Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Print this post

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΔΩΡΑΚΙ

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη και πάλι. Γυρίσαμε από τα εξωτερικά χθες το πρωί αλλά η κούραση ήταν τόσο μεγάλη που με το ζόρι κατάφερα να ανοίξω το pc και να σερφάρω για πέντε λεπτά. Μια εβδομάδα τι να σου κάνει ειδικά όταν πας για δουλειές; Πάλι καλά που καταφέραμε με την ψυχή στα δόντια και τις διεκπεραιώσαμε.
Κάθε χρόνο η Λιθουανία εξελίσσεται προς το καλύτερο. Εμείς εδώ πάλι στην Ελλάδα... άσε, ας μην αρχίσω από τώρα. Καλώς σας βρήκα λοιπόν. Θα σας δείξω κάποιες φωτό και στο τέλος σας έχω μια έκπληξη για να μη λέτε ότι δε σας σκέφτηκα και γύρισα με άδεια χέρια.
Πρώτη παρτίδα φωτογραφιών είναι μια έκθεση παλαιών αυτοκινήτων που έλαβε χώρα σε ένα εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα το Βίλνιους. Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά μου αρέσουν οι αντίκες γιατί με ταξιδεύουν νοερά στο χρόνο. Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την περσινή μου ανάρτηση κάντε κλικ εδώ. Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση αυτών.















Και συνεχίζω. Επισκεφτήκαμε για μια μέρα το Kaunas ( Κόουνας) με σκοπό να δούμε το ανιψάκι και βαφτιστήρι μας. Οι μπασκετόφιλοι θα γνωρίζουν αυτήν την πόλη από την ομάδα μπάσκετ τη Zalgiris (Ζάλγκιρις). Το Kaunas ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας με πληθυσμό περίπου 400000. Αρκετά ήρεμη πόλη, χωρίς ουρανοξύστες με πιο χαλαρούς ρυθμούς από την πρωτεύουσα. Περπατήσαμε στην παλιά πόλη, επισκευτήκαμε ένα από τα πολλά πάρκα και μια παλιά εκκλησία, ήπιαμε καφεδάκι και φάγαμε τοπικά γλυκίσματα σε ένα καταπληκτικό καφέ με ωραία jazz μουσική, φάγαμε σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο, επισκευτήκαμε ένα από τα εννέα φρούρια που περιστοιχίζουν την πόλη και εκεί είδαμε σε ένα μέρος τις στάχτες όπου έκαιγαν οι γερμανοί εβραίους και όχι μόνο κατά το δεύτερο παγκόμσιο πόλεμο, επισκευτήκαμε ένα εμπορικό κέντρο όπου εκεί υπάρχει ένα τεράστιο ενυδρείο και δεν παραλείψαμε να πάμε στο μουσείο ζωολογίας όπου υπάρχουν χιλιάδες ταριχευμένα ζώα, έντομα, τρωκτικά και ψάρια. Φοβερή εμπειρία!








































































Επιστροφή στο Vilnius όπου η παλιά πόλη είναι το κάτι άλλο. Όσες φορές και να περπατήσει κάποιος τα δρομάκια της δε μπορεί να τη χορτάσει. Έξω από την παλιά πόλη η παλιά κλασική αρχιτεκτονική συνυπάρχει με τα γυάλινα κτήρια και τους ουρανοξύστες. Το πράσινο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σε όλη τη χώρα και ο καθένας μπορεί να το καταλάβει πολύ εύκολα πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο βλέποντας από ψηλά μέσα από αυτό το καταπράσινο τοπίο. Αερόστατα αιωρούνταν πάνω από την πόλη στολίζοντας την με αυτόν τον τρόπο ακόμη παραπάνω. Την πρωτεύουσα τη διασχίζει ο ποταμός Neris (Νέρις) και ο πληθυσμός αυτής ανέρχεται περίπου στις 600000. Είναι πολύ απλωμένη πόλη λόγω των πολλών και μεγάλων πάρκων καθώς επίσης είναι και αραιοκατοικημένη. Έχει πολύ καλές συγκοινωνίες και ότι υπάρχει σε υψηλές τιμές υπάρχει και σε πολύ χαμηλές. Επισκέψεις στα εμπορικά κέντρα αλλά και πολύ τρέξιμο για να μαζέψουμε χαρτούρα που χρειαζόμαστε, πολύ φαγητό και πολλοί καφέδες στα παραδοσιακά καφέ. Η χώρα ολόκληρη ζούσε στους ρυθμούς του μουντομπάσκετ και με την κατάκτηση της τρίτης θέσης έγινε ο χαμός. Φυσικά πήραμε μέρος σε αυτό το τρελό πανηγύρι και παρακάτω παραθέτω και φωτογραφίες από τον κόσμο στους δρόμους. Παντρέψαμε ένα κουνιαδάκι μου και φυσικά στο γλέντι γίναμε φέσι με πολύ βότκα και κρασί.
Βέβαια υπήρξαν στιγμές που ταπιροκρανιώθηκα αλλά ας επικεντρωθούμε στα θετικά. Να μη χαλαστούμε.




















Και τώρα ήρθε η ώρα για την έκπληξη. Το ξενοδοχείο όπου μείναμε ήταν πολύ καλό και γουστόζικο. Το όνομα αυτού Klasika. Αν μπείτε στο website θα δείτε φωτογραφίες και τιμές. Ήρθα σε συμφωνία με την ιδιοκτήτρια για τους αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου και του Locus Blogus να ρίξουμε τις τιμές κατακόρυφα. Για ένα δίκλινο οι τιμές είναι 85 με 95 ευρώ με πρωινό. Όποιος πάει και πει ή αν πάρει τηλέφωνο και πει ότι πάει συστημένος από τον Δημήτρη και τη Μαρία θα πληρώσει 26.5 ευρώ τη βραδυά το δίκλινο χωρίς πρωινό. Αν θέλει πρωινό θα πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ την ημέρα το άτομο αλλά δεν το συνιστώ. Με μια βόλτα στην παλιά πόλη μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας και διάφορα κέικς, κρέπες και ότι άλλο θελήσετε με τα μισά και λιγότερα χρήματα. Εννοείται ότι για μονόκλινο θα πληρώσετε λιγότερα. Με το αστικό σε δέκα λεπτά το πολύ θα βρεθείτε στην παλιά πόλη και απέναντι από αυτό υπάρχει super market για ότι χρειαστείτε. Κοντά σε αυτό υπάρχουν τα εμπορικά κέντρα Ozas και Akropolis ( το μεγαλύτερο στη χώρα). Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται το Siemens Arena όπου γίνονται διάφοροι αγώνες και συναυλίες. Τα δωμάτια είναι πολύ καλά, τα μπάνια έχουν μπανιέρες και όχι ντουζιέρες καθώς και σεσουάρ, υπάρχει τηλεόραση και ψυγείο, το loby είναι πολύ όμορφο με κλασικά έπιπλα και όλο το ξενοδοχείο εκπέμπει μια ζεστασιά. Θα αισθανθείτε σα να είστε σε σπίτι επειδή είναι μικρό. Έχει αυλή με γκαζόν και πλακόστρωτο όπου αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αν το επιτρέπει ο καιρός και η ιδιοκτήτρια είναι πολύ καλή γυναίκα, ευγενική και πάντα χαμογελαστή. Ότι χρειαστείτε μη διστάσετε να της το ζητήσετε. Παρακάτω έχω βάλει μερικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει αλλά μπορείτε να δείτε περισσότερες στο website καθώς και άλλες πληροφορίες. Το Βίλνιους και η Λιθουανία γενικότερα έχουν τουρισμό αλλά στην Ελλάδα είναι λιγάκι παρεξηγημένοι προορισμοί οι Βαλτικές χώρες. Δεν προωθούνται πάρα πολύ. Πιστεύω ότι η παραπάνω προσφορά είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε την εξόρμηση σας. Περιορισμός στον αριθμό επισκεπτών δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένες ημερομηνίες όσο αφορά την προσφορά, οπότε μην το σκέφτεστε καθόλου και εξορμήστε. Προσωπικά για μια εβδομάδα διαμονής πλήρωσα 185 ευρώ. Με 300 - 400 ευρώ μπορείτε να περάσετε τέλεια (εκτός από τα χρήματα για το ξενοδοχείο) και να πάρετε και δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλό ε; Όποιος το πάρει απόφαση και θέλει περισσότερες πληροφορίες ας μου στείλει ένα email και θα του προτείνω τα καλύτερα και οικονομικότερα. Τι λέτε; Εξηγήθηκα σπαθί;
















buzz it!

18 σχόλια:

  1. γουέλκαμ μπακ με γεμάτες μπαταρίες.
    χαρτούρα ακούω...να ετοιμάζω τουαλέτα?
    Καλό χειμώνα γκρινιαρούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Το χρυσό ΠιΠι Θενξ!!! Ελπίζω αυτή τη φορά να μη χρειαστεί το WC αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωωωωω χαμός ! Πλημμύρα φωτογραφιών !
    Καλωσόρισες πίσω και ειμαι σίγουρος οτι την ελληνική γκ΄ρινια μας θα την εχεις ξεχάσει.
    Βρε συ ... φαντάζεσαι να βρεθούμε 10 bloggers που όλοι διαβάζουμε εσένα εκει στο Klasika ?
    Xαχαχ ... ελπίζω να μην κάνεις πλάκα και όσοι πάνε εκει θα πληρώνουν όσα τους χρωστάς χαχαχαχαχ :)
    Λοιπόν ... λοιπόν ... χμμμ λες ; εεε ;;; εεε ντάξ θα τα πούμε πριβέ.
    Αντε καλωσόρισες και πάλι Χακαβίτσιους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tzonakos Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Η προσφορά είναι αληθινή. Μπορεί κανείς να πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει. Πάντως αυτό με τη blogo σύναξη στο Βίλνιους ακούγεται πολύ καλό. Προς το παρόν σε αφήνο Τζονάουσκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι οδοιπορικό κι αυτό!!!
    Που δεν είχα ιδέα για τη Λιθουανία (πλήν της μπασκετικής Ζαλγκίρις)και λίγα εγκυκλοπαιδικά.
    :-)

    Καταρχήν το 2ο αυτοκίνητο και η πράσινη Κάντιλακ, όνειρο!!!!

    Δεύτερον, τι όμορφες φωτογραφίες και τι όμορφα μέρη κυρίως.

    Θα ήθελα να μπορούσα να πήγαινα.....

    Καλώς ήρθατε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλώς τον :) πάάάάάάρα πολύ ωραιές οι φωτό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς όρισες!Βλέπω χλίδα πέρασες στη Λιθουανία!
    Πολλές απίθανες φωτό και τις έβαλες όλες μαζί 3αναρτήσεις έπρεπε να κάνεις μ'αυτό το υλικό!
    Πάντα τέτοια εύχομαι!

    Τα θαλασσινά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, ναι ξέχασα να πω για τα αυτοκίνητα, πράγματι καταπληκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς το είπε ο Τζονάκος;;Χακαβίτσιους!!!Καλό:))
    Απολαυσα και την περιγραφή και τη φωτογραφική περιπλανηση,αλλά,βρε μεγάλε,τ'ονοματάκι σου βάλτο στο πλάι,μου κρύβει τις φωτογραφίες,μωρε...

    Καλωσόρισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Βάσσια Καλώς σας βρήκαμε. Όλα τα αυτοκίνητα είναι Κάντιλακ. Ξέχασα να το αναφέρω. Αν θέλεις να πας υπάρχει και η προσφορά. Μην το σκέφτεσαι. Σου εγγυώμαι ότι θα περάσεις καλά.
    @zoyzoy Γεια σου ζουζουνάκι. Χλίδα δεν μπορώ να το πω αλλά να μην είμαι και αχάριστος, όντως πέρασα πολύ καλά. Αν θέλεις και 'συ να περάσει το ίδιο καλά ή και καλύτερα υπάρχει και η προσφορά.
    @tzonakos Όλα αυτά τα αυτοκίνητα ανήκουν σε έναν ιδιώτη. Έτσι είναι... άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα και άλλοι αμερικάνικα αυτοκίνητα αντίκες.
    @VAD Παλιά έπαθα μια νίλα με φωτογραφία μου. Δεν έβαλα υδατογράφημα και την υιοθέτησε ένα καλόπαιδο και πήρε μέρος σε φωτογραφικό διαγωνισμό με αυτή. Κέρδισε και μια κάμερα δώρο... Δε θέλω να το ξαναζήσω... Μα καλά την προσφορά με το ξενοδοχείο δεν τη διάβασε κανείς; Κρίμα και νόμιζα ότι θα ήταν καλή χειρονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @alextico Να 'σαι καλά. ΑΝ θέλεις να τα ζήσεις από κοντά υπάρχει και μια προσφορά στο τελευταίο μέρος της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλαράκι μου έγραψες, πραγματικά υποκλίνομαι στην προσπάθεια σου να μας πληροφορήσεις και να μας ταξιδέψεις. Να σαι καλά. Χαίρομαι που γουστάρατε και το διασκεδάσατε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πολίτης της Μπανανίας Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Η προσπάθεια για την πληροφόρηση των αναγνωστών μπορούσε να ήταν και καλύτερη αλλά με ανέβασμα τόσων φωτογραφιών σώθηκε η υπομονή μου και δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσω την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε Χακαντάουσκας ...
    Θα μας κάνεις να πάμε στο Βίλνιους λέμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΠΙΣΩ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΕΛΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Ευχαριστώ. Αν πω ότι κακοπέρασα θα είναι ψέμματα. Κουράστηκα μεν, ευχαριστήθηκα δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε θα πω πως έχεις αδικο,αλλά μου στραβωσαν τα ματια:)
    -ΤΙ δουλειά εχω γω εκει πανω στα ψυχρά κλιματα;Αλλος ειναι ο δικος μου τόπος:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @VAD Ψυχρά κλίματα αλλά ζεστοί άνθρωποι. Αυτό είναι το κυριότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;