Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Print this post

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

Ποιός με καταράστηκε ρε γαμώτη μου; Ποιον πείραξα και τι έφταιξα; Χθες συμπλήρωνα έξι μήνες στη δουλειά και δέκα λεπτά πριν σχολάσω μου ανακοίνωσαν ότι απολύομαι μαζί με άλλους δύο (οι πιο καινούριοι) λόγω κρίσης. Αυτό που με πειράζει είναι ότι παρέμειναν στη δουλειά κάποιοι κηφήνες που παίρνουν πολύ περισσότερα λεφτά από τα εξακόσια και κάτι ευρώ που έπαιρνα εγώ και κωλοβαράνε όλη μέρα. Ζήτησα από τον προϊστάμμενο μου να πάρει τηλέφωνο στο διευθυντή παραγωγής να του πει ότι θέλω να τον δω. Ο διευθυντής είπε εντάξει αλλά σε δέκα λεπτά. Όσο τον βρήκατε εσείς άλλο τόσο τον βρήκα και 'γω. Άφαντος. Δεν ξέρω αν μου έπαιξε κάποιος πουστιά ή ρουφιανιά (όπως θέλετε πείτε το) εκμεταλλευόμενος τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της εργασίας και της οικονομίας γενικότερα ή αν όντως λόγω κρίσης απολύθηκα. Αν ισχύει το πρώτο έτσι και το μάθω καλά θα κάνει να σκάψει τον λάκο του και να θαφτεί από μόνος του πριν τον βρω εγώ γιατί θα τον βρω σίγουρα.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν δέκα μέρες μάζεψαν τα αφεντικά όλους τους εγαζόμενους της εταιρίας για να μας ανακοινώσουν ότι θα μας κάνουν εφτάωρους για να μην αναγκαστούνε να προβούνε σε απολύσεις. Μας έκαναν εφτάωρους και στο καπάκι έφαγα και την κρυάδα μου.
Άντε πάλι άγχος, αβεβαιότητα και αγωνία! Άντε πάλι να τυπώνω βιογραφικά και να τα μοιράζω παντού γνωρίζοντας ήδη την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη. Αλλά μη γελιέστε γιατί και η μπλε ανάπτυξη είναι το ίδιο και η κόκκινη είναι το ίδιο και οι αναπτύξεις όλων των χρωμάτων είναι τα ίδια σκατά.
Πάνω - πάνω στην αριστερή στήλη έχω βάλει μια ψηφοφορία που θα κρατήσει δεκαπέντε μέρες. Το ερώτημα είναι απλό: "Τι να κάνω για να επιβιώσω;" και οι απαντήσεις είναι δύο: α) "Να κλέψω", β) "Να σκοτώσω". Πρέπει να ψηφίσετε μια από τις δύο. Τρίτη εναλλακτική επιλογή δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί η υπομονή εξαντλήθηκε προ πολλού, οπότε συμβουλές του τύπου "μη στενοχωριέσαι", "όλα θα πάνε καλά", "δεν είσαι ο μόνος", "κουράγιο" και άλλες τέτοιες πίπες δεν είναι ευπρόσδεκτες.

buzz it!

46 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθες στο club των ανέργων!
    Αφού δεν αφήνεις άλλη επιλογή τι να σου πώ?
    Να σκοτώσουμε όλα τα καθίκια που μας έφεραν σ'αυτή την κατάσταση να καθαρίσει ο τόπος!
    θα δικαιωθούμε όμως?
    Θα υπάρξει κανένας να φτιάξει την κατάσταση??

    Θα'χεις χρόνο για διάβασμα !
    Δες την καλή πλευρά της υπόθεσης!

    Το μόνο θετικό!
    Καλό ΣΒΚ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @zoyzoy Κακώς σας ΞΑΝΑβρήκα!Καλή η πρόταση σου. Και μόνο που θα ψοφήσουν τα λαμόγια θα νιώσουμε μια γαλήνη... Αυτό το πιστεύω. Χρόνο γιοα διάβασμα είχα ακόμα και όταν δούλευα. Η δουλειά δεν ήταν πρόβλημα. Χαλάρωσα το blogging και ο χρόνος βρέθηκε με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειάσου Δημήτρη...ε,ε,τι να σου πώ..λυπάμαι πάααρα πολύ,που έχασες τη δουλειά σου κ κατά αυτό τον άσχημο,κ π...στικο,τρόπο..δεν έχω τι άλλο να σου πώ λυπάμαι,πολύ κ πρωτίστως λυπάμαι για τη μαλακία,αυτονών που σε έδιωξαν από κεί..ε σέ να..που έπαιρνες μό-νο 600 ευρώ όπως λες...(που ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ οκ?) κ άφήσαν τα λαμόγια που τρώνε,τον άμπακο...εκεί μέσα γιανά συνεχίσουν να τρώνε...πολύ απλά...ε,από αυτούς κατάντησε καλέ μου,Δημήτρη έτσι το κράτος..από αυτούς κ μόνο...από κανέναν άλλο...τώρα τί άλλο να πώ?να αρχίσω να βρίζω?...ε,κ να βρίσω τι θα γίνει?...ότι κ να κάνουμε έχει,έρθει πλέον στο αμήν η κατάσταση,ή μάλλον η σκ..τό κατάσταση σε αυτή τη χώρα...να χαιρόμαστε το μαλάκα τον πρωθυπουργό που βγάλαμε!!ή που έβγαλαν οι άλλοι?μάλλον αυτό καλύτερα...καλησπέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αθανασία Όσο αφρά το μισθό σε επαρχία ένας απλός εργάτης που δουλεύει εφτάωρο και καινούριος στην εταιρία πόσα νομίζεις ότι παίρνει; Και βέβαια λέω την αλήθεια. Για του λόγου του αληθές μπορώ να οσυ στείλω και την απόδειξη μισθοδοσίας. Για το Σεπτέμβρη επειδή έλειψα μερικές μέρες πήρα στο χέρι 540 ευρά.Ψηφίστε στο poll παιδιά μη φοβάστε... Δεν πρόκειται να γίνω φονιάς ή κλέφτης γιατί απλά δεν το έχω. Το ερώτημα είναι περισσότερο ρητορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη μου ασφαλώς και κακώς μας βρήκες!Και εύχομαι να βρεις αμέσως καλύτερη δουλειά.
    Και'γω έχω βαρεθεί τις ευχές και τα γλειψίματα σε μια εποχή που μαστίζει η ανεργία και διαρκώς ανεβαίνει επικίνδυνα για τους μικρομεσαίους!

    Θα γυρίσει ο τροχός και θα μ-μήσει και ο φτωχός που θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy Πώς να γαμήσει ο φτωχός όταν τον ευνουχίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου τ ι λ ές? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΟΚ?...απλά έχω φρίξει,με την ηλιθιότητά τους...αυτό....αν μου την έστελνες, απλώς από περιέργεια γιανά δώ,ποόοσο μαλάκες είναι οι άνθρωποι μόνο αυτό...μέχρι που φτάνει η μαλακία τους...μόνο γι αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αθανασία Και όμως είναι. Στην Ελλάδα έχουμε υπερπληθώρα από μαλάκες και αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουτε να κλεψεις,ουτε να σκοτωσεις...βγες παλι ταμειο ανεργιας για κανα εξαμηνο κι εχει ο θεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 'To mono pou ksero ego 'oi ''kaloi'' de'XANONTAI.
    KANE LIGO YPOMONI KATI THA SKASI Gia Doulia!'Mh ta bazis kato!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνω απολυτα με οσα εγραψες οτι οι συμβουλες για υπομονη και κουραγιο σε τετοια κατασταση ειναι "π@παριες καμαρωτές".
    Οποιος δεν εχει ζησει την ανεργια, απλα δεν καταλαβαινει το τι περναει καποιος ανεργος.

    Να πω δυο τρια πραγματακια ακομα.
    Φροντισε οσο μπορεις να συνεχισεις το ΕΑΠ, οσο κι αν οικονομικα μπορει να μη σε παιρνει.
    Ευχομαι να βρεις το ρουφιανο και να τον σαπισεις στο ξυλο, γιατι πιστευω οτι εχει παιχτει κατι τετοιο.

    Οσο για την ψηφοφορια, κλεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, πουστιά έχει παιχτεί δεν υπάρχει θέμα, όσο για τους κηφήνες παίζει σοβαρά να έχουν κάποιου είδους γνωριμίας με άτομα της εργοδοσίας.

    Γνωστό άλλωστε ότι ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, οι γνωριμίες παίζουν ΑΦΥΣΙΚΑ δυνατά.

    Πιθανόν θα πρέπει να επεκτείνεις τον γεωγραφικό κύκλο έρευνας για εργασία, δεν ξέρω όμως τι παίζει με την σύζυγο.

    Δυστυχώς το τριπάκι της αποδόμησης των εργασιακών κατακτήσεων στο οποίο έχει μπει όλος ο λεγόμενος Δυτικός κόσμος με επίκεντρο την Ελλάδα (πάλι πρώτοι ρε πούστη μου, πάλι) θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες αναταραχές. Μέχρι που κάποια στιγμή μπορεί ο κομματόπληκτος μπυροκοιλιάς Έλληνας να πάρει στυλιάρι να κάνει ντου στο διαμέρισμα της τρόικας με θέα την Ακρόπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @spyros1000 Σπυράκο το ταμείο δεν είναι λύση και τα χρήματα του δε φτάνουν ούτε για τα πάγια του μήνα. Άσε που θα κατέβει. Ο Ο.Α.Ε.Δ. θα πάρει φέτος 500 μύρια λιγότερα από το κράτος οπότε το επίδομα θα πέσει.
    @NISPELL Οι καλοί δε χάνονται, απλά αναγκάζονται να γίνουνε χειρότεροι από τους κακούς. Υπομονή τέλος. Στοπ!
    @αντωνης Βασικά αυτό που με καίει και με τσουρουφλίζει είναι τα δίδακτρα του Ε.Α.Π. Δεν πρόκειται να το παρατήσω αλλά το καλύτερο θα ήταν να το τελειώσω όσο γρηγορότερα γίνεται. Τώρα η ανεργία και σ' αυτόν τον τομέα θα με πάει πίσω.
    @pølsemannen Εννοείται! Στο δημόσιο γίνεται της πουτάνας και στον ιδιωτικό τομέα θα ήταν τα πράγματα καλά; Με τίποτα! Εκεί είναι που λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες αδικίες και η αναξιοκρατία. Και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις γιατί έτσι γουστάρει ο κάθε υπεύθυνος και προϊστάμμενος.Τον γεωγραφικό κύκλο έχω σκοπό να τον επεκτείνω. Απλά κάνω υπομονή και παραμένω στην Ελλάδα λόγω πανεπιστημίου. Να πάρω το πτυχίο ρε svenson να έχω ένα εφόδιο. Την πληροφορική δεν την πετάς έτσι, δεν την παίζεις στα ζάρια. Τουλάχιστον πάνω μένεις και τα ξέρεις. Η γυναίκα είναι σαν και 'μένα. Όπου γης πατρής. Δε μασάει. Έξι γλώσσες μιλάει, υπολογιστές ξέρει, πτυχίο πανεπιστημίου έχει, μεταπτυχιακό έχει... Του πούστη... Στην Ελλάδα με αυτά τα προσόντα κατάφερε να γίνει πωλήτρια... δεν θα βρει κάτι και έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hack ξανά από την αρχή.
    Όσο αντέχεις.
    Εγγράφεσαι ξανά στο Ταμείο Ανεργίας και παράλληλα ψάχνεις.
    Ούτε και γνωρίζω να σου πω τι θα έκανα στη θέση σου.
    Ξέρω τι έκανα, όλες τις δουλειές, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο.
    Και σήμερα δεν βρίσκει κανείς ούτε "παλιοδουλειές" .

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Βάσσια Δεν υπάρχουν παλιοδουλειές όπως λες και 'συ. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα. Σαν χθες θυμάμαι που ήμουν άνεργος πριν μισό χρόνο και είχα στείλει βιογραφικά σε δέκα νομούς και φως δεν είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jim, λυπάμαι όπως λυπάμαι για όλα τα νέα παιδιά που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, όχι γιατί δεν έχουν ικανότητες αλλά γιατί έγιναν θύματα μιας συμορίας που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή εδώ και 3 δεκαετίες.
    Δεν θα σε συμβουλέψω για τίποτα γιατί το ζόρι που τραβάς (τραβάτε) δεν μπορεί να το νοιώσει κανείς αν δεν το τραβήξει ο ίδιος.
    Μόνο καλή τύχη σου (σας) εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη. Είμαστε η γεννιά που περισσεύει από τα πάντα. Από δουλειές, από ευκαιρίες απ' όλα. Τζάμπα γεννηθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 'Kai sto Skotadi 'Fos Yparxi!'Des to Fos Kale'Mou File!....................:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @NISPELL Εγώ γιατί δεν μπορώ να το δω γαμώ την τύφλα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΧΑΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Ελπίζω να μην ψηφίσει τα λαμόγια ο πατέρας σου. Να τους διαολοστείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 'Dimitri To Blepis! Alla Mi to Peissss.! 'apo Ayrio[melllllon]kai Blepoyme!.......:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Δημήτρη. Εγώ τη δεύτερη επιλογή ψήφισα, συμφωνώ με τον/την zoyzoy.
    To περίεργο είναι ότι όλοι αγανακτούμε και κανένας μας δεν ξεσπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Σουζάνα Xατζηνικολάου Αυτό είναι το αξιοπερίεργο. Όταν αντέδρασα έντονα αλλά κόσμια (γίνεται και αυτό) χαρακτηρίστηκα ως γραφικός από αρκετούς και ότι δημιουργώ θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Βέβαια οι περισσότεροι είναι βολεμένοι στο δημόσιο είτε οι πατεράδες τους έχουν φράγκα και κωλοβαράνε... Ας μείνουν και αυτοί άνεργοι και τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γενεές Δέκα

    Νόμιζες ότι θα τα αλλάξεις όλα
    Συνδικαλισμός και τα λοιπά
    Κάθισε τώρα και πιπίλαγε τη φόλα
    Στα νέα ήθη πάνε τα φυτά.

    Φάε το διπλανό σου να χορτάσεις
    Τρέχα στη συνέντευξη να φτάσεις
    Πριν προλάβουν άλλοι και στη φάνε
    Που απ' το μαύρο χάραμα ξυπνάνε.

    Ήθελες και μεγαλεία και λούσα
    Διάβαζες και τις κίτρινες σελίδες
    Τώρα κορδόνι η ουρά για την παρούσα
    Αίτηση ιθαγένειας σε νέες πατρίδες.

    Φίλε hackaday, καλώς ήρθες και πάλι στο κλαμπ!
    Λύση δεν μπορώ να προτείνω, βράζουμε και οι δυο στο ίδιο καζάνι. Το μόνο που μπορώ να στείλω είναι λίγοι μου στίχοι, που δεν παύουν να αποτελούν απλά και μόνο διαπιστώσεις.
    Φυσικά δεν απευθύνονται σε εσένα, αλλά σε εκείνους που ακόμη νομίζουν ότι κάτι κάποτε θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα!
    Μην τρώτε το παραμύθι της κρίσης! Αυτά που έγιναν στην Ελλάδα, δεν έχουν γίνει ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @demis Κακώς σας βρίσκω (μην το παίρνεις προσωπικά... θα ήθελα να με καλωσορίζατε σε άλλο club - όχι αυτό της Εκάλης). Οι στίχοι σοθ είναι επίκαιροι με το παραπάνω και σ' ευχαριστώ που τους μοιράστηκες μαζί μας. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένα τρισάθλιο πείραμα και αν πετύχει θα εφαρμοστεί και αλλού. Η λύση είναι μία. Να ξυπνήσει ο κόσμος επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Oχι ρε γμτ!! Κατι τετοια ακουω, και δεν 8α θελω να απολυ8ω στο τελος! Ευχομαι να βρεις συντομα κατι καλυτερο φιλε! 8α προτεινω μια "δουλεια" σε ενα αρ8ρο καποια στιγμη που 8α αποφασισω να ποσταρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @gatodiakritikos Καλώς τα ελληνικά στρατά! Πόσες μετράμε ακόμα συνονόματε; Για λέγε... τι δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπόν φίλε μου, είμαι ένας τυχαίος επισκέπτης από το απέραντο Internet...Διάβασα για την περιπέτεια σου και διάβασα τις απαντήσεις που δίνεις στο κάθε σχόλιο.
    Το πρώτο που κατάλαβα για το χαρακτήρα σου είναι πως είσαι μια γνήσια και υγιής προσωπικότητα, προπάντων με επαναστατικό χαρακτήρα...Αυτό το συμπεράνω από το γεγονός που προσπαθείς να πληροφορήσεις τον κόσμο για την γαμημένη κατάσταση που επικρατεί, προειδοποιώντας μας πως αυτό που συνέβει σε εσένα δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί και σε εμάς!
    Το ερώτημα που θέτω εγώ στον εαυτό μου, είναι δυνατόν να το συνειδητοποιείσει το μεγαλύτερο σύνολο της κοινωνίας μας...Δηλαδή εκείνο το συνόλου που δεν είναι ικανό να συνειδητοποιείσει τα στοιχειώδη!?
    Όπως για παράδειγμα που πέφτει θύμα των μέσων του κράτους που το κρατάνε σε ένα βαθύ λήθαργο...Με λίγα λόγια να ασχολείται με πράγματα και καταστάσεις που δεν του αποφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για έναν φυσιολογικό και λογικό τρόπο ζωής!
    Μία από τις άπειρες ασχολίες της ηλίθιας κοινωνίας μας είναι οι εξής:
    Να υποστηρίζει Ανώνυμες Εταιρίες όπως είναι ο Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ. κτλ με αποτέλεσμα να τους αποφέρει τεράστια κέρδη από τον μίζερο μισθό των 600 - 800 Ευρώ...Να ασχολείται με ανούσιες και παντελώς ηλίθιες προσωπικότητες λόγω χάρη Μενεγάκη, Τζούλια κτλ και καταστάσεις του τύπου "τι φοράει ο Ρουβάς" και να μένει αδιάφορος σε πραγματικούς Ήρωες και να τους καθιστά άγνωστους όπως είναι ο κ Αυξέντιος Καλανγκός ( διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε τι εννοώ:
    http://kala-nea.gr/?p=3326 ).
    Και πόσο μάλλον να αναφερθώ σε εκείνα τα διεφθαρμένα άτομα που έχουν τοποθετήσει τα δύο μεγάλα κόμματα σε θέσεις κλειδιά και γενικότερα στο δημόσιο από τους οποίους θα αντλούν σίγουρους ψήφους και θα τους καθιστούν αιώνια εξουσία και ζυγό για εμάς τους υπόλοιπους στο πέρασμα των αιώνων.
    Θα σταθώ επίσης σε κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε κάτι που ανέφερες σε ένα από τα σχόλια σου για την γυναίκα σου..."Έξι γλώσσες μιλάει, υπολογιστές ξέρει, πτυχίο πανεπιστημίου έχει, μεταπτυχιακό έχει... Του πούστη... Στην Ελλάδα με αυτά τα προσόντα κατάφερε να γίνει πωλήτρια"
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έχεις κατανοήσει την κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν την χώρα...Οι μορφωμένοι άνθρωποι, όπως είναι η γυναίκα σου, είναι άχρηστοι σε αυτό το μη προοδευτικό κράτος που ζούμε!
    Και αναρωτιέμαι επίσης πως είναι δυνατόν να αναλώνεις τον χρόνο και την μόρφωση το δικό σου και της γυναίκας σου εδώ πέρα...Και δεν τα αξιοποιείς σε ένα κανονικό κράτος όπου η μόρφωση αποτελεί πρωτεύοντα ρόλο στην πρόοδο της κοινωνίας!?
    Δεν ξέρω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ανώνυμος Καλωσήρθες φίλε μου στη διαδυκτιακή μου γωνιά.Δεν ξέρω αν είμαι υγιής προσωπικότητα ή γραφικός αλλά σίγουρα ξέρω τι μου γίνεται. Δεν ξέρω αν είμαι επαναστάτης αλλά σίγουρα είμαι ένας αγανακτισμένος απλός πολίτης. Προσπαθώ και 'γω να βάλω το λιθαράκι μου στο δύσκολο οικοδόμημα που ονομάζεται αφύπνιση του κόσμου. Αυτό που συνέβει σ' εμένα έχει συμβεί και προηγουμένως, συμβαίνει τώρα και θα συμβαίνει συνεχώς αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής. Αυτή τη στιγμή που γρ΄'αφω αυτό το σχόλιο εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο μένουν χωρίς δουλειά.
    "Δώστε τσόντα, ποδόσφαιρο και κουτσομπολιό στο λαό". Αυτό είναι το όπιο της πλειοψηφίας που χαίρεται όταν κάποιοι κερδίζουν εκατομύρια δίνοντας μερικές κλωτσιές σε μια μπάλα, που κατεβάζει τσόντες στο κινητό του και νομίζει ότι γάμησε, που ασχολείται με ανούσια κουτσομπολιά και τα θεωρεί ειδήσεις. Γουστάρει να τρέφεται με ψίχουλα ενώ δικαιούται παντεσπάνι αλλά φοβάται να το διεκδικήσει ή απλά δεν το ξέρει. Η πλειοψηφία γουστάρει να την καθοδηγούνε γιατί τόσα χρόνια αυτό της κάνουν. Αν την αφήσουν μόνη της να πάρει μια απόφαση θα πανικοβληθεί. Το αποζητάει το δασκάλεμα. Το άρθρο για τον καρδιοχειρούργο το έχω διαβάσει. Δυστυχώς όμως τέτοια θέματα στα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. δεν πουλάνε. Βλέπεις η σιλικόνη λείπει. Αν αναφερθεί το όνομα αυτού του θαυμάσιου ανθρώπου πρώτα και μετά γιατρού θα είναι στα ψιλά γράμματα ή στους τίτλους τέλους.
    Το πολιτικό και εκλογικό σύστημα είναι εντελώς λάθος και σάπιο. Το έλεγα σε διάφορες αναρτήσεις μου, το λέω και θα το λέω. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν για πρόεδρο, για πρωθυπουργό για υπουργούς για όλα ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα θα ανήκει ο καθένας και για σοβαρά θέματα οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται μόνο με δημοψηφίσματα. Αλλά οι περισσότεροι ψηφοφόροι με ένα - δυο ρουσφετάκια βολεύονται και δε μιλάνε. Ακολουθούνε σα πρόβατα και κινούνται σα μαριονέτες. Είναι άριστοι υποτακτικοί. Πόσο τους λυπάμαι! Αυτοί θα βρεθούνε προ εκπλήξεως σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα γιατί δε θέλουν να υποψιαστούνε. Δε θέλουνε να δούνε πέρα από το φράχτη της αυλής τους τι έρχεται. Και όταν θα φάνε την παπάρα τους δε θα τους λυπηθώ. Θα απολαμβάνω το πάθημα τους.
    Όσον αφορά το ερώτημα σου γιατί παραμένω ακόμα εδώ; Η φυγή είναι δρομολογημένη. Απλά όχι για τώρα. Καλό είναι όταν φεύγεις για κάπου να παίρνεις μαζί σου και κάποια εφόδια. Περιμένω να τελειώσω τις σπουδές μου στο Ε.Α.Π. (πληροφορική), να πάρω το πτυχίο μου και να εξαφανιστώ. Δυστυχώς κάποια πράγματα απαιτούνε χρόνο. Χάρηκα που τα είπαμε. Είσαι ευπρόσδεκτος εδώ πέρα όπως και όλοι όσοι θέλουν να δούνε λιγάκι παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γαμώ το κέρατό μου το τράγιο ρε Δημήτρη, γαμώ όλο το γαμημένο σύστημα. Αν στη θέση σου δείς να μπαίνουν άλλοι, τότε δεν είναι περικοπές. Γάμησέ τους. Γαμιέστε όλοι ρε, πολιτικάντηδες, λαμόγια, κωλογλείφτες, γιατί δεν παίρνουμε τους δρόμους όπως 10 000 000 άνθρωποι κάνουν στη Γαλλία; τα ανέφερες μια χαρά μια χαρά τα είπες, δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα.
    Πάντως δεν είσαι ο μόνος που έχει σκεφτεί να κλέψεις, το έχω σκεφτεί και εγώ και μάλιστα πολλές φορές οπότε θα ψηφίσω αυτό.
    Κάτι άλλο, έκανα μια βόλτα στην κεντρική οδό που μένω και όλα τα λαμογοκόμματα, έχουν ανοίξει κάτι γραφειάρες νάαααα......... για τις εκλογές. Και αντί ο κόσμος να τους φτύνει και να τους τα σπάει, στην καλύτερη περνούσε αδιάφορος στη χειρότερη έπαιρνε φυλλάδια!
    Μόνος και έρημος και αγανακτισμένος, σε ένα από τα 2 έριξα μια ροχάλα πάνω στα φυλλάδια. Με κοιτάξανε, τους έριξα ένα βλέμμα ρε Τζίμ, και όπως ήταν ξαναμπήκανε μέσα. Γούσταρα το φόβο τους γούσταρα που το έκανα. Μου ήρθε να βάλω τις φωνές μέσα στη μέση του δρόμου ρεεεεεεεε... σπάστε τους. Στο άλλο, περνώντας, έριξα τα φυλλάδια κάτω. Τσιμουδιά και εκεί. Και να φανταστείς πως τραβάω και κάτι ζόρια με την υγεία μου τελευταία και δεν είμαι και για πολλά πολλά, αλλά όποιο κομματόσκυλο έβγαινε έξω για τσαμπουκ άυτό θα ψόφαγε. Αν ένας φτάνει ρε Έλληνες για να τους φοβίσει, τι σκατά περιμένετε; Αμ το άλλο; Πήγαινα με το αμαξάκι που έχω φτύσει αίμα να πάρω στα 35 μου και βλέπω την καινούργια Alfa Romeo Jullieta. Τρελό αυτοκίνητο και τρελά λεφτά. Σταματάμε πλάι πλάι στο κόκκινο, κοιτάω, δε θα’αταν ούτε 20-21 ο τυπάκος. Το παθαίνω συχνά αυτό. Είτε με κάτι τέτοιοα φλωράκια είτε με γκόμενες. Που τα βρίσκουν τα λεφτά ρε πούστη μου. Προφανώς θα δούλευουνε από γεννησιμιού τους. Ρε δε πα να να ανανά όλοι; Ένα πράγμα θα σου πώ υελευταίο ρε Τζίμ, σ’αυτό το κωλοκράτος ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.

    Τέλος

    Άντε ρε Τζιμάρα, το ψάχνω και γω για έξω. Άμα είναι να τα πούμε. Ούτε κουράγιο σου γράφω, ούτε υπομονή.

    Bollocks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γαμώ το κέρατό μου το τράγιο ρε Δημήτρη, γαμώ όλο το γαμημένο σύστημα. Αν στη θέση σου δείς να μπαίνουν άλλοι, τότε δεν είναι περικοπές. Γάμησέ τους. Γαμιέστε όλοι ρε, πολιτικάντηδες, λαμόγια, κωλογλείφτες, γιατί δεν παίρνουμε τους δρόμους όπως 10 000 000 άνθρωποι κάνουν στη Γαλλία; τα ανέφερες μια χαρά μια χαρά τα είπες, δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα.
    Πάντως δεν είσαι ο μόνος που έχει σκεφτεί να κλέψεις, το έχω σκεφτεί και εγώ και μάλιστα πολλές φορές οπότε θα ψηφίσω αυτό.
    Κάτι άλλο, έκανα μια βόλτα στην κεντρική οδό που μένω και όλα τα λαμογοκόμματα, έχουν ανοίξει κάτι γραφειάρες νάαααα......... για τις εκλογές. Και αντί ο κόσμος να τους φτύνει και να τους τα σπάει, στην καλύτερη περνούσε αδιάφορος στη χειρότερη έπαιρνε φυλλάδια!
    Μόνος και έρημος και αγανακτισμένος, σε ένα από τα 2 έριξα μια ροχάλα πάνω στα φυλλάδια. Με κοιτάξανε, τους έριξα ένα βλέμμα ρε Τζίμ, και όπως ήταν ξαναμπήκανε μέσα. Γούσταρα το φόβο τους γούσταρα που το έκανα. Μου ήρθε να βάλω τις φωνές μέσα στη μέση του δρόμου ρεεεεεεεε... σπάστε τους. Στο άλλο, περνώντας, έριξα τα φυλλάδια κάτω. Τσιμουδιά και εκεί. Και να φανταστείς πως τραβάω και κάτι ζόρια με την υγεία μου τελευταία και δεν είμαι και για πολλά πολλά, αλλά όποιο κομματόσκυλο έβγαινε έξω για τσαμπουκ άυτό θα ψόφαγε. Αν ένας φτάνει ρε Έλληνες για να τους φοβίσει, τι σκατά περιμένετε; Αμ το άλλο; Πήγαινα με το αμαξάκι που έχω φτύσει αίμα να πάρω στα 35 μου και βλέπω την καινούργια Alfa Romeo Jullieta. Τρελό αυτοκίνητο και τρελά λεφτά. Σταματάμε πλάι πλάι στο κόκκινο, κοιτάω, δε θα’αταν ούτε 20-21 ο τυπάκος. Το παθαίνω συχνά αυτό. Είτε με κάτι τέτοιοα φλωράκια είτε με γκόμενες. Που τα βρίσκουν τα λεφτά ρε πούστη μου. Προφανώς θα δούλευουνε από γεννησιμιού τους. Ρε δε πα να να ανανά όλοι; Ένα πράγμα θα σου πώ υελευταίο ρε Τζίμ, σ’αυτό το κωλοκράτος ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.

    Τέλος

    Άντε ρε Τζιμάρα, το ψάχνω και γω για έξω. Άμα είναι να τα πούμε. Ούτε κουράγιο σου γράφω, ούτε υπομονή.

    Bollocks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ektoras Ξέρεις ι μισθό θα παίρνουν οι δήμαρχοι του Καλλικράτη; 8000 ευρά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι; 2000 ευρά. Κόβει ο ΓΑΠ από μισθούς και συντάξεις και τα δίνει στα λαμόγια. Το χιλιάρικο που έκοψαν οι βο(υ)λευτές από το μισθό τους το αναπληρώνουν με παραπάνω επιτροπές και συνεδριάσεις οπότε το γλέντι των πολιτικάντηδων και των παρατρεχάμενων τους συνεχίζεται κανονικά και με το νόμο. Γάμα τα σου λέω. Παραέγινε το κακό και κόσμος κοιμάται για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βλέποντας την τελευταία σου απάντηση Δημήτρη... μήπως να γίνεις δήμαρχος;
    Γίνε ντελιβεράς, γίνε σερβιτόρος... γενικά ψάξε! Ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα και χειρότερο (επειδή ο άνθρωπος έχει και οικογένεια να θρέψει), απ'τα κοστούμια και τις κυριλέ καταστάσεις η ανάγκη τον έκανε να γίνει ντελιβεράς και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπει πλέον και σαν ψήστης μέσα στην πιτσαρία για να έχει και τα ένσημά του. Δεν τον νοιάζει πως απ'τα σαλόνια έφτασε στα αλώνια, αρκεί τα παιδιά του να μην στερηθούν το παραμικρό. Ό,τι κάνει είναι γι'αυτά και ποσώς τον ενδιαφέρει τι σχολιάζει ο κύκλος του.

    Όσο για την απόλυση σου.... καραμπινάτος δάκτυλος είναι! Το ρουφιανιλίκι καλά κρατούσε! Να δεις που θα αντικατασταθείτε αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @sadrina Δήμαρχος; Εγώ; Με τίποτα. Να γίνω αυτά που βρίζω; Προτιμώ να είμαι στην απ' έξω για να μπορώ να τα χώνω. Όσο για δουλειά δεν έχω κολλήματα. ότι κάτσει. Πίστεψε με όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μαγαζιά και κάνουν και τους πακετάδες για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Απόλυτα θεμιτό βεβαίως. Προς το παρόν κάνουμε σαφάρι εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Aριστοτέλους

    Γεμίσαμε μαύρες σημαίες!
    Στριμώχνονται οι άνεργοι
    Στα πάρκα και στις καφετέριες
    Σκόρπιες παρέες..
    Λοξοκοιτούν υπάρξεις αιθέριες
    Και αραδιάζουν τα προσόντα τους
    Ο ένας στον άλλον.
    Υπολογίζουν τις προϋπηρεσίες τους
    Οι μεγαλύτεροι, μετρούν τα ένσημά τους
    Μα δε τους βγαίνουν.
    Ξαναβουτούν στις αγγελίες τους
    Κουβεντιάζουν
    Έρχονται κι άλλοι με την ώρα..
    Αφηρημένη, κάποια γυρνά και τους κοιτά
    Τότε, ασυναίσθητα εντελώς, αναστενάζουν!

    Πιο φρέσκο κι από πρωινό κουλούρι..
    Στις ώρες της πρωινής απραξίας, τουλάχιστον μια-δυο απόπειρες καλλιτεχνίας..
    Ελπίζω, να μας φέρει γούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. υπομονή το κεφάλι ψηλά και πάλι απ'την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @demis Μακάρι να είσαι γουρλής και δε θα σε αφήσουμε έτσι. Πάντως καλό είναι να περνάς και να μας κάνεις μια ένεση καλλιτεχνίας πότε - πότε γιατί μόνο έτσι θα χρωματίσουμε τη γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε.
    @Το χρυσό ΠιΠι Φτου και απ' την αρχή! Βαρέθηκα να βρίσκομαι συνέχεια στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 178 Κ.Σ. εχουμε μελλον ακομη! (μεχρι τον Απριλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @gatodiakritikos 178 κ.σ.; όντως έχεις μέλλον. Μη βιάζεσαι γιατί όταν απολυθείς τότε να δεις άγχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μια απο τα ίδια και εσύ;

    Ξέρεις στην Αθήνα τι γίνεται; Της πόρνης το κάγκελο.

    Μπορείς να ξαναγυρίσεις Σουηδία (μια κουβέντα είναι, το ξέρω) ή εγώ λέω να βγούμε βίζιτες. Αλλά έχουμε γίνει πολλοί και δεν ξέρω αν θα περάσει η μπογιά μας.

    Τι να σου πω ρε φίλε, δεν ξέρω τι να σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Πολίτης της Μπανανίας Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; όχι βέβαια! Ο grand γκαντέμης (πάντα μετά τον Δρακουμέλ είμαι εγώ. Νόμιζα από Θεσσαλονίκη είσαι και όχι από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αθηναία είμαι που ζούσα Θεσσαλονίκη.

    Μου είπαν το εξής: Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν απο γραφεία ευρέσεως εργασίας. Καταθέτεις το βιογραφικό σου και σε ενημερώνουν για το ενδιαφέρον που υπάρχει. Αν προκύψει συνεργασία πληρώνει ο εργοδότης το γραφείο και προσλαμβάνει τον υπάλληλο.

    Μου είπαν και άλλοι για γραφεία εύρεσης εργασίας. Έστειλα σε 4-5. Κοίτα μόνο να παρουσιάζουν τον αριθμό άδειας τους απο το υπουργείο εργασίας, να μην είναι δηλαδή παράνομα.

    Ψάξτο, είναι δραματική η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Πολίτης της Μπανανίας Ξέρω αλλά υπάρχουν πολλές παγίδες. Μια φορά είχα πάει σε ένα τέτοιο γραφείο και μου ζήτησαν 200 ευρά... Εννοείται ότι δεν τα έδωσα και έφυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;