Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Print this post

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ

Δεχόμαστε συγχαρητήρια! Πατώσαμε ως κοινωνία για άλλη μια φορά. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αποδεικνύει περίτρανα πόσο σάπιο είναι το σύστημα στην Ελλάδα και πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του.
Δε μ' ενδιαφέρει αν ήταν δημοσιογράφος, αν ήταν ιδιοκτήτης του Τροκτικού, αν είχε λεφτά, αν ήταν φτωχός ή οτιδήποτε άλλο. Με συγκλονίζει πόσο μηδαμινή αξία έχει η ανθρώπινη ζωή σύμφωνα με τα standards κάποιων.
Αν τα λεγόμενα σου δεν αρέσουν σε κάποιους τότε αυτοί σε βγάζουν από τη μέση με συνοπτικές διαδικασίες. Πάνω απ' όλα τα συμφέροντα είτε αυτά είναι οικονομικά είτε είναι πολιτικά είτε οτιδήποτε άλλο! Τι σημασία έχει που θα αφήσουν μια έγγυο γυναίκα χήρα με ένα δίχρονο παιδάκι; Τίποτα. Φοράς στο έγκλημα τη μάσκα της τρομοκρατίας και καθάρισες! Μετά το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις και η δικαιοσύνη θα αποδωθεί του αγίου ποτέ.
Μ' αρέσει που αποκαλούμε άλλους τριτοκοσμικούς ενώ εμείς είμαστες χειρότεροι. Φοβόμαστε να ταξιδεψουμε σε κάποιες χώρες για να μη μας συμβούνε αυτά που γίνονται εδώ πέρα με ρυθμούς ρουτίνας.
Η μετοχή της ζωής χτύπησε limit down χθες το πρωί για άλλη μια φορά! Να μας χαιρόμαστε!

buzz it!

20 σχόλια:

  1. Σωστά, η αξία της ζωής εχει πιάσει πάτο.
    Το παιδί του θα θέλει κάποτε να μάθει γιατί έκαναν αυτο στον πατέρα του. Και ποιος θα μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα ;
    * Δεν εχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, ομως διάβασα αρκετά εδω κι εκεί και ο κόσμος, τουλάχιστον στα μπλογκς, γενικά εχει εαντιδράσει σωστά.
    ** Ασχετο, ρίξε μία ματιά ΕΔΩ ισως σε ενδιαφέρει. Καλό βράδι Χακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @tzonakos Κανείς δε θα απαντήσει τίποτα. Το blogging έρχισε να θεωρείται κίνδυνος για μερικούς και αντιδρούνε μαφιόζικα.
    Για το Ε.Α.Π. δεν το ήξερα αυτό Ευχαριστώ για την παραπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που κυβερνούν με το χρήμα ποτέ δεν έδιναν αξία στη ζωή!Οι ηθικές αξίες γιαυτούς είναι λέξεις άγνωστες και θα το μάθει ο μικρός του Σωκράτη πολύ πιο νωρίτερα.
    Ανθρωπόμορφα κτήνη ανάμεσά μας πολλά δυστυχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν το Σύστημα δεν κολώνει να οδηγήσει ανθρώπους στην αυτοκτονία απο χρέη, όταν καταδικάζει έναν ολόκληρο τόπο στην απόγνωση και την ύφεση, όταν δεν μασάει να φυλακίσει ανθρώπους επειδή χρωστάνε χαζά ποσά στο ΤΕΒΕ και στην εφορία, όταν πετάει ανθρώπους στον δρόμο και βγάζει το λιγοστό βιος του στο σφυρί, να είστε σίγουροι πως δεν θα κολώσει λεπτό να τινάξει μυαλά στον αέρα...

    Ο τρόπος αλλάζει μόνο, ο μηδενισμός της ανθρώπινης αξίας είναι πάντα η ίδια.

    Ας το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Τα άτομα είναι αμείλικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @zoyzoy Δυστυχώς το δίχρονο πιτσιρίκι και το αγέννητο παιδάκι πήραν ένα σκληρό μάθημα για τη ζωή.
    @Πολίτης της Μπανανίας Πες τα!!! Πλλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ' Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ!
    !................:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @NISPELL Γεια σου nispell... Μη σου πω και πιο κάτω από τον πάτο για να δώσουμε έμφαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Πολίτης της Μπανανίας Σωστό κατράμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....χρονια τωρα (η συνεχεια του τιτλου του ποστ). Δυστυχως! Και 8α συνεχιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gatodiakritikos Ή μπορούμε να το πούμε: "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σύστημα πάντα οδηγούσε τους ανθρώπους σε …αδιέξοδα.
    Τα τελευταία χρόνια το πετυχαίνει και με δικά μας …έξοδα.

    Σε αντίθεση με μας …το σύστημα έχει βελτιωθεί.
    Εμείς δυστυχώς εκτελούμε ακόμη χρέη εκτελεστή ….

    Με όσα ΔΕΝ λέμε …
    Με όσα ΔΕΝ κάνουμε …..
    Με όσα ΔΕΝ ζητάμε ….

    Ουσιαστικά το σύστημα μας αφήνει ένα κομμάτι ζωής για να λέμε ότι είμαστε ζωντανοί …..
    Κι εμείς αντί να αγριέψουμε …κοιτάμε να αντέξουμε …..
    Και γινόμαστε κριτές …. των πάντων ….των άλλων ….

    ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ για το 2χρονο πιτσιρίκι του Σωκράτη γιατί είμαι πολίτης μιας χώρας που κάθε Σαββατοκύριακο ….. ξεπλένει αβέρτα αίμα στους δρόμους για να πάρει μια ανάσα ….και μόνο ….
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΠΟΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ. ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ.

    Λυπάμαι αλλά έμαθα να μην λυπάμαι στις απώλειες της ανθρώπινης ζωής σαν πολίτης αυτής της χώρας.

    Την είδηση για το θάνατο του Σωκράτη την έμαθα λίγα λεπτά μετά το γεγονός από το ΤΡΩΚΤΙΚΟ …. Δευτέρα ξημερώματα… κι όσο έλεγα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ …έψαχνα για επιβεβαίωση στο google …… ΚΑΙ ναι αλήθεια ήταν ….

    Και λυπήθηκα για όλους μας ….

    Γιατί δυστυχώς και πάλι …ξεπεράσαμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο……
    Είμαστε στο στάδιο που ο πάτος δεν έχει τέλος …..

    Σας συνιστώ να αναλογιστείτε όλα τα δίχρονα που έμειναν ορφανά στα χιλιόμετρα της ασφάλτου που οι εργολάβοι τ’ άρπαξαν …..

    Σας συνιστώ να αναλογιστείτε όλα τα δίχρονα που έμειναν ορφανά γιατί τα ασθενοφόρα ή οι γιατροί ή το σύστημα σκότωσε τους γονείς τους με το να τους αφήσει να πεθάνουν.

    Σας συνιστώ να αναλογιστείτε όλα τα δίχρονα που έμειναν ορφανά γιατί οι γονείς πέθαναν από την πείνα σ’ ένα σύστημα που βρήκε κάποια τρις για να βοηθήσει τις τράπεζες ώστε να μπορούν να μας πίνουν το αίμα με τόκο.


    Το πατέρα του 2χρονου του Σωκράτη τον έφαγε το σύστημα ….
    Τι να πει και το παιδί αυτού που το σύστημα σφράγισε με ομορφιές όπως ….
    «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΣ»
    «ΑΝΑΚΟΠΗ» ή «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ;

    Μέχρι τότε θα λυπάμαι για όλους μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @GrBase Χρόνια και ζαμάνια φίλτατε. Επιτέλους έδωσες σημάδι ζωής. Σε όλα αυτά που λες δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω... αλλά είμαστε άραγε για λύπηση ή μας αξίζουν όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Hack αν και δεν γράφω σε διαβάζω …… :-)
    Κάποια δις ανθρώπων κυριεύσαμε αυτό το πλανήτη καταδικάζοντάς τον να αργοπεθαίνει ….
    Και με ρωτάς αν φταίμε;
    …γενικότερα μιλώντας ….
    Θα σου απαντήσω ότι προσωπική μου άποψη είναι ότι ΝΑΙ …όλοι φταίμε …..

    Και για να μην ξεχάσουμε το θέμα του post μπορώ να σου ότι ο Σωκράτης σταμάτησε να φταίει τη Δευτέρα τα ξημερώματα …… οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να φταίμε …..

    Όπως επίσης σου λέω με το χέρι στη καρδιά ότι του Σωκράτη δεν του άξιζε αυτό το τέλος ….αλλά σε εμάς τους υπόλοιπους που άλαλοι σε λίγα χρόνια θα προσπαθούμε να δούμε τι μας θυμίζει το post … ναι σε μας αξίζει να χάνουμε ανθρώπους μ’ αυτό τον τρόπο ………

    Δυστυχώς φίλε μου ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @GrBase Το ερώτημα ήβταν ρητορικό. Φυσικά και φταίμε. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία καλά να πάθουμε αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αθώοι οι οποίοι εείναι επίσης καταδικασμένοι εξ' αιτίας άλλων. Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sorry που λόγω φόρας απαντώ ακόμα και στα ρητορικά ερωτήματα ... :-)
    Όσο για τους αθώους ..... κάτσε να θυμηθώ τι λέει η Αγια Γραφή περί προπατορικού αμαρτήματος ...
    Α …. Ναι!
    ….φταίμε όλοι ….

    Άσχετο αν πληρώνουμε επιλεκτικά …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @GrBase Μα εδώ δε μιλάμε για προπατορικό αμάρτημα. ...δεν ξέρω τι λέει η Αγία Γραφή αλλά το να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα δε νομίζω ότι είναι λύση. Ναι η συντριπτική πλειοψηφία φταίει για τα καμώματα της, για την αδράνεια της, για τον ωχαδερφισμό της, για το σταρχιδισμό της, για τον εγωισμό της. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι που προσπαθούνε να αφυπνίσουν τους άλλους και κάνουν αξιοθαύμαστες προσπάθειες ασχέτου αποτελέσματος. Δε νομίζω ότι είναι σωστό να λέμε και γι' αυτούς ότι τους αξίζουν τα χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα συμφωνήσω με το τελευταίο σου σχόλιο.Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε,αλλά ούτε και να απελπιζόμαστε.Σίγουρα δε λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι με τις ίδιες αρχές και ηθική,και ίσως όλους να μας κατατρέχει το προπατορικό αμάρτημα,αλλά όσο έχουμε μυαλό και πόδια,ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο.Δεν έχω χρόνο να κάνω σχόλια,αλλά η ασέβεια πολλών ανθρώπων προς τους νεκρούς,όπως και εσύ επισημαίνεις,που έγινε φανερή με τη δολοφονία του Γκιόλια,με προκαλεί να αντιδράσω.Και το χειρότερο είναι ότι πολλοί απ'αυτούς θεωρούν τον εαυτό τους μορφωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @donasonora Καλώς ήρθες στη διαδυκτιακή μου γωνιά. Μα οι μορφωμένοι είναι περισσότερο αλαζόνες. Επειδή έχουν κάποιες γνώσεις παραπάνω το παίζουν μικροί θεοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;