάνε το σαμάρι ένα πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι μωρέ αν κονομούσα 1300 θα'μουν με το Βασιλιά, γενιά που λέγανε και παλιά!
    Δεν είναι δικό μου το κείμενο μου το'στειλαν με e-mail!
    Τα μισά με τα κόπων και βασάνων πιάνω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @zoyzoy Χάρηκα και γω. Είπα επιτέλους κάποιος που παίρνει σχετικά καλά λεφτά από τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολλοί
    τώρα τελευταία προσπαθούν να μου παρουσιάσουν οτι φταίμε ολοι μας.οχι, υπάρχουν ακόμη έντιμοι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος Παντού υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα πίσω από την εντιμότητα πολλών κρύβονται κομπίνες, ρουσφέτια, ρουφιανιλίκια και ατομικά συμφέροντα. Δεν αντιλέγω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έντιμοι πολίτες. Υπάρχουν αλλά είναι άφαντοι. Δεν αντιδρούνε για τις αδικίες που γίνονται. Μια ζωή πρωταγωνιστές είναι οι κομπιναδόροι και τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε έγραψες πάλι... στο έχω ξαναπεί, βάλε ένα γκάτζετ να προσυπογράφω. Φταίω και εγώ το παραδέχομαι

    Κάτι που είδα στην Artanis και το έδωσα όπου μπορούσα... βάζε το το πρωΐ με το καφεδάκι, να σου φτιάχνει τη διάθεση ( άσχετο αλλά πολύ όμορφο )

    ήχοι παραδείσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @rrage Γεια σου ρε Έκτορα. Ακόμα να ανοίξεις τα σχόλια σου. Πέρασα προχθές και τα βρήκα κλειστά. Άνοιγε τα πότε - πότε μωρέ να λέμε τις μπαρούφες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και λίγα λες Hack. Η χώρα είναι ριζικά και θεμελιωδώς σάπια μέχρι το κόκκαλο. όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες. Αιώνες. Γιατί κρατήσαμε πολλά που έπρεπε να πετάξουμε, και τώρα πισωγύρισμα δεν πιστεύω οτι είναι εφικτό.

    Και όσο για τον κόσμο, ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσει την δύναμη που έχει στα χέρια του. όχι γιατί δεν την ξέρει, αλλά γιατί δεν θέλει να την χρησιμοποιήσει. Φοβάται τόσο, και βαριέται τόσο, και έχει διαφθαρεί τόσο, που προτιμάει ένα δυστυχισμένο βόλεμα στην μίζερη ζωή του, τον χειρότερο τσοπάνη, παρά να σηκώσει κεφάλι. Γιατί ξέρει οτι σε αυτή την σάπια κατάσταση, έχει παίξει ρόλο και είναι μέρος της και δεν θέλει να το παραδεχτεί αυτό.

    Και εμείς που προβληματιζόμαστε, είμαστε αυτό που λέγαμε και τις προάλλες: Μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Πολίτης της Μπανανίας Πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση ενότητας. Πάντα πίστευα στο "ισχής εν τη ενώση". Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, μακριά από κόμματα και οργανώσεις που μοναδικό σκοπό έχουνε να μας διαιρούνε σε αντίπαλες ομάδες για να είμαστε πιο ευάλωτοι και αυτοί να δρούνε ανενόχλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ λέω ότι τα είπες όλα.....

    Κι ευτυχώς που δεν είμαι ΝΠΔΔ αλλά ΝΠΙΔ εργαζόμενη, όπου φυσικά ουδεμία έκπτωση μας έγινε, αλλά θα μας πετσοκόψουν κι άλλο.

    Παρ' όλα αυτά "η πατρίδα μου με αγαπάει" , μιλάνε τόσο όμορφα, τρυφερά, με σέβεται..... δηλ. τι άλλο να ζητήσω, μέχρι και οικονομική διαχείριση μου κάνουν, που , πως και πότε θα έχω και θα ξοδέψω.

    Ζωή αξόδευτη έχω και φοβάμαι μην την"αγαπήσουν" κι αυτήν!

    Καλησπέρα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Βάσσια Είπαμε... Δε θέλω να αδικήσω κάποιον και να μην τον συμπεριλάβω στη λίστα. Όσο για το πετσοκόψιμο και τη λεηλασία; Κανένας δε θα γλιτώσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;