Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Print this post

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γίνεται ένας χαμός με τις αποκαλύψεις του Wikileaks. Διανύουμε περίεργους καιρούς και η Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα βάλλεται από παντού. Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά γίνονται για να βάλουνε επιτήδειοι τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας (πετρέλαιο, ουράνιο, λιγνίτη, νικέλιο κ.α.) στο χέρι ο οποίος δεν είναι και λίγος.
Ζούμε σε μια οικονομική χούντα με πολιτικούς διεφθαρμένους που κοιτάζουν το τομάρι τους και μόνο. Ανάπτυξη μηδέν, τεράστιο πρόβλημα με λαθρομετανάστες, οι τράπεζες είναι στα πάνω τους εις βάρος της συντριπτική πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας, η ανεργία χτυπάει κόκκινα. Όλα τα παραπάνω απαρτίζουν ένα σενάριο τρόμου.
Είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός με όλα τα σενάρια συνωμοσιολογίας αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα τότε περνάμε στη σφαίρα της εφιαλτικής πραγματικότητας. Τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το Wikileaks μας δείχνουν ότι αυτά που φάνταζαν ιστορίες για αγρίους πριν μερικά χρόνια είναι αλήθεια και ένας Θεός ξέρει τι άλλο ακόμα παραμένει κρυφό σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Φτάσαμε σε σημείο στην Ελλάδα πολλοί να ντρέπονται να μιλήσουν για εθνικά θέματα ή να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια για να μη τους βάλουν τη σφραγίδα του εθνικιστή, του χρυσαυγίτη, του ρατσιστή. Σε όλες τις χώρες του κόσμου η σημαία υπάρχει σε σπίτια όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εθνικές επετείους, σε πολλές πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, επιβάλεται η ανάρτηση αυτής αλλιώς θα πέσει πρόστιμο. Ακόμα και σε συναυλίες βλέπεις ανθρώπους να κυματίζουν τις σημαίες της χώρας τους. Εδώ όμως κάποιοι το παίζουν υπεράνω και θεωρούνε ότι τέτοιες πράξεις όπως και το να μιλάς για πατρίδα, έθνος και πατριωτισμό είναι παρωχυμένες αντιλήψεις. Καίνε τη σημαία, ένα από τα πιο ιερά σύμβολα και μένουν ατιμώρητοι. Αυτοί είναι που βοηθάνε στα ξένα σχέδια του διαμελισμού της Ελλάδας, αλλά δε θα τους περάσει.
Έτσι και βγάλει κάποιος ένα τραγούδι για την Ελλάδα κατευθείαν κάποιοι θα τον εντάξουν σε ακροδεξιές τάξεις. Το να είσαι έλληνας πολλοί το εκλαμβάνουν ως κάτι κακό. Πολλοί νιώθουν ντροπή και αποφεύγουν να μιλάνε για εθνικά θέματα και διεκδικήσεις την ώρα που όλοι θέλουνε να αρπάξουν το μεγαλύτερο κομμάτι από το φιλέτο που λέγεται Ελλάδα. Φοβούνται να μην τους κολλήσουν τη ρετσινιά κάποιοι άλλοι.
Ποιοί άλλοι; Αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούνε να μας επιβάλλουν με το στανιό την ανύπαρκτη ελληνοτουρκική φιλία, αυτοί που μάχονται υπέρ των λαθρομεταναστών αλλά δεν τολμάνε να φιλοξενήσουν μερικούς στα σπίτια τους, αυτοί που σκύβουν το κεφάλι στα Σκόπια και παραμαζεύουν λεκτικά όποιον αντιδράσει, αυτοί που μάχονται υπέρ της ανεξιθρησκείας και των τζαμιών αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό.
Έρχεται ένα συγκρότημα από τη Σουηδία, οι Sabaton, που ανήκει στο χώρο του epic metal ή power metal και γράφει ένα τραγούδι για το έπος του 1940. Ο λόγος για το Coat of arms που συμεπριλαμβάνεται στο ομώνυμο CD που κυκλοφόρησαν το 2010. Στο You Tube ένας Σέρβος, με το κανάλι και το ψευδώνυμο Orthodoxcrusader, έκανε ένα ερασιτεχνικό video clip για το παραπάνω τραγούδι (πάρα πολύ καλό) το οποίο σας το δείχνω παρακάτω με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Αυτούς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε ως εθνικιστές, φασίστες ή οτιδήποτε άλλο; Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Iron Maiden που έγραψαν τραγούδι για τον Μέγα Αλέξανδρο (Alexander the great); Δε νομίζω.
Ας κουνήσουμε όλοι την κεφάλα μας μπας και ξυπνήσουμε, γιατί αλλιώς θα ψάχνουμε τοίχο να τη χτυπήσουμε και θα είναι αργά.
Δείτε το παρακάτω video και ανατριχιάστε με τους στίχους του τραγουδιού. Θυμηθείτε ότι δεν είμαστε τυχαίοι.

buzz it!

30 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ!!!
    Όσο για τους "δικούς μας" ποιός τολμάει όντας στην Τουρκία να πεί Κωνσταντινούπολη;
    Ο Μπόνο όμως είπε σε συνένετευξη με Τούρκους δημοσιογράφους "πολύ όμορφη πόλη η Constantinople" Του επισήμαναν οτι το όνομα είναι Istanbul και απάντησε. "Εσείς ζείτε στην Istanbul, εγώ ήρθα στην Constantinople"
    Όσο για το τραγούδι... είπαμε "εθνικιστικό".
    Μού κανε εντύπωση οτι χρησιμοποιούν τον όρο Hellas και όχι το απαίσιο Greece.
    Μπράβο Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη και καλό μήνα. Και άλλα συγκροτήματα λένε Hellas αλλά τα μπουρδελοκάναλα δεν λένε τίποτα. Τελικά κάποιοι ξένοι είναι πιο έλληνες από ορισμένους γηγενείς. Και το τραγούδι είναι κομματάρα. Τα σπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανατριχιαστικό το βίντεο.
    Και πολυ ωραία μουσική, του γούστου μου.
    Θα διαφωνήσω σε πράγματα μεχρι αυτά να ξεκαθαριστούν.
    . Δεν βάζω σημαία ποτέ άμα δεν το νιώθω.
    Οχι επειδη ειναι παρέλαση καιπρέπει να την έχω στο μπαλκόνι και μάλιστα και σε ιστό με σταυρό.
    Ουτε επειδη ετσι πρέπει. Μόνο επειδή ετσι νιώθω. Τέλος.
    . Ο Χριστιανισμός εχει ο ίδιος πρόβλημα με τους κολλημένους τους λειτουργούς του, κάποιους σαν τον χριστόδουλα και σαν τον Πάπα, σαν τον Ευφραίμ αλλα και κάτι παιδόφιλους και ομοφυλόφιλους ιερωμένους.
    Διώχνει τον κόσμο απο μόνη της η εκκλησία, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς.
    Δεν απειλείται ο χριστιανισμός τόσο απο άλλους όσο απο τον ίδιο.
    . Δεν φοβάμαι να μιλήσω για θέματα εθνικά, ελληνικά. Δεν πιστεύω οτι πρέπει κανεις να φοβάται να πει αυτο που πιστεύει. Ακόμα κι αν αυτο που πιστεύει δεν ειναι σωστό, μπορεί μέσα απο διάλογο να βελτιωθεί και ο ίδιος να μπορέσει να δει καθαρότερα.
    Το να με πει κάποιος εθνικιστή επειδη θεωρώ το θέμα της Κύπρου ύψιστη εθνική ντροπή ή να με πεί προδότη επειδή τελος πάντων μπορεί να συμβιβαζόμουν με παράγωγο του όρου 'μακεδονία' για τους γείτονες, με αφήνει αδιάφορο.
    Δεν επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Αυτος που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του απλά ισως ειναι φασίστας. Και απ αυτό δεν ειμαι.

    Δε σου τη λέω αγαπητέ Χακ, καταλαβαίνω απόλυτα τι θες να πεις και ειναι ενα ακόμα ωραίο άρθρο. απλά θέλω να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Δεν αντέχω άλλο τις ταμπέλλες ... πχ "εθνικιστής", "πατριώτης", "πασόκος", "χωριάτης" κλπ κλπ ... όλοι είμαστε ελληνες, αυτο δεν πρέπει να ξεχνάμε.
    Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tzonakos Μα φυσικά και δε μου τη λες. Ο καθένας έχει την άποψη του. Περί σημαίας θα σου πω τα ίσως τετριμμένα για 'σένα αλλά πολύ σημαντικά για 'μένα. Πέθαναν πολλοί γι' αυτή τη σημαία όπως και ο παππούς μου. Ελλάχιστος φόρος τιμής είναι να τη σέβομαι και φυσικά προσβάλομαι όταν κάτι κωλοπαίδια την καίνε. Στο εξωτερικό και ειδικά στη Σκανδιναβία σχεδόν όλοι την έχουν αναρτημένη όλο το χρόνο έξω από το σπίτι τους. Αυτοί είναι μαλάκες ή οπισθοδρομικοί; Προσωπικά πιστεύω ότι έτσι έρχεται η διάλυση ενός κράτους. Πρώτα γίνεται η απαξίωση συμβόλων που σημαίνει κάτι για τους πολίτες και μετά περνάει σε πιο χοντρές αλλαγές. Τα ζούμε. Είναι γεγονός.
    Περί θρησκείας; Δεν πηγαίνω εκκλησία αλλά πιστεύω. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δε μπορούνε να διαχωρίσουνε την πίστη από την εκκλησία που δουλεύει σαν μια Α.Ε. εταιρία. Άλλο η πίστη και η θρησκεία και άλλο ο ανθρώπινος παράγοντας που υπάρχει σ' αυτή και τα έχει γαμήσει τη μάνα. Όταν βλέπω στην τηλεόραση ή διαβάζω για ανθρώπους μοναχούς που ζούνε λιτά και κάνουν πραγματικό έργο (ναι υπάρχουν και αυτοί) σε απομακρυσμένες και φτωχές χώρες τότε λέω ότι δεν είναι όλοι πουλημένοι. Απλά δεν μπορώ να δεχτώ κάποιους που μιλάνε για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων και την ίδια στιγμή κατατρέχουν τους χριστιανούς.
    Όσο για τα Σκόπια; Εγώ ζω στη βόρεια Ελλάδα και πιστεύω ότι με καίει περισσότερο όπως και όλους τους βορειοελλαδίτες απ' ότι Αθηναίους Πελλοπονήσιους κ.ο.κ. Κανένας δε μιλάει για τους έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο που εδώ και δεκαετίες τρομοκρατούνται από τους Αλβανούς. Κανένας δε μιλάει για τους 200000 έλληνες που ζούνε στα Σκόπια και η μεταχείριση του από το εκεί κρατίδιο είναι η χείριστη. Ναι, εμένα θα με πήραζε και μια ονομασία παράγωγο του όρου Μακεδονία και δε με αφήνει καθόλου μα καθόλου αδιάφορο.
    Λες "Αυτος που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του απλά ισως ειναι φασίστας" και συμφωνώ απολύτως. Ξέρεις πόσοι τέτοιοι φασίστες θολοκουλτουριάρηδες υπάρχουν σήμερα; Χιλιάδες. Από τη μια διακυρήττουν την ισότητα και τον αλληλοσεβασμό ακι από την άλλη προσπαθούνε να φιμώσουν τις φωνές που δε γουστάρουν ή δεν τους συμφέρουν. Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι οι έλληνες φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα αυτονόητα για να μην παρεξηγηθούνε οι ξένοι και αλλόθρησκοι. Την ιστορία με το κοράνι τη θυμάσαι; Το κοράνι απαγορεύεται να το τυλίγει κάποιος με χαρτοπετσέτα όπως και το να το κουβαλάει στην τσέπη του. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κοράνι. Έγινε της πουτάνας στην Αθήνα τότε; Κάποιος το προξένησε αυτό και δεν είναι τυχαίο.
    Τις ταμπέλες ούτε εγώ τις γουστάρω μα έλα που τα κομματόσκυλα είναι αυτοί που τις πλασάρουν. Τι να περιμένεις όταν τα κόμματα χωρίζουν τους έλληνες σε παρατάξεις από τα φοιτητικά τους χρόνια; Αντί να παρέχουν μια καλή παιδεία φροντίζουν να εκκολάπτουν νέους ψηφοφόρους. Ουκ ολίγοι πήραν παρατάσεις ετών από τις σπουδές τους για να τρέχουν πίσω από τα μπουρδελοκόμματα νομίζοντας ότι κάνουν κάτι και μετά εφόσον τους χρησιμοποιήσουν οι εθνοπατέρες τους πετάνε σα στιμένες λεμονόκουπες και οι κάποτε φοιτητές καταλαβαίνουν ότι έχασαν τα καλύτερα τους και τα πιο δημιουργικά τους χρόνια σε μαλακίες.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά μιά ονομασία του γειτονικού κρατιδίου με κατι μεσα σαν το "Βαρντάρ" ισως ηταν μια μέση λύση, καταλαβαίνω και σέβομαι απόλυτα το οτι πονάει αυτο το θέμα.
    Εχουνε γραφτεί τόνοι πράματα γι αυτο το θέμα, αλλα εδω επισημαίνεις κι άλλα πράγματα.
    Ασφαλώς και σέβομαι τη σημαία, ειναι εκτός συναγωνισμού το ανώτερο σύμβολο.
    Για την υποκρισία των δήθεν αγωνιζόμενων για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμφωνούμε.
    Για την επι δεκαετίες καταπίεση του ελληνισμού στα Βαλκάνια συμφωνούμε επίσης.
    Για την ελληνοτουρκική φιλία, δεν θέλω να κάνω σχόλιο, μόνο να πώ οτι ειναι υποκριτική αν δεν αποδεικνύεται με πράξεις. Μια φιλία ειναι αμφίπλευρη κι οχι μονόπλευρη ουτε ο ένας μόνο ζητάει κι άλλος μόνο δίνει.
    Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά οτι παίζονται πολιτικά παιγνίδια διεθνώς με τα εθνικά θέματα γι αυτο και συχνά δεν μιλάμε, γιατι οτι κι αν πούμε μπορεί να ειναι μπαρούφα.
    Κακώς φοβούνται, όσοι φοβούνται.
    Εγω προσωπικά οταν εχω κάτι να πω, το λέω. Στα ίσια.
    Ως απόγονος μικρασιάτη πονάω κι εγω γι αυτά που λές.

    Παρεμπιπτόντως επειδή ανέφερες τη Σουηδία, για πες μου πού και πότε στο καλό πολέμησαν οι Σουηδοί ;;;
    εκει ο εθνικισμός έχει άλλη έννοια, δεν έχασαν το 25% του πληθυσμού τους αυτοί στον Β' Παγκόσμιο, ουτε οι τούρκοι, ούτε οι φινλανδοί και άλλοι λοιποί ... ας μην τους χαρακτηρίσω.
    Και τι πα' να πει θα μου βάλουν πρόστιμο αμα δε βάλω τη σημαία ;
    Χαχ ... αστείο ειναι.
    αλλα μπορεί να το κάνουν κι εδω για να μαζέψουν πρόστιμα.
    Πατριώτης φιλε δεν ειναι ουτε ο εκκλησιαζόμενος μαλάκας υποκριτής ουτε αυτός που βάζει σημαία αλλα δεν πληρώνει φόρους κατακλέβοντας το Κράτος. Πατριώτες ντε φάκτο μπορώ να πω τους πιλότους της Π.Α., τους Λοκατζήδες και αυτούς, γιατι έχουν τα @@ να μπούν μπροστά.
    Δεν θα μου πει πχ ο Ανθιμος αν ειμαι πατριώτης, ούτε ο ΓΑΠ, ούτε ο Αδωνις ούτε ο Ζορό.
    Ξέρω τι είμαι, εκείνοι δεν ειμαι σίγουρος τι ειναι ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tzonakos Όντως οι Σουηδοί έχουν πάρα πολλά χρόνια να μπλεχτούνε σε μια πολεμική σύραξη όπως και οι υπόλοιποι Σκανδιναβοί. Εφόσον αυτοί που δεν πολέμησαν τόσο πολύ όσο εμείς και τιμούνε τις σημαίες του εμείς τι πρέπει να κάνουμε τότε που χύθηκαν τόνοι αίματος; Σαν απόγονος μικρασιάτη θα το ξέρεις αυτό πολύ καλά. Αλλά γιατί δε βλέπεις ότι αυτές οι χώρες βάζουν και ένα όριο στη μετανάστευση και δεν ανέχονται τους λαθρομετανάστες ενώ εμείς είμαστε ένα χωράφι όπου ο καθένας μπαίνει μέσα και αλωνίζει όσο θέλει και όπως θέλει ανενόχλητος. Όσο για τα πρόστιμα δεν εννοούσα σκανδιναβικές χώρες αλλά τη Λιθουανία. Είναι γεγονός ότι αυτό υφίσταται. Σε κεντρικά σημεία των πόλεων, σε κεντρικούς δρόμους και σε δημόσια κτήρια αν δεν αναρτηθεί η σημαία πέφτει πρόστιμο. Μην ξεχνάς ότι η Λιθουανία ήταν σκλαβωμένη χώρα όπως και τόσες άλλες από τη "μητέρα" Ρωσία και το κομουνιστικό καθεστώς και έχασαν πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς από τους Ρώσους (επέτρεψε μου να γνωρίζω λίγο παραπάνω Λιθουανική ιστορία) και το τονίζω γιατί αναφέρθηκες πότε βόρεια χώρα έχασε τόσο πληθυσμό όπως η Ελλάδα. Εσένα σου φαίνεται αστείο αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ξανα-αυτοπροσδιοριστούνε και γι' αυτούς είναι σημαντικό. Έχουν άλλη θεώρηση των πραγμάτων και καλά κάνουν. Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας. Πόσο μάλλον αφού δεν είμαστε ικανοί να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τα ντόπια λαμόγια και αντί αυτού τα ψηφίζουμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε.
    Εγώ ονομαστικά δεν αναφέρομαι σε κανέναν και ειδικά στους γελοίους που αναφέρεις και σίγουρα αυτοί είναι παραδείγματα προς αποφυγήν. Γι' αυτό το λόγο απέχω απ' όλους τους. Πάντως εγώ προσωπικά γνωρίζω κάποιους εκκλησιαζόμενους μαλάκες όπως τους αποκαλείς που είναι και πατριώτες. Ο πατριωτισμός μετριέται με την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους τους, τους συμπολίτες του, τη χώρα του. Υπάρχουν τέτοιοι αλλά τα μπουρδελοκάναλα που έχουμε προτιμούνε να δείχνουνε Τζούλιες για να είναι ο κόσμος μέσα στην κατήφια. Να μην πάρει κάποιο καλό παράδειγμα και αναθαρρήσει γιατί θα ξυπνήσει.
    Όλοι ξέρουμε τι είμαστε ο καθένας κατά βάθος. Αυτό όμως από μόνο του δε μου λέει τίποτα εφόσον τα πράγματα παραμένουν στάσιμα και χειρότερα απ' ότι παλιότερα.
    Πάντως μεγαλύτερος ανθέλληνας από τον Γ.Α.Π. δεν υπάρχει. Έχει πάραπολλούς σκάρτους αλλά αυτό είναι το νούμερο 1 με διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ξεκαθαρίσουμε οτι αστείο μου φαίνεται το πρόστιμο, όχι οτι οι λαοί αυτοί δεν αξίζουν σεβασμό.

    Θύμισε μου λίγο ποιά ητνα η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια με αυτο το όνομα που εμεις δε θέλουμε, το 1997 ;

    Φιλε εχω εδω στη γειτονιά μια κυρία 45άρα και κατι, που :
    - πάει ανάποδα σε μονόδρομους
    - παρκάρει σε πεζοδρόμια
    - Εχει φυτέψει δέντρα στο πεζοδρόμιο και δεν μπορείς να περάσεις, πρέπει να κατέβεις άσφαλτο.
    - βάζει σημαία στο σπίτι της συχνά
    - πάει εκκλησία συχνά
    Οταν μία μερα της ειπα να μην πηγαίνει ανάποδα γιατι μπορεί να γίνει ατύχημα, με διαολόστειλε !
    Η θεοσεβούμενη πατριώτισσα που δεν σέβεται τίποτα, με διαολόστειλε.

    Για πες... ειναι πατριώτισσα αυτη κι εγω μαλάκας; Η σημαία της την κάνει πατριώτισσα ή η εκκλησία ;

    Θα συμφωνήσουμε οτι η προσφορά στο σύνολο κι ο σεβασμός στους συνανθρώπους ειναι ύψιστη πατριωτική συμπεριφορά.
    Η περηφάνια για την σημαία προέρχεται οκ απο τους προγόνους μας και την ιστορία τους. Υποκλίνομαι σε αυτά.
    Οι απόγονοί τους όμως ... κάνουν δυό παρελάσεις, πάνε τρείς εκκλησίες, δίνουν φακελάκια, χτίζουν παράνομα, ζούν μεσα στην παραβατικότητα και λένε ειμαστε πατριώτες ... να εκφραστώ ελεύθερα για το τι νομίζω πως ειναι οι περισσότεροι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tzonakos Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συσχετίζεις τον πατριωτισμό με την εκκλησία. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι όποιος πάει εκκλησία και όποιος κρατάει τη σημαία είναι πατριώτης. Και ο ΓΑΠ στέκεται προσοχή στη σημαία. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό το μίασμα, αυτός ο ανθέλληνας είναι πατριώτης. Έλεος!
    Σαν το δικό σου παράδειγμα μπορώ να σου πω όσα θέλεις με την αντίθετη έννοια. Δηλαδή κάποιος πάει εκκλησία, δεν πετάει σκουπίδια στο δρόμο, πάντα σταματάει στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί, δεν παρκάρει σε πεζοδρόμια, είναι καλός οιγενειάρχης, δεν κλέβει το δημόσιο και όλα τα καλά του Θεού. Αυτό τον κάνει πατριώτη; Όχι Αυτό τον κάνει ευυπόληπτο πολίτη. Ο πατριωτισμός για να επιτεφχθεί θέλει υπερβάσεις και όχι τα αυτονόητα. Τι να το κάνω αν κάποιος είναι καλός πολίτης, ήσυχος, άγιος και το μουνί της μάνας του αλλά πάνω στα εθνικά θέματα (Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία κλπ.) δεν τον ενδιαφέρει και πολύ. Τι να το κάνω όταν κοιτάζει να συνεχίσει την ήρεμη ζωή του και για να το εξασφαλίσει αυτό ενδίδει στα Σκόπια. Και στο κάτω-κάτω το Σκόπια τι έχει; Μια χαρά ονομασία δεν είναι;
    Να σου απαντήσω και στο ερώτημα. Το 1997 οι Σέρβοι μας πούλησαν. Αυτό δε σημαίνει ότι και το παιδί που έκανε το video clip είναι πουλημένος επειδή είναι Σέρβος. Και δεν είπα ποτέ ότι οι Σέρβοι είναι καλά κουμάσια. Τα Βαλκάνια είναι μπαρουταποθήκη και όλι μας οι γείτονες είναι για τον πούτσο ανεγαιρέτως. Και κάτι ακόμα: Δυστυχώς στα ελληνοτουρκικά πληρώνουμε τις βαρύτατες υποχωρήσεις της οκταετίας Σημίτη (1996-2004) με αποκορύφωμα τη συμφωνία της Μαδρίτης του 1997, όπου η Ελλάς αναγνώρισε «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.
    Πρώτοι βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και έτσι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ηταν η Λιθουανία.
    Πήγα να φάω ξύλο επειδη στο μπάσκετ φώναζα Λιέτουβα απο "πατριώτες" επειδη δεν έπρεπε να τους υποστηρίζω λέει που αναγνώρισαν τα σκόπια.

    Ο ευπόληπτος πολίτης δεν ειναι πατριώτης επειδή με την συμπεριφορά του συμβάλλει σε μια καλή πατρίδα ;
    Εγω λεω οτι ειναι.
    Ο κάφρος που μπορεί να τρώει δέκα τούρκους στην καθισιά του, μου εχει ζαλίσει τα @@ με τις μλκίες που κάνει όλο τον υπόλοιπο καιρό.
    Και μετά θα τον πούμε ήρωα.

    Επεκτείνεται πολύ η κουβέντα με κίνδυνο παρανοήσεων ενω δεν διαφωνούμε στην ουσία.
    Εγω επιδίωξα κουβέντα επειδή θίγεις μεγάλα θέματα μαζί.
    Σε φόρουμς υπάρχουν ακόμα συζητήσεις 300 σελίδων απο το 2004 που συζητάνε ακόμα το θέμα "πατριωτισμός" ...
    Για τους Σέρβους εχω καλή γνώμη.
    Αυτά φίλε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tzonakos Ίσως να είναι η Λιθουανία. Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ήταν η Ρωσία το 1991 και μετά ακολούθησαν η Βουλγαρία το 1992 ή 1993, η Σερβία το 1996, οι Η.Π.Α. και άλλες. Αυτή τη στιγμή τα Σκόπια υποστηρίζουν ότι έχουν αναγνωριστεί από 125 χώρες. Άρρα οι πατριώτες δεν πρέπει να σε αφήσουν να φωνάζεις όχι μόνο για τη Λιθουανία αλλά και για την Αγγλία, τις Η.Π.Α., το Μεξικό, το Βέλγιο και άλλες 121 και δεν πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτές τις χώρες, δεν πρέπει να αγοράζεις τα προϊόντα τους και γενικά πρέπει να υποκρίνεσαι ότι δεν υπάρχουν. Αυτά δεν γίνονται. Μοναδική περίπτωση είναι αυτή του Παναμά που ενώ πριν από μερικά χρόνια αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία πριν από δύο χρόνια αναίρεσε αυτή του την απόφαση. Δεν τους κατηγορώ τους Λιθουανούς γιατί επί Σοβιετικής ένωσης ζούσαν στα σκοτάδια όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Κοινοπολιτείας. Ούτε τη γλώσσα τους επιτρεπόταν να μιλήσουν και οι Σκοπιανοί φάνηκαν πιο μάγκες στην προπαγάνδα και στην εξωτερική πολιτική γι' αυτό το θέμα. Ίσως να ήταν μια βιαστική αναγνώριση (χωρίς να θέλω να τους δικαιολογήσω)επειδή δεν είχαν και δεν έχουν καλή γνώση του θέματος. Πάντως επειδή είμαι αρκετά θερμόαιμος μη νομίζεις ότι δεν έστησα ομηρικούς καβγάδες με Λιθουανούς είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στη Λιθουανία. Αυτό προς πληροφόρηση για οποιονδήποτε.
    Ο ευυπόληπτος πολίτης με τη στάση του βοηθάει στην καλή λειτουργία του κράτους. Τι να το κάνω όμως όταν έχει την ίδια στάση ακόμα και όταν είναι ραγιάς και δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο από την ήρεμη ζωούλα του; Οπότε όχι. Για μένα δεν αρκεί μόνο αυτό για να αποκαλεστεί κάποιος πατριώτης, όπως δεν αρκεί ένας, όπως λες, τουρκοφάγος ο οποίος είναι κάφρος σε όλα τα υπόλοιπα.
    Όπως λες και 'συ δε διαφωνούμε στην ουσία. Απλά έχω κάποιες ενστάσεις πάνω στο θέμα της θρησκείας. Άλλο η πίστη και άλλο τα λαμόγια οι υπάλληλοι της θρησκείας. Υπάρχουν και ορισμένοι που αξίζουν μέσα σ' αυτή τη βρώμα. Αλλά δε δέχομαι όταν λέω ότι πιστεύω να μου κάνει άλλος κύρηγμα επειδή απλά έχει αντίθετη άποψη. Εγώ δεν ενόχλησα κανένα που είναι εβραίος, άθεος, μουσουλμάνος ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι θέλω να με σέβονται και 'μένα. Δεν πέφτει λόγος σε κανένα τι πιστεύω και που και γιατί. Γούστο μου και μαγκιά μου. Αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε το κωλοσυνήθειο να μπερδέυουμε τα πάντα. Φταίει το γαϊδούρι και χτυπάμε το σαμάρι. Άλλοι κάνουν τις μαλακίες και άλλοι την πληρώνουν. Το πιο κουφό ξέρεις ποιο είναι; Ότι ενώ δέχονται να διοικούνται από τη μειοψηφία και το γουστάρουν τρελά δε μπορούνε να χωνέψουν ότι η θρησκευτική πλειοψηφία είναι ο χριστιανισμός και ότι δεν είναι σωστό η μειοψηφία των αλλόθρησκων να επιβάλλονται στους υπόλοιπους. Αμοιβαίος σεβασμός ναι αλλά όχι οι λίγοι να καβαλήσουν τους πολλούς. Κανείς από τους ακτιβιστές που μάχονται υπέρ της ανθρώπινης ελευθερίας δε μιλάει για αυτά που τραβάνε οι χριστιανοί και οι υπόλοιπες θρησκευτικές μειονότητες σε μουσουλμανικά κράτη. Όλοι τρέχουν για τη Γάζα αλλά πέρυσι οι Παλαιστίνιοι τους Τούρκους αποκαλούσαν αδέρφια στις τηλεοράσεις τότε που έγινε η φάση με τους Ισραηλινούς. Κανείς δε μιλάει για τους μαζικούς γάμους που γίνονται στα μουσουλμανικά κράτη ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ενηλίκων με μικρά κοριτσάκια το πολύ 12 ετών. Κανείς δε μιλάει ότι στις μουσουλμανικές χώρες η γυναίκα είναι αντικείμενο. κανείς δε μιλάει για το βασανιστήριο της κλειτοριδεκτομής. Σιχάθηκα όλους οτυς δήθεν που το παίζουν υπεράνω και μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα μεροληπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη μου δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία τρόμου! Εγώ βάζω την σημαία στο μπαλκόνι μου στις εθνικές επετείους. Το θέλω, το γουστάρω, μου αρέσει! Άλλά μετά την βγάζω και την ξαναβάζω στην ναφθαλίνη της, γιατί δεν ξέρω αν μετά από μερικές μέρες δεν έρθουν κάποιοι και μου κάνουν το σπίτι λαμπόγυαλο! Την γνώμη μου ξέρεις την λέω και δεν μασάω! Όχι ότι θα αλλάξει τίποτε, απλά όσες blog-φωνές υπάρχουν και αντιδρούν, άλλο τόσο βάζει σε σκέψεις κάποιους!
    Για το θέμα με τα Σκόπια, σε αρκετές ιστοσελίδες το όνομα "Μακεδονία" έχει καθιερωθεί! Σε κάποιες είπα να τους στείλω μέϊλ και να τους κατηγορήσω για αυθαιρεσία όταν δεν έχει δωθεί κάποια επίσημη απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων! Όμως τι να το κάνω όταν δεν υπάρχει καμιά αντίδραση απ'τα 300 ρεμάλια της Βουλής που μοσχοπληρώνουμε βρέξει χιονίσει!
    Όπως και να'χει όμως το τελευταίο που με απασχολεί την εποχή που ζούμε είναι το όνομα Μακεδονία, όταν δεν ξέρω αν επιστρέφοντας απ'την δουλειά του ο άντρας μου γυρίσει και μου πει "Μαρία ξέρεις, μόλις με απέλυσαν". Εμένα αυτό με τρομάζει. Εγώ εδώ και μια βδομάδα κάθομαι. Το μικρό πενιχρό εισόδημα που έβαζα στο σπίτι σταμάτησε. Ξανά θα νιώσουμε την σφιχτοκωλίαση κι έχω και την μάνα μου να με πρίζει να δούεμ το θέμα "παιδί" και να μην καθόμαστε γιατί περνάνε τα χρόνια. Που τι παιδί να φέρεις στον κόσμο, όταν εδώ εμείς μπορούμε να την βγάλουμε και με όσπρια. Τι θα μας φταίει το καημένο αν αντί για γάλα του δίνουμε όσπριο σε κρέμα;
    Δυστυχώς Δημήτρη στο κάθε σπίτι υπάρχει ένας τρόμος ανάλογος. Όλοι παίζουν παιχνίδια στην καμπούρα μας χρόνια τώρα και κανείς δεν αντέδρασε. Μάλλον όποιος τόλμησε να αντιδράσει, του έκλεισαν το στόμα διά παντός.
    Έχω μπουκώσει από διάφορες σκέψεις και παράπονα, αλλά δεν μπορώ να τα εκφράσω όλα μαζί! Θα γίνω κουραστική έως και γραφική! Άλλωστε αν θέλω να τα βάλω τους κερατάδες όταν έχω κέφια τα γράφω στο blog μου.

    Άντε Δημήτρη, περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @sadrina Σχετικά με τη σημαία, αυτός ο τρόμος (το να βρεις το σπίτι λαμπόγυαλο) πιστεύω ότι υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερη δόση στην Αθήνα απ' ότι στην επαρχία. Το αν έχει καθιερωθεί η ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια σε κάποιες ιστοσελίδες δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αντιδρούμε και προς Θεού... Μην περιμένεις τίποτα απο του 300 της βουλής. Ξέρεις πόσο ανίκανοι είναι. ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας. Εσένα ίσως να είναι το τελευταίο που σε απασχολεί λόγω κρίσης αλλά πίστεψε με στη βόρεια Ελλάδα είναι διαφορετικά.
    Εγώ εδώ και δύο μήνες σχεδόν είπα στην αρραβωνιαστικιά μου: "Μαρία ξέρεις, μόλις με απέλυσαν". Σχεδίαζα να παντρευτούμε φέτος το καλοκαίρι αλλά τελικά αναγκάστηκα να τοακυρώσω για τρίτη φορά. Για παιδί ούτε που τολμάω να σκεφτώ και η γυναίκα μου φοβάται πως αν μείνει έγγυος θα χάσει τη δουλειά της. Φαντάσου που φτάσαμε. Το ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια είναι πασίγνωστο αλλά φταίνε και αυτοί που βγάζουν τους ίδιους και τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρη δεν διαφωνώ με την ουσία των γραφομένων σου.

    Αν και ανήκω στους μετριοπαθείς θα έλεγα- υπό την έννοια ότι δεν λέω Ελλάδα και θεωρώ ότι είναι η αρχή και το τέλος των πάντων.

    Κι ούτε φοβάμαι να πω Κωνσταντινούπολη , κι ούτε ποτέ σε γράμμα στο εξωτερικό χρησιμοποιήσα τη λέξη Greece, παρα μόνο Hellas, ακόμη και συνομιλίες μου με ξένους.

    Το τι λέμε εδώ, μεταξύ μας στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι επιτρέπω/-ουμε στους απ' έξω να την μειώνουν.

    Και να πω και κάτι, αν ρωτήσεις τα κράτη του κόσμου τι είναι η Ελλάδα, ξέρουν οι περισσότεροι ότι είναι χώρα και που!

    Πόσες χώρες μπορούν να το ισχυριστούν αυτό;

    Διάβασα για τη Σερβία.... όπου συμετείχα σε όλες τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία... και θύμωσα όταν διάβασα ότι ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    Όμως, τα συμφέροντά τους κοίταξαν, κάτι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς, γιατί καλές οι φιλίες, αλλά όταν θεωρούνται αδυναμία, πρέπει να απαντούνται καταλλήλως.

    Καλό μήνα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Βάσσια Σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι η αρχή και το τέλος των πάντων αφόσον πάνω στον πλανήτη δεν είμαστε μόνοι μας. Εγώ λέω ότι πολύς κόσμος αποφεύγει πλέον να μιλήσει για τέτοια θέματα για να μην τον πούνε γραφικό. Τα Βαλκάνια δεν είναι μια γειτονιά όπως η Σκανδιναβία όπου εκεί οι χώρες αλληλοϋποστηρίζονται πραγματικά. Στα Βαλκάνια ο ένας κοιτάζει να βγάλει το μάτι του αλλουνού. Ο λόγος? Κάποιοι ελπίζουν σε εδαφικές κατακτήσεις και κάποιοι άλλοι από κόμπλεξ νομίζοντας ότι έτσι θα φανούνε ανώτεροι. Μερικές φορές πρέπι να καταφεύγουμε σε λύσεις όπως οφθαλμός αντί οφθαλμού (σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίο και μονόδρομος) όταν εμείς βοηθάμε και υποστηρίζουμε (όπως η Σερβία) και αντί για ευχαριστώ λαμβάνουμε κοροϊδία και ξεπούλημα από αυτούς. Κακά τα ψέμματα αλλά η Ελλάδα δεν είχε ποτέ φίλους, δεν έχει φίλους και δεν πρόκειται να έχει ποτέ φίλους. Τι μπορούμε να κάνουμε; Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Τι εννοώ; Σαφώς όχι πολεμική επίθεση αλλά διεκδικήσεις. όσο δε ζητάμε θα ζητάνε άλλοι από εμάς με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βρεθούμε χωρίς λόγο σε άσχημη θέση. Δυστυχώς όμως από εξωτερική πολιτική και διπλωματία πάσχουμε εκατοντάδες χρόνια και οι διάφορες κομματικές αντιπαραθέσεις που γίνονται στο εσωτερικό της χώρας γίνονται για να στρέφουν την προσοχή του κόσμου αλλού και για να θολώνουν τα νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλό το τραγούδι και η μουσική υπέροχη.
    Μου θυμίζει κάποιο που σου'χα στείλει αν θυμάσαι απο ξένο πάλι συγκρότημα για την Μικρασιατική καταστροφή ένα ανατριχιαστικό δεν μπορώ να το βρώ τώρα γιατί δεν έχω χρόνο.
    Πάντως οι άλλοι εκτιμούν περισσότερο την ιστορία μας και τα εθνικά μας σύμβολα από μας τους Ελληνες!
    Ακόμα και αυτό το Hellas που χρησιμοποιούν που το προτιμώ απ'το Greece που μας έδωσαν οι Τούρκοι με το έτσι θέλω και χάσαμε τις ρίζες μας.
    Το κακό είναι ότι γίναμε παθητικοί όχι μόνο στο θέμα του έθνους και πατριωτισμού τώρα και στα ατομικά μας δικαιώματα που μας αφαιρούν μέρα με την ημέρα και ούτε καν αντιστεκόμαστε!

    Καλό ΠΣΚ με θαλασσινά :)) για να μη με παρεξηγήσεις πάλι αν σου βάλω @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @zoyzoy Γεια σου ζουζουνάκι. Όντως το τραγούδι τα σπάει. Αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει για ποιο συγκρότημα λες σχετικά με τη Μικρασιατική καταστροφή πάντως αν βρεις χρόνο βρες το και θύμισε το μου σε παρακαλώ.
    Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες είναι μια μερίδα "ελλήνων". Τυχαίο; Δε νομίζω. Προτιμούνε να πληρώνονται για να βλάψουν τους υπόλοιπους, αρκεί η δική τους θέση να είναι εξασφαλισμένη.
    Όσο για τα δικαιώματα; Πάντα έτσι πάει. Πρώτα αφαιρούνε τα γενικά και μετά προσωράνε στα ατομικά. Η θηλειά πάντα μπαίνει χαλαρή και μετά σφίγγει. Καλό ΠΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκανες αλλαγές στο πόστ Χακεβίτσιους ;
    Μου δείχνει οτι πριν 5 ωρες ανέβηκε.
    Αν ναι, τότε σε περίπτωση που αλλάξουμε κατι σε ενα πόστ, τότε αυτο το δείχνει στους άλλους που έχουν το gadget "Λίστα ιστολογίων" ως πιο φρέσκο, μετά την αλλαγή.
    Δηλ. αν κάνω αλλαγή σε πόστ 2 μηνών παλιό, θα το δείξει ως φρέσκο ; ε ; λίγο κουλό αυτό ;
    Σόρρι για το οφφ-τόπικ Χακαντεβίτσιους μα κοίταξέ το να δεις, το εχω παρατηρήσει και σε άλλους.

    Επι του θέματος αν θέλεις εχω και συνέχεια.
    Απλά να τα πάρουμε ενα-ενα γιατι ολα μαζι πλατιάζουνε και θα χαθούμε σε κύκλους παρανοήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @tzonakos Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η διόρθωση ενός ορθογραφικού λάθους στην τελευταία πρόταση της ανάρτησης. Το "θυμηθείτε" το είχα γράψει με αι. Ίσως γι' αυτό. Πάντα όταν βρίσκω ένα ορθογραφικό λάθος που έγινε λόγω κεκτημένη ταχύτητας σε μια ανάρτηση θέλω να το διορθώνω.
    Συνέχεια; No problem! Εγώ οφείλω να απαντώ σε όλα τα σχόλια και επειδή είμαι λίγο στριμμένο άντερο πάντα θέλω να έχω τον τελευταίο λόγο οπότε μπορεί να διαιωνιστεί αυτή η ανάρτηση. Απλά αύριο (δηλαδή σήμερα) θα πάω στο πανεπιστήμιο για μάθημα οπότε αν απαντήσω αυτό θα γίνει αργά το βράδυ ή την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Xaχαχα, αντε, αντε, καλό μάθημα ασε τις απαντήσεις. εγω δεν απαντάω σε όλα πολλές φορές οχι απο αγένεια ή αμέλεια αλλα επειδη ετισ μου βγαίνει.
    Οκ επιβεβαιώθηκε πως οταν κάνεις εστω και μια τελεία αλλαγή στο κείμενο ανανεώνεται η εμφάνιση του στα άλλα μπλογκς.

    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @tzonakos Καλά αυτό δεν το ήξερες; Εφόσον κάνεις ανάρτηση ξανά, το gadget το διαβάζει μέσω Atom που είναι ενσωματομένο στο blogspot. To RSS δε νομίζω να το κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν το βγάζει όλο, οπότε στέλνω το σχόλιο σε 2 μέρη

    1. Καλά οτι ζούμε σε χούντα αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κατά τα άλλα, από συγγενείς προγόνους κλπ έχω χάσει και ’γω. Κατά καιρούς στα blogs μου έχω γράψει αναρτήσεις όταν νιώθω να με προσβάλλουν, βλέπε π.χ. το focus.
    Φυσικά δεν πρόκειται να κάψω καμμια σημαία ούτε όμως θα τη βάλω στο μπαλκόνι μου όχι από φόβο αλλά γιατί πιστεύω πως αυτό το κράτος δεν μου δίνει τίποτα, μόνο με απομυζά αναφέρθηκαν παραπάνω πολλά παραδείγματα, τα έχουμε χιλιογράψει οπότε ας μην επεκταθώ. Δεν είμαι περήφανος για την χώρα που ζώ.
    Τώρα άλλο αν την αγαπώ τη χώρα όχι το κράτος γιατί έχει ωραία δέντρα που τα καίνε κάποιοι πανέμορφες ακρογιαλιές που τις βρομίζουν επίσης κάποιοι κλ.π. και αυτοί οι κάποιοι είμαστε όλοι εμείς εθνικιστές, πατριώτες και μη.
    Τώρα, σίγουρα θα διαφωνήσεις πάρα πολύ, αλλά οφείλω μιας και άρχισα να γράφω, να το γράψω. Από αυτό τον τόπο και εννοώ τα Βαλκάνια πέρασαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, οι Ρωμαίοι, οι Σλάβοι, οι Τούρκοι, οι Σαρακηνοί, οι Ούνοι και οι Φράγκοι. Αν μου διαφεύγει τπτ ας με συγχωρείτε. Ένα κράμα είμαστε λοιπόν όλων αυτών όπως και όλοι αυτοί είναι το ίδιο. Τώρα ουτοπικά, αν δεν υπήρχαν γραμμές συνόρων και ήμασταν απλά οι Βαλκάνιοι The Balkans, π.χ. με 250 τόσα εκατομμύρια πληθυσμό και έκταση ανάλογη σκέψου πως όσα αναφέρεις απλά δεν θα υφίστανταν. Απλά θα έπρεπε να λύσουμε το θέμα γλώσσας, μιας και τα έθιμα είναι πάνω κάτω παρόμοια. Γλώσσα λοιπόν αρχαιοΕλληνική μιας και αν ψάξει κανείς τα ξένα λεξικά θα δει σχεδόν σε κάθε λέξη ( derived from the ancient Greek κατά 80% και Latin κανα 20% )
    τώρα αν θέλαν όλοι να κρατήσουν τη μητρική ως δεύτερη π.χ. μια χαρά θα μαθαίναμε και καμμια γλώσσα παραπάνω.
    Τελείως εξωγήινος ε; το ξέρω. Αυτά δεν γίνονται. Υφίσταται αυτό που αναφέρεις εσύ. Για ποιο λόγο όμως; Κάπου σε μια απάντηση γράφεις:

    " Στα Βαλκάνια ο ένας κοιτάζει να βγάλει το μάτι του αλλουνού. Ο λόγος? Κάποιοι ελπίζουν σε εδαφικές κατακτήσεις και κάποιοι άλλοι από κόμπλεξ νομίζοντας ότι έτσι θα φανούνε ανώτεροι."

    Θα συμφωνήσω μέχρι το του αλλουνού. Ασχετο, οι πρώτοι διδάξαντες είμαστε εμείς πάντα. Το διαίρει και βασίλευε λοιπόν για εμένα είναι ο λόγος και ως συνέπεια έρχονται τα μετέπειτα που λες εδαφικές κατακτήσεις κλ.π.
    Κάποτε είχαμε και εμείς τις " αυτοκρατορίες μας " . Μέγας Αλέξανδρος, Βυζάντιο και παλαιότερα με τις αποικίες των πόλεων - κρατών. Κάποιοι λένε πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ειρηνιστής έκανε μεικτούς γάμους. Φυσικά πρώτα ένωσε με σπαθί και τσεκούρι την Ελλάδα, και ύστερα προσπάθησε να κάνει όντως κάτι τεράστιο που πιθανόν να γινόταν αν δεν πέθαινε τόσο νέος. Σίγουρα όμως όσοι του προέβαλαν αντίσταση, τους έσκιζε τα ράμματα. Οι σημερινές αυτοκρατορίες λοιπόν, USA U.K. Russia Deutcland France κλ.π. δεν θα άφηναν ποτέ τα Βαλκάνια να ενωθούν. Με διάφορους τρόπους σπέρνουν μίσο στους λαούς και προσπαθούν να μικρύνουν την κάθε χώρα όσο γίνεται. Θυμίσου αυτό, έρχεται και η σειρά της Τουρκίας μόλις δεν κάνει ότι της πούν. Ρεαλιστικά λοιπόν, και εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια φιλία ανάμεσα σε κανένα λαό υπάρχουν όμως άνθρωποι και δεν εννοώ τους ψευτοκουλτουριάρηδες φυσικά που έχουν αυτή την άποψη που διατυπώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημήτρη, έγραψες μια μεγάλη αλήθεια φίλε μου, ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ φίλους.
    Το πιστεύω κι εγώ, και τι να πρωτοθυμηθούμε, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τους συμμάχους, τους συμμάχους επί εμφυλίου;

    Η μόνη "φιλία" που νιώθουν για μας έχει σχέση με την γεωπολιτική μας θέση και το υπέδαφος.

    Καλημέρα σου
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για κάποια ακόμα που αναφέρονται. Τι να πω για τους κοιλαράδες παπάδες; Στον Θεό πιστεύω, στα μαγαζιά που πουλάνε θρησκεία όχι.
    Όσο για τους μετανάστες, όσοι δεν με ενοχλούν και κοιτάνε τη δουλειά τους δεν έχω πρόβλημα. Όσοι είναι παράνομοι και δεν κάνει τίποτα το κράτος, αφού δεν έχει πρόβλημα δλδ το κράτος εγω γιατί να έχω; Ξέρεις πολύ καλά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω πως πολλοί υπερπατριώτες τους εκμεταλλεύονται για ψίχουλα ρίχνοντας και τα δικά μας μεροκάματα, ενώ όσοι δεν βρίσκουν δουλειά ζούν σα ζώα. Στη Σουηδία αν και ψιλοαλλάζουν τα πράγματα, στη Σουηδία λοιπόν που κρεμάνε όλοι σημαίες, ξέρεις καλά πως υποδέχονται και συμπεριφέρονται στους μετανάστες. Θα μου πεις εκεί δεν είναι μπάτε σκύλοι αλλέστε και θα συμφωνήσω.
    Αλλά και πάλι αφού εδώ το άφησαν να γίνει μπάτε σκύλοι εγώ τώρα τι να κάνω!Αυτό όμως που ξέρω είναι πως όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ καλά θα κάνει το κράτος να αρχίζει να τους ταίζει τουλάχιστον και να τους βρεί μια τρύπα με τα υποτυπώδη όσο δεν αποφασίζει να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους γιατί και αυτοί φοβούνται. Όταν η λόρδα θα τους κόψει σε σημείο που να πάψουν να φοβούνται, τότε να δείς τι έχει να γίνει. Άστα βράστα.
    Πα να ακούσω το βιντεάκι καλή φάση θα είναι,
    Α και ’μένα πάντως το Hellas μ’αρέσει ή ακόμα καλύτερα το Hellemic Republic. Το Greece, προφέρεται ακριβώς όπως το grease, που σημαίνει λιγδιά.

    Καλό Σαββατοκύριακο Τζιμάρα

    P.S Γαμάτος ο ήχος των Sabaton

    P.S 2 Συγγνώμη για την διπλοκαταχώρηση του πρώτου μέρους, όταν την έγραφα πάντως δεν μου έδειχνε τίποτα γενικά πολλές φορές έχω πρόβλημα με το να δημοσιεύσω σχόλιο εδώ δεν ξέρω γιατί αν θες σε παρακαλώ σβήσε τη μια απ’τις 2
    Αν δείς και άλλες, κάνε το ίδιο για να μη σπαμάρει thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημήτρη μπήκα στο κόπο και το βρήκα το τραγούδι που σου'λεγα οι Rotting οι οποίοι παρεμπιμπτόντως είναι Ελληνες(χωρίς να έχει σημασία καμία βέβαια),έχουν μία συνεργασία με την Diamanda Galas.Ομολογώ ότι δεν ήξερα πολλά για την Galas.Για όσους θέλουν ας πατήσουν εδώ και θα δουν εν συντομία πολλά ενδιαφέρον πράγματα για τη ζωή της αλλά για τη μουσική της εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια.Οι Rotting λοιπόν κάναν μία πολύ πετυχημένη διασκευή ενός κομματιού της Diamanda με την ίδια φυσικά να συμμετέχει στα φωνητικά.
    Το θέμα του δίσκου της Diamanda Galas ''Defixiones'' αντλείται απο τις σφαγές Ελλήνων και Αρμενίων της Μ.Ασίας στις αρχές του 20 αιώνα.
    Το τραγούδι Orders from the dead στο οποίο συνεργάστηκαν αναφέρεται στη καταστροφή της Σμύρνης και τις σφαγές που έλαβαν χώρα εκεί.

    Το τραγούδι είναι τρομερά ανατριχιαστικό αν και τα Ελληνικά της Διαμάντω όχι και τόσο καλά!
    Ελπίζω να άξιζε τον κόπο η ανασκαφή
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ektoras Μόλις γύρισα από Θεσσαλονίκη ψόφιος αλλά θα με αναγκάσεις να γράψω σεντόνι. λΟιπόν. Η σημαία είναι σύμβολο και αν την βάλεις στο μπαλκόνι σου θα το κάνεις για τον εαυτό σου και γιατί θέλεις να τιμήσεις το αίμα αυτών που χύσανε γι' αυτή. Ούτε για τους πολιτικούς θα το κάνεις, ούτε για κανέναν άλλο. Αυτούς τους συμφέρει να μην αναρτώνται σημαίες γιατί έτσι ο κόσμος ξεχνάει πιο εύκολα και δεν υπάρχει μεγάλη εθνική συνοχή η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδραση - καταλύτης στα όποια σχέδια τους.
    Σχετικά με την ουτοπική σου σκέψη περί Βαλκανίων όντως διαφωνώ γιατί απλά υπάρχουν σύνορα και υπήρχαν και παλιότερα (ίσως όχι τόσο εμφανή) οπότε αυτά που λέω υφίστανται. ίσως να είμαστε ένα κράμα μέχρι ένα σημείο. Αυτό το κράμα όμως απέκτησε μια κοινή συνείδηση. Σωστά; Αυτή η συνείδηση λοιπόν ονομάστηκε ελληνικότητα.
    Όσον αφορά το διαίρει και βασίλευε δεν είμαστε οι μόνοι πρώτοι διδάξαντες. Υπήρχαν οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι, οι Πέρσες, οι Οστρογότθοι, οι Βησιγότθοι και τόσοι άλλοι. Μην ξεχνάς τότε η κατακτητικοί πόλεμοι ήταν συνηθισμένο γεγονός και η καλύτερη άμυνα ήταν η επίθεση. Για να διαφυλλάξει κάποιος την ακεραιότητα του έπρεπε να είναι σεβαστή δύναμη. Άρα ήταν κατά ένα τρόπο αναγκαίο κακό και σίγουρα επαναλαμβάνω δεν ήμασταν οι μόνοι που επιδόθηκαν σε κάτι τέτοιο.
    Αργότερα υπήρξαν οι σταυροφόροι οι οποίοι βοήθησαν το Βυζάντιο να συρρικνωθεί στη Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα της. Τα σκατά υπάρχουν παντού οπότε ας πάψουμε μια ζωή να ρίχνουμε το φταίξιμο πάνω μας και να δικαιολογούμε όλους τους άλλους. Αυτό μας έφερε και στη σημερινή μας κατάσταση.
    Πάμε στο δεύτερο σχόλιο σου. Το είπα και στη ανάρτηση και σε άλλα σχόλια. Άλλο η πίστη και η θρησκεία και άλλο τα λαμόγια οι λειτουργοί της. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι ανάμεσα στη σαπίλα υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν σωστό έργο και να μη βάζουμε τους πάντες σε ένα τσουβάλι. Η γενικοποίηση και η ισοπέδωση των πάντων είναι σκέτη κατάρα.
    όσο για τους μετανάστες; Όσοι είναι νόμιμοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει με τους λαθρομετανάστες τους οποίους κάποιοι τους έφεραν σκόπιμα για άλλους λόγους και έτσι πολλοί βρήκαν ευκαιρία να έχουν ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό με μισθούς πείνας και αύξηση της ανεργείας για τους γηγενείς. Λες ότι εφόσον δε νοιάζεται το κράτος δε σε νοιάζει και 'σένα. Μα το κράτος είσαι εσύ. Όλοι μας είμαστε από μια μονάδα και το σύνολο μας απαρτίζει το κράτος. Πως γίνεται να μη σε νοιάζει;
    Όσον αφορά τα της Σουηδίας άσε με να έχω μια πιο ολοκληρομένη άποψη. Εκεί δε στήνουν κώλο στους μουσουλμάνους, ούτε ανέχονται σκηνικά όπως γίνονται εδώ με το κοράνι. Όντως παρέχουν και ασφάλιση και εργασία και πολλά άλλα. Στους νόμιμους. Στους λαθραίους δείχνουν την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Σουηδοί σέβονται αλλά απαιτούνε να τους σέβονται κιόλας. Παραμένουν οι κύριοι της χώρας τους και εφαρμόζουν το πιο απλό. Αυτοί που πήγαν πρέπει να δείξουν πρώτοι σεβασμό, στο κάτω-κάτω δεν τους έφεραν με το ζόρι. Να μη νομίζεις όμως ότι δεν υπάρχουν και νεοναζιστές και εκεί. Απλά δε γίνεται τόσο της πουτάνας όσο εδώ.
    Λες ότι καλά θα κάνει το κράτους να αρχίσει να τους ταΐζει. Πως; Με τι; Το κράτος εσένα και εμένα μπορεί να μας ταΐσει; Με τίποτα. Δε βλέπεις τι γίνεται;
    Αυτά προς το παρόν. Στα μεγάλα σχόλια μπορεί να βγάλει μύνημα λάθους αλλά τα παίρνει κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Βάσσια Μα έτσι είναι Βάσσια. Όποιος διαβάσει ιστορία θα το καταλάβει αμέσως. Δε χρειάζεται να πάει κανείς πανεπιστήμιο για να το συνειδητοποιήσει. Και αν παρατηρήσεις ως χώρα δεν ηρεμήσαμε ποτέ. Ή πολέμους είχαμε, ή σκλαβιά ή χούντες. Η ελευθερία που είχαμε ποτέ ως κράτος ή ως έθνος ήταν στην ουσία διαλείμματα.
    @zoyzoy Ναι βρε, καλά λες. Το είχα ξεχάσει. Πριν από κανένα δίμηνο περίπου ήμουν σε συναυλία των Rotting Christ. Φοβερή μπάντα αλλά και το τραγούδι που λες (Orders from the dead) τα σπάει και οι στίχοι του είναι το κάτι άλλο. Εντελώς ανατριχιαστικοί.
    Τελικά ζουζουνάκι άξιζε η ανασκαφή σου. Σου απονέμω τον τίτλο "Σλήμαν του διαδυκτίου". Σλήμαν ήταν ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε την Τροία και φυσικά καταέκλεψε αυτά που βρήκε (χωρίς να σε αποκαλώ κλέφτρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΙΟΙ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλέ μου γειάσου...ε,ήρθα να σου πώ ότι από δώ και πέρα θα με βρίσκεις εδώ-ahtida.wordpress.com οκ?....φιλάκια ε,τελικά το έλυσα το θέμα,αυτό...και είναι η τελευταία φορά που μετακομίζω...τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    (ΝΑΙ ΒΡΕ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΜΟΥ...ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ο Καφετζής Βρε βρε βρεεεεεεεεε!!! Ο καφετζής. Που είσαι εσύ βρε ψυχή; ξανάνοιξες τον καφενέ; Θα έρθω να με τρατάρεις καφεδάκι και υποβρύχιο. Όσο για το video; Τα είπες μόνος σου. Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και γίνομαι κουραστικός. Συμφωνώ και επαυξάνω με τα λεγόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;