Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Print this post

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Καλή εβδομάδα παίδες. Καιρό είχαμε να τα πούμε. Με το που μπήκε ο Οκτώβρης ξεκίνησαν και τα μαθήματα στο Ε.Α.Π. Τα μαθήματα ξεκίνησαν χωρίς να παραλάβουμε τα βιβλία. Πήρα τηλέφωνο στην Πάτρα, στη γραμματεία του Ε.Α.Π., την περασμένη εβδομάδα να ρωτήσω τι γίνεται και η απάντηση που ήρθε από την άλλη μεριά της γραμμής ήταν αποστομωτική: "Ούτε εμείς τα έχουμε παραλάβει ακόμα. Είναι και η απεργία των φορτηγατζήδων...". Τι σε πειράζει η απεργία κοπέλλα μου από τη στιγμή που δεν έχεις παραλάβει τα βιβλία; Αδικαιολόγητοι όλοι οι υπεύθυνοι στο Ε.Α.Π. Τα χρήματα όμως ήταν απαιτητά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όλοι νιώθαμε σαν να μας έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό. Ή δίναμε τα χρήματα στο ελλάχιστο χρονικό διάστημα που ανακοινώθηκε ή χάναμε τις σπουδές. Αν δεν τα έστελνες δε μπορούσες να κάνεις εγγραφή οπότε έχανες τα πάντα. 700 ευρά η ενότητα επί τρεις ενότητες το έτος μας κάνει 2100. Βάλε και τα πήγαινε έλα στις συναντήσεις (βενζίνες κλπ.) συν αποστολές εργασιών με courier... Εν ολίγοις οι σπουδές στο Ε.Α.Π. θα μου βγούνε γύρω στις 10000 ευρώ. Κατά τ' άλλα όλοι έχουμε δικαίωμα στη μάθηση και η παιδεία είναι δωρεάν για όλους. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν για τα καλά.
Ευτυχώς ένας καθηγητής μου έστειλε ένα βιβλίο σε μορφή pdf (e-book δηλαδή) το οποίο για να το εκτυπώσω και να το κάνω βιβλιοδεσία χρειάστηκε να ξηλωθώ 15 ευρά. Ποιος θα με αποζημειώσει; Κανείς! Την ώρα που η εταιρία όπου δουλεύω μας ανακοίνωσε ότι θα μας κάνει εφτάωρους (σε αυτό το θέμα θα ασχοληθώ στην επόμενη ανάρτηση) το οποίο συνεπάγεται μια μείωση της τάξης 12,5% στις αποδοχές (δηλαδή στο χρόνο βγαίνει ένας μισθός λιγότερος), έρχεται η παιδεία και σου ρίχνει και αυτή τη σφαλιάρα της.
Άλλο κακό να μη μας βρει. Τι να πω! Προς το παρόν πέφτω με τα μούτρα στο διάβασμα.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. Γεια σου Hack. Προφανως σου ειπαν για την απεργια επειδη δεν εχουν καποιον να τους τα παει.
    Ωστοσο υπαρχει και μια αλλη εκδοχη, που δεν εχω λογο να μην την πιστεψω με ολα αυτα που συμβαινουν.
    Ριξε μια ματια: http://goo.gl/YgI9

    P.S. να δοκιμασουμε και την νεα υπηρεσια της google :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @fotis Geia xarά και κλή εβδομάδα... Αν ισχύει αυτό που λέει το link πoυ παραθέτεις τότε σίγουρα δεν πάμε καλά. Θ ήθελα να κρατήσω κάποιες επιφυλλάξεις αλλά ζούμε στην Ελλάδα οπότε δεν φαντάζει και τόσο περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαυτό χάθηκες εσύ!Φοιτητής με μεγάλες υποχρεώσεις και πολλά έξοδα.
    Εύχομαι να'ναι τα τελευταία έξοδα που κάνεις για φέτος πάνω στις σπουδές σου.
    Τώρα απο τον γιό μου που ξέρω 4χρόνια φοιτητής και βιβλία δεν είχε πάντα σημειώσεις έπαιρνε και τις δανειζόταν απο'δω και απο'κει και βιβλία αγόραζε πάντα.
    Κάνε το σταυρό σου για το 7ωρο γνωρίζεις τα χειρότερα στις μέρες μας!

    Καλή Κυριακή και μην απογοητεύεσαι έχει πολύ μέλλον ακόμα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Από υποχρεώσεις άλλο τίποτα. Να φάν' και οι κότες που λένε! Όσον αφορά τα βιβλία τα λεφτά που δίνουμε είναι και για τα βιβλία. Δηλαδή τα αγοράζουμε. Αφόσον τα πληρώνουμε φυσικό είναι να τα απαιτούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοστίζει πολύ ακριβά το ΕΑΠ, κι ελπίζω η γνώση που προσφέρει να είναι αντάξια και αυτού.

    Ελπίζω να μην έχεις άλλες "παρεμβολές" και να συνεχίσεις απρόσκοπτα την εκπαιδευτική σου πορεία.

    Καλή δύναμη και διάβασμα.

    Να έχεις μια καλή εβδομάδα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Βάσσια Μόνο κοστίζουν; Προσωπικά με σφάζουν οικονομικά αλλά τι να κάνω που κοιτάζω μακροπρόθεσμα και θέλω να έχω εφόδια σε περίπτωση που θα παρατήσω το Ελλαδιστάν. Καλή εβδομάδα να έχεις Βάσσια και ευχαριστώ για τις ευχές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεντορα καλή και όμορφη εβδομάδα να χεις! Βαθια το χέρι στην τσέπη πια πρεπει να βάζουμε γιατι μονο στο βάθος ίσως κατι βρουμε. Έξω έξω δεν υπαρχουν ουτε για τσίχλες! Οι απεργιες με τα φορτηγα δημιουργησαν τεραστια προβληματα σε πολλες επιχειρησεις αυτο ειναι πραγματικότητα.. Όσο για τα άλλα , τί να πω? Καλή δυναμη! Καλο μήνα και .. το κεφάλι ψηλά Δημητρόοοοο! Φιλιά στο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @fotini Γεια σου Φωτεινάκι. Προσωπικά πάντα είχα ρηχές τσέπες γιατί πάντα είχα λίγα χρήματα έως καθόλου. Αν προσπαθήσω να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να την τρυπήσω και να πιάσω τα @@ μου (δεν ξέρω αν με εννόησες) τα οποία τα έχω για τεφτέρι συχνά πυκνά και γράφω εκεί πέρα όλους τους μαλάκες. Καλό μήνα και πάω να δώσω τα φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειάσου Δημητράκη!...ε,έχεις χωθεί κ σύ με τα μούτρα στα βιβλία??,ε,που να δείς τι τραβούσα εγώ..που πλήρωνα τα μαλλικέφαλά,μου στα φωτοτυπικά γιανά πηγαίνω,να βγάζω σημιώσεις επειδή δε γινόταν,κάποια μαθήματα να τα διαβάσω αλλιώς...κ τί ποδαρόδρομο κ ταλαιπωρία τραβούσαν οι άμοιροι,οι γονείς μου να πηγαίνουν να μου παίρνουν τα βιβλία,της σχολής στην άλλη άκρη της Αθήνας,(Ζωοδόχου Πηγής)κ δε συμμαζέυεται που είναι,πολύυυ μακριά από το σπίτι μου εγώ μένω,κέντρο Αθήνας...μεγάαλο βάσανο λέμε...τράβηξα των παθών μου τον τάραχο,το διάβολό μου..κ δε συμμαζέυεται 6χρόνια στη Πάντειο...κ δε τέλιωσα ακόμη,χρωστάω 1μάθημα αρκετά δύσκολο κ ούτε κ ξέρω αν θα το δώσω,κ πό-τε θα το δώσω...άγνωστο...άστα να πάνε..θα ξεφριαγκιαστείς για τα καλά,Δημητράκη ε?...ούυφ τι να σου κάνω,που δεν είμαι πλούσια να ρθώ να στα δώσω'γώ...καλά κουράγια...υσ-η Αθανασία είμαι βρέ...από Μικρή αχτίδα!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αθανασία Γεια σου Αθανασία... Μου τα θύμησες και μ' έπιασε πονοκέφαλος. Ακόμα δεν ξεκίνησα και οι φωτοτυπίες έχουν πάρει φωτιά. Ευτυχώς το παρόν στο πανεπιστήμιο θα το δίνω μια φορά στους δυο μήνες. Ευτυχώς... Φαντάζεσαι μέρα παρά μέρα να κόβω δρομολόγια Σέρρες Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν; Θα καιγόταν ο κώλος μου (ακόμα παραπάνω)... Τι να κάνουμε όμως... Αγαθά κόποις κτώνται... και στέρησης θα συμπλήρωνα εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειάσου Δημητράκη!...θα καεί ούτως η αλλιώς παιδάκι μου ο κωλαράκος σου...όπως κάηκε κ ο δικός μου..6χρόνια στη Πάντειο ήταν 4 κ γώ το κανα 6 το γιατί μη το ψάχνεις...άσε με γαμώ τα παν/πιστήμιά τους μέσα...άμα κάτσω φίλε κ σου πώ φάσεις από κεί,μέσα θα πάθεις πλάκα..λέω να κάτσω να της γράψω,στο μπλογκάκι μου καμιά ώρα...έτσι γιανά δούνε μερικοί τι τραβάμε εμείς τα Αμέα,κ ότι δ εν είναι όλα ρόδινα...κ ότι ακόμη,κ οι σπουδές είναι ένα βάσανο για μας...σου έυχομαι να πάνε,όλα καλά κ να πάρεις το πτυχίο σου όσο πιό σύντομα γίνεται,κ με όσο λιγότερο κόπο γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Αθανασία Καλά δεν είσαι η μόνη που αυξάνει τη διάρκεια των σπουδών της. Εσύ το έκανες λόγω ανωτέρου βίας. Έλα όμως που υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει επάγγελμα το φοιτητιλίκι εσκεμμένα! Ειδικά κάποιοι που ανήκουν σε κοματικές νεολαίες πληρώνονται κανονικά από αυτούς που τους θέλουν αιώνιους φοιτητές. Άντε να πάρεις το πτυχίο σου και σου εύχομαι να το χρησιμοποιήσεις κατευθείαν πέραν της κορνιζοποιήσεως του. Να μην καταντήσεις πτυχιούχος άνεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;