Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Print this post

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη του Γ.Α.Π. μπορώ να πω και 'γω τη γνώμη μου. Όταν όλοι μιλάνε για ένα θέμα τόσο πολύ και κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων δεν μπορώ, υπάρχει βαβούρα. Νιώθω ότι πνίγομαι. Θέλω να μιλήσω όταν κοπάσει λίγο το θέμα έτσι ώστε να ακουστώ και 'γω λιγάκι.
Την είδα την περίφημη διακαναλική συνέντευξη. Περιστασιακά, γιατί με έπιανε ο ύπνος. Εν ολίγοις αυτό που άκουγα να βγαίνει από τα χείλη του πρωθυπουργού ήταν: "μπλα, μπλα, μπλα... ζζζζζζζζζζζζ!!!". Πολύς ντόρος για το τίποτα.
Εν ολίγοις προσπάθησε να μας πείσει ότι αν δεν τον στηρίξουμε θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι. Ο τρόπος που το είπε όντως έμοιαζε με απειλή, όπως είπαν πολλοί. Το μαύρο σκοτάδι θα μας φάει είτε μ' αυτόν είτε χωρίς. Μήπως όμως απειλή τελικά είναι ο ίδιος; ΑΥτός δεν έφερε το Δ.Ν.Τ.; Αυτός δεν είναι ο υπέρμαχος του μνημονίου;
Δοκιμάσαμε Νέα Δημοκρατία με Καραμανλή (φονικός συνδυασμός) και ΠΑ.ΣΟ.Κ. με Παπανδρέου (εδώ πιάσαμε το τζακ ποτ της γκαντεμιάς). Χορτάσαμε με ψέμματα και υποσχέσεις. Γιατί να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μια από τις δυο παρατάξεις; Εγώ λέω να ρισκάρουμε και να μαυρίσουμε τον Γ.Α.Π. Το τι μας περιμένει με αυτόν στην εξουσία το ξέρουμε. Ας δοκιμάσουμε και χωρίς αυτόν. Θα μου πείτε: "Ρε hack και τι να ψηφίσουμε;". Καλό ερώτημα αλλά δε βαρεθήκατε να σας υποδεικνύει κάποιος άλλος τι να ψηφίσετε; Κριτική σκέψη δεν έχετε; Άποψη δεν έχετε; Γιατί δεν δοκιμάζετε να βασανίσετε λιγάκι το μυαλουδάκι σας;
Εγώ θα σας συμβούλευα να μην πάτε να ψηφίσετε καθόλου αλλά ξέρω ότι πολλοί το θεωρείτε λάθος. Ούτε το ΛΑ.Ο.Σ. κάνει, ούτε το Κ.Κ.Ε., καλά για ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν το συζητώ και οι οικολόγοι είναι απλά ένα ανέκδοτο. Μήπως όλο το πολιτικό και εκλογικό σύστημα είναι λάθος; Για σκεφτείτε λιγάκι. Γιατί να υπάρχει βουλευτική ασυλία; Γιατί να υπάρχουν βουλευτές επικρατείας; Δηλαδή να εκλέγονται κάποιοι χωρίς ψήφο; Γιατί να παίρνουν οι πολιτικοί τόσα λεφτά και να έχουν τόσες αβάντες; Κάθε πότε σας θυμούνται; Μήπως μόνο προεκλογικά; Γιατί να δικαιούνται με δυο τετραετίες σύνταξη; Γιατί σε κάθε επιτροπή και κάθε συνεδρίαση να παίρνουν έξτρα χρήματα; Τελικά γίνονται πολιτικοί γιατί όντως αγαπάνω την Ελλάδα και θέλουν να προσφέρουν ή ψάχνουνε τρόπο να γεμίσουνε τις τσέπες τους γρήγορα εις βάρος των πολλών; Γιατί να τους προστατεύουν τόσοι αστυνομικοί αποσπασμένοι; Μήπως φοβούνται κάτι; Εγώ ξέρω ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θα μπορούσα να παραθέσω ένα σωρό ερωτήματα αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται.
Η διακαναλική συνέντευξη του Γ.Α.Π. δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια απελπισμένη κίνηση. Ειπώθηκαν αερολογίες με το τσουβάλι, ψέμματα και στο τέλος, εμμέσως πλην σαφώς, μας απείλησε ότι αν δεν τον στηρίξουμε είμαστε χαμένοι από χέρι. Χαμένοι είμαστε από χρόνια και απλά αυτός ήρθε να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο. Μη μασάτε σε απειλές. Ρισκάρετε και μαυρίστε τους όλους. Μπορεί να μην κερδίσετε πολλά αλλά σίγουρα θα γλιτώσετε από αρκετά.
Να σας θυμήσω μερικά ψέμματα του Γ.Α.Π. "Λεφτά υπάρχουν", "πράσινη ανάπτυξη", "δεν θα την πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης", "δε θα βάλουμε άλλη φορολογία". Ότι είπε ήταν ψέμματα και να το θυμηθείτε, αν ξαναβγεί μετά τις εκλογές θα βάλει περισσότερη φορολογία και θα εφαρμόσει περισσότερες περικοπές. Αυτή είναι η στρατηγική όλων των υποψηφίων προεκλογικά. Λένε ότι θέλει να ακούσει η πλειοψηφία και όταν καταφέρουν να αποσπάσουν την ψήφο της με αποτέλεσμα την εκλογή τους ξεχνάνε τα πάντα και τους πάντες.
Για να κλείσω και να μη γίνομαι κουραστικός όπως ο Γ.Α.Π. πιστεύω ότι η διακαναλική συνέντευξη ήταν μια κακόγουστη κακοσκηνοθετημένη φάρσα με πρωταγωνιστή τον Γ.Α.Π. και κομπάρσους δημοσιογράφους της αρεσκείας του και της παράταξης του. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

buzz it!

17 σχόλια:

  1. Συμφωνω σε πολλά απο το κειμενο σου, εκτος απο την αποχη. Και οχι γιατι με την ψηφο μου θα αλλαξει κατι, αλλά γιατι δεν θελω να τους δωσω την ευκαιρια να παιρνουν πανω απο 40% πχ, ενω το ποσοστο τους ειναι 30% επι του συνολου.
    Κατι που θελω να απαντησω ομως.
    Εθεσες μερικες πολυ ευστοχες και πραγματικες ερωτησεις για το πολιτικο συστημα.
    Αλλά αυτο το συστημα δεν το εφτιαξαν στα μετρα τους τα δυο κυβερνητικα κομματα;

    Αν δεν τους μαυρισουμε και τους δυο μεσω της ψηφου μας, υπαρχει ποτέ πιθανοτητα να αλλαξει προς το καλυτερο;
    Κατα τη γνωμη μου οχι.

    Απορω πως αντεξες τοση ωρα να καθεσαι να ακους τις παπαριες του Παπανδρεου.

    Καλο ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @αντωνης Α δεν έχεις δίκιο... Καλύτερο νανούρισμα δεν υπάρχει... όσο για την αποχή το σύνταγμα λέει ότι αν η αποχή είναι από κάποιο ποσοστό και πάνω κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει ασχέτως ποιος είναι πρώτος και με τι ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Συνταγμα γραφει τετοιο πραγμα για την αποχη;;;
    Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο, θα το κοιταξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για το νανουρισμα, φυσικα και υπαρχει. Ενα ματς του ελληνικου πρωταθληματος ποδοσφαιρου.
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αντωνης Πολλά λέει το σύνταγμα που δεν εφαρμόσονται. Όπως δημοψηφίσματα για πολύ σοβαρά θέματα, ακόμα και στρατιωτική παρέμβαση σε περίπτωση που η χώρα πάει κατά διαόλου...όσο για το πρωτάθλημα θα συμφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και ηταν κακόγουστα σκηνοθετημένη πλάκα αυτη η διακαναλική, με σαφή σκοπό να προωθήσει ο Παπανδρέου τους δικούς του -εκλεκτούς- υποψηφίους.
    Αυτο δεν μου άρεσε καθόλου, ούτε η κακογουστιά, ούτε η ιδέα να κάνουν κατι τέτοιο αλλα ούτε και να μου δίνει γραμμή ο άλλος τι θα ψηφίσω.
    Γι αυτο και προτείνω, φυσικά όχι αποχή, και οχι ψήφο διαμαρτυρίας, αλλα να ψηφίσουμε όσο γίνεται ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανθρώπινη συμπεριφορά και κρατούν αποστάσεις απο τις κομματικές γραμμές, με όρεξη για δουλειά.
    Ας βγάλουν στο Ιντερνετ όλοι οι υποψήφιοι τα Ε9 τους να τα συγκρίνουμε σε 3-4 χρονάκια...

    Μην ξεχνάμε οτι ειναι εκλογές αυτοδιοικητικές και όχι κάτι άλλο και κακώς δίνεται πολιτικό ( κομματικό ) χρώμα σε αυτές απο όλα τα κόμματα.
    Και μόνο αυτο που έδειξε ο Γιώργος, μια ταραχή μην τυχόν και δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, εμένα με χάλασε πολύ.
    Και θα με χαλάσουν και τα "μέτρα" που θα έρθουν μετά τις Εκλογές, δε μπα' να λεει οτι δεν θα βάλει άλλα ... με τη συμπεριφορά του δείχνει πλέον οτι δεν λέει αλήθειες, οτι κρύβει πράγματα κι οτι προσπαθεί να εξυπηρετήσει κομματικούς παράγοντες.
    Ειναι μια μεγάλη απογοήτευση, δύσκολα θα κερδίσει πάλι μια τόσο άνετη εμπιστοσύνη απο τον κόσμο.
    Καλό σου ξημέρωμα.
    ( Ημουν σε νοσοκομείο, χάσαμε φίλη μας 37 ετών ) ... δε μπορώ να κοιμηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tzonakos Κατ' αρχήν τα συλλυπητήρια μου... Ξέρω πόσο δύσκολες είναι τέτοιες ώρες. Όσο για τον Γ.Α.Π. ο άνθρωπος είναι ψέυτης. Ο Καραμανλής ήταν απλά ηλίθιος και ανίκανος. Ο Γ.Α.Π. είναι και ηλίθιος και ανίκανος αλλά και ψεύτης. Πάντως εγώ επιμένω: το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα μπάζει από παντού. Δεν κάνει. Έτσι όπως είναι δομημένο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Να δεις τι ταραχή θα περάσει ο Γ.Α.Π. το βράδυ των εκλογών που θα βγαίνουν τα αποτελέσματα (ελπίζω). Και τους καλούς να ψηφίσεις Τζονάκο δεν είναι λύση γιατί απλούστατα είναι καλοί μέχρι ένα σημείο. Κανένας δεν παρατάει το βουλευτιλίκι. Θα αναγκαστούνε να πηγαίνουν με τη γραμμή του κόμματος. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Χρειάζεται πιο δραστική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Δημητράκη!και ούυυυφ!καλέ ζαλίστικα με τοοσα ερωτήματα!!!!!,αλλά έχεις δίκιο σε όλα έχω να πώ...απόλυτο δίκιο..εγώ είδα πολύυ λίγο από αυτή την εντελώς,γελοία συνέντευξη και εντάξει...δεν έχω,να πώ τίποτε..ένα κακέκτυπο που λέω,και γώ από άλλες κακόφτιαγμένες,κακόγουστες,στημένες,σικέ συνεντέυξεις άλλων πολιτικών και δικές του επίσης..τα ίδια,τα ίδια,τα ίδια..εν'ολίγης το...'πολύ κύριε ελέησων,το βαριέται κάποτε κ ο ίδιος ο Θεός'...βαρεμάρα,πλήξη,ανία...πλήξη,πλήξη,πλήξη
    τίποτε καινούριο..καλημέρες καλέ μου..και συνέχισε να γράφεις έχεις δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Αθανασία Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Ίσως είναι αρκετά τα ερωτήματα αλλά είναι απλά και πρέπει να τα κάνουμε κάθε τόσο στους εαυτούς μας για να μην ξεχνιόμαστε και γινόμαστε θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν την είδα την συνέντευξη δεν αντέχω ν'ακούω παπαριές αρκετές έχω υποστεί απο'δαύτους!
    Αλλά επιμένω στην αποχή,και ας κινδυνεύει το νησί να διοικείται απο Φράγκους(καθολικούς)!!
    Ξέρεις τώρα με τον Καλικράτη θα ενωθούν καθολικοί και ορθόδοξοι και φοβούνται οι δικοί μας τους άλλους αλλά καρφί δεν μου καίγεται ας τα διαλύσουν όλα έτσι και αλλιώς υπηρέτες τους γίναμαι!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @zoyzoy Τι να διαλύσουν; Τα ήδη διαλυμένα; Ας πιάσουμε πάτο για τα καλά έτσι ώστε να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πάνω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ (εκτός της αποχής).

    Πραγματικά χρειάζεται ριζική αλλαγή το εκλογικό μας σύστημα πρώτα και μετά το πολιτικό.

    Προσωπικά ελπίζω σε αυτές και στις επόμενες εκλογές να μην έχει κανείς πλειοψηφία και να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν (εκτός του ΛΑΟΣ, αλλά δεν είναι στο χέρι μου). Και να δούμε τελικά ποιοι είναι..... οι μεν σκάρτοι θα πορευτούν σωστή ή οι άλλοι οι καινούργιοι θα τους μοιάσουν.

    Πάντως και στην Ιταλία που έτσι πορεύτηκαν, μόνο καλά πήγαν με τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Καλημέρα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Βάσσια Ίσως η αποχή να μην είναι κάτι που συμφωνείς αλλά δεν είναι η μοναδική αποτρεπτική και ανατρεπτική κίνηση που μας μένει; Σκέψου ότι εφόσον το εκλογικό και το πολιτικό σύστημα ευνοούνε τους πολιτικούς και έτσι όπως είναι διαμορφωμένα αυτά τα συστήματα επιτρέπουν λαμογιές και δίνουν πατήματα. Και άσπιλος να μπει κάποιος στο club της πολιτικής, και τις καλύτερες προθέσεις να έχει, θα χαλάσει γιατί η μαρμίτα είναι γλυκιά και εφόσον προστατεύεται με βουλευτική ασυλία και όχι μόνο γιατί να μη χαλάσει; Καλός ο ρομαντισμός αλλά στη σημερινή εποχή υφίσταται περιορισμένα. Τι θέλω να πω; Ότι όποιος έχει αγνές προθέσεις δύσκολα παραμένει στα πιστεύω του. Οι περισσότεροι ενδίδουν. Σήμερα πολλοί ρισκάρουν και κατεβαίνουν στις εκλογές με το πρόσχημα ότι θέλουν να προσφέρουν ενώ η αλήθεια είναι ότι θέλουν να δυκτιοθούνε και ν τα οικονομίσουν. Εγώ θα προτείνω να έχουν το δικαίωμα της υποψηφιότητας όσοι έχουν προσφέρει πρώτα... Φαντάζει ουτοπία όμως... Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Γι' αυτούς τους λόγους είμαι υπέρμαχος της αποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑ:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ καλέ, το είδατε το ΓΑΠ με τα κολλητά φορμάκια και το mp3 στο αυτό πως έτρεχε; Άχου το καλέ!

    Να δει εμάς πως τρέχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Βάσσια Ευχαριστώ Βάσσια. Αυτή η αν΄ρτηση που έκανες με την αφιέρωση μετράει πολύ... Καλό μήνα και σ' εσένα.
    @Πολίτης της Μπανανίας Εμείς τι να πούμε που τρέχουμε εδώ και χρόνια και δε φτάνουμε; Και χωρίς mp3 παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;