Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Print this post

ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ

Είναι γεγονός! Μετά από ενάμιση χρόνο πήρα ένα χαρτί που περίμενα. Αθάνατο ελληνικό δημόσιο! Να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2009 καταθέσαμε τα χαρτιά και το παράβολλο για να γίνει η αναγνώριση του πτυχίου της αρραβωνιαστικιάς μου. Ενάμιση χρόνο κράτησε η διαδικασία. Ελληνικό φαινόμενο εφόσον σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού η διαδικασία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται από δύο μέρες έως δύο εβδομάδες το πολύ. Την περασμένη εβδομάδα λάβαμε email που έλεγε ότι μπορούμε να παραλάβουμε την αναγνώριση. Δεν το πίστευα μέχρι να πάρω σήμερα από τα Κ.Ε.Π. το χαρτί. Τελικά όλος ο χαμός για μια απλή κόλλα Α4 εκτυπωμένη με μια σφραγίδα την οποία την παραλάβαμε τσαλακωμένη σα σκουπίδι από τα Κ.Ε.Π.
Το χαρτί έχει υπογραφεί τέλη Ιανουαρίου του 2011. Δηλαδή για να μας ενημερώσουν με ένα email χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες. Άντε να με πείσεις μετά ότι σε ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου (ουκ ολίγες) δεν κωλοβαράνε συστηματικά και με τέμπο.
Το άλλο κουφό που είναι και πάλι ελληνική πατέντα είναι ότι το χαρτί που παραλάβαμε αναγνωρίζει το πτυχίο ως ομότιμο τίτλο ελληνικού πανεπιστημίου αλλά για να αναγνωριστεί ως πτυχίο κοινωνιολογίας πρέπει να δώσει η κοπέλλα δυο μαθήματα. Και επειδή εδώ κοντά κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει τμήμα κοινωνιολογίας (ούτε στη Θεσσαλονίκη) πρέπει να τραβιώμαστε στρην Αθήνα, στην Κρήτη ή όπου αλλού υπάρχει τμήμα της συγκεκριμένης σχολής το οποίο σημαίνει παραπάνω έξοδα. Tο ακόμα πιο κουφό; Στο χαρτί λέει ότι αναγνωρίζεται το πτυχίο κοινωνιολογίας (στα αγγλικά) ενώ στα ελληνικά μας λένε ότι πρέπει να δώσουμε εξετάσεις άλλα δυο μαθήματα για να αναγνωριστεί και η ειδικότητα. Λίγο φάσκουν και αντιφάσκουν ή νομίζω; Υποτίθεται ότι αυτά θα είχαν εκλείψει μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι εδώ πέρα. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε. Πήρα τηλέφωνο στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και ζήτησα διευκρινήσεις. Η απάντηση από την άλλη πλευρά της γραμμής; "Αυτό είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα". Ορίστε; Μα στην Ελλάδα μόνο ιδιαιτερότητες υπάρχουν και εισπρακτικές τακτικές. Τίποτε άλλο!
Πέρα από την πλάκα πιστεύω ότι μερικές απολύσεις πρέπει να γίνουν σε άτομα που κωλοβαράνε στο δημόσιο μπας και ταρακουνηθούνε οι υπόλοιποι και δουλέψει καμιά υπηρεσία πιο γρήγορα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε ενάμισι χρόνο και όποτε παίρναμε τηλέφωνο να μας μιλάνε με τουπέ σα να μας κρατάνε στο χέρι και να μιλάνε εριστικά. Γνωρίζω ότι πολύς κόσμος ταλαιπωρείται με το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και περιμένει το λιγότερο ενάμισι χρόνο για να πάρει την αναγνώριση και να βγει στην αγορά εργασίας. Στην ουσία χάνει χρόνο από τη ζωή του περιμένοντας. Καλό θα ήταν όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να ανοίξουν τα στραβά τους και να κάνουν κάτι. Όχι μόνο να τσεπώνουν τα παράβολλα και μετά στα παπάρια τους! Νομίζω;

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Ερχεστε δευτεροι,34 μήνες για αναγνωριση της στρατιωτικής θητειας ως συντάξιμης!!!Η αιτηση υποβλήθηκε Ιούνιο 2008 και μόλις τωρα ήρθε η απάντηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @VAD Χαχαχαχαχααχα!!! Sorry Vad δε γελάω κοροϊδευτικά αλλά μ' έπιασε νευρικό γέλιο... Σου παραδίδω το χρυσό μετάλιο της ταλαιπωρίας και της αναμονής. Χαρά στο κουράγιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @pølsemannen Ω γιεα!!! (κατά το αμερικάνικο oh yeah!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα hack!
    λες σε μια φάση "σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού η διαδικασία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται από δύο μέρες έως δύο εβδομάδες το πολύ" με αυτό θα εννοείς άλλες χώρες εκτός Κύπρου γιατί εδώ έχω ακούσει και περίπτωση που έκαναν 6 χρόνια! και το λιγότερο είναι 2 χρόνια. άρα εσεις μια χαρά το πήρατε.
    κι αυτό με την αναγνώριση και τα μαθήματα το έχουμε κι εμείς εδώ. νομίζω είναι ελληνική νοοτροπία που βεβαίως-βεβαίως αντιγράψαμε.

    για να είμαστε όμως ειλικρινής και δίκαιοι την ίδια διαδικασία έχουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχω ψάξει για να κάνω μεταπτυχιακό. αν δεν κάνω λάθος έχουν το youcas κάπως έτσι το λένε, και πρέπει να πιστοποιήσω το πτυχίο απ΄το ελληνικό πανεπιστήμιο για εργασία και σπουδές.

    βασικά έχει κάποια λογική το όλο σύστημα ώστε να γλυτώνει απ'τις μαιμούδες. όμως η εκτέλεση του στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι για κλάματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @DaisyCrazy Όντως και στην Κύπρο υπάρχει παρόμοια κατάσταση. Τις μαϊμούδες πάντως είναι πανεύκολο να τις αντιμετωπίσεις. Με ένα απλό email στο πανεπιστήμιο της αλλοδαπής μπορείς να διασταυρώσεις τα στοιχεία του κατόχου αλλά και χωρίς να γίνει αυτό για να κάνεις αναγνώριση ενός πτυχίου χρειάζονται και άλλα δικαιολογητικά από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και όχι μόνο το πτυχίο. Χρειάζονται έγγραφα που αναφέρουν αναλυτικά τα μαθήματα, τις βαθμολογίες, τα χρόνια φοίτησης που χρειάζονται για την απόκτηση ενός τίτλου και άλλα με στάμπες και apostille. Αυτά τα έγγραφα δε μπορεί να τα προσκομίσει ο κάτοχος ενός μαϊμού πτυχίου γιατί δεν υπάρχει το όνομα του στα μητρώα του αναφερθέντος στο πτυχίο πανεπιστημίου και δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιος που να απαιτήσει αυτά τα έγγραφα ενώ έχει ψεύτικο πτυχίο. Προφανώς δε θέλει να τον πιάσουν. Οπότε η αναγνώριση των μαϊμούδων γίνεται με άλλο τρόπο επί πληρωμής. Δεν τίθεται θέμα εγγράφων αλλά θέμα αξιοπιστίας ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @DaisyCrazy Και κάτι ακόμα να συμπληρώσω: η κορυφαία παγκόσμια πατέντα ηλιθιότητας ανήκει πάλι στην Ελλάδα. Για να γίνει αναγνώριση ενός πτυχίου στην Ελλάδα από την Κύπρο χρειάζεται μετάφραση από τα ελληνικά στα ελληνικά... Ποιος ο λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά είμαστε για γέλια και για κλάματα συνάμα.
    Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν ήδη μηχανογραφηθεί οι περισσότερες υπηρεσίες.Αλλά πολλοί εκεί μέσα κάθονται μόνο για να ζεσταίνουν την καρέκλα τους!
    Γι αυτούς μόνο τους λόγους θέλει ένα γερό καθάρισμα το δημόσιο.

    Φιλί θαλασσινό:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zoyzoy Μπουρλότοοοοοο!!! που έλεγε και η αξέχαστη Σπφώ Νοταρά. Γεια σου ζουζουνάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειάσου ρε Δημήτρη! ε,ούυυυφ! μωρέ τι ψάχνεις τώρα??οι άνθρωποι είναι,ζώα δε το ξέρεις?..(νομίζω το ξέρεις, καλά δε χρειάζεται να στο πώ εγώ)....να δείς πόοσο καιρό μήνες? κάνανε να δώσουν κάτι λεφτά, στο πατέρα μου από κάποιες εξετάσεις που'χε κάνει σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο?...μιλάμε απίστευτη καθηστέρηση!και μπορεί να μ η στα δώσουν,και πο-τέ...μιλάμε ότι κάναν τόσο, καιρό τώρα γιανά δώσουν τα λεφτά του πατέρα μου! οκ? όχι για το δικό σου θέμα που όσο,να'ναί είναι κάπως πολύπλοκο!εδώ κάνουν διακόσια χρόνια,για ένα απλό θέμα!!ε,φαντάσου για ένα πτυχίο!πόσο κάνουν!εμ,γι'αυτό μας έφαγε η μαρμάγκα παιδάκι μου και πάμε και κατά διαβόλου,σα χώρα!..και έχουμε μπεί μέσα...από αυτούς τους άχρηστους!α,καλά από υφάκι άλλο τίποτε για ρώτα και μένα τί τραβούσα όταν, έπαιρνα τηλ Πάντειο να μου πούν διάφορες πληροφορίες επειδή δ ε μπορούσα να πηγαίνω συχνά λόγω αναπηρίας...εκεί τότε ήταν μιά θεό-στρίγκλα τηλεφωνήτρια που έπρεπε να της κάνεις εκατό,μετάνοιες γιανά σου πεί μιά λέξη!!!χάαααλι λέμεεεεεε!απορώ ποιά νόμιζε πως ήταν μιά απλή τηλεφωνήτρια ήταν! έλεος πιάαααααααααααα!και αυτό (ότι ήταν στρίγκλα)είχαν να το λένε, πολλοί φοιτητές που ήξερα πρωσοπικά...άλλοι...όταν άλλαξε ο πρύτανης και μπήκε άλλος θυμάμαι,έγινε ο χ α μ ός από τα γέλια και τις χαρές,των φοιτητών όταν είπε ότι θα αλλάξει αυτήν την ηλίθια και ότι θα βάλει μιά άλλη στη θέση της!!...αυτό είναι το χάλι μας παιδάκι μου! μη σκάς!συγχαρητήρια στη κοπέλα σου της έυχομαι τα καλύτερα απο'δώ και πέρα... και όλα να πάνε όπως επιθυμεί...χαιρετώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αθανασία Δυστυχώς έτσι είναι Αθανασία μου. Η καθυστέρηση είναι ελληνικό χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Αυτό γίνεται γιατί όποιος καταφέρει και μπει μονιμάς έχει δέσει το γάιδαρο του πλην ελλαχίστων εξαιρέσεων. Όλοι θέλουν να το παίζουν εξουσία, ακόμα και μια τηλεφωνήτρια όπως λες και εσύ. Τι να πει κανείς!!!
    όσο για το άλλο θέμα το τεχνικό με το ιστολόγιο σου δε σε ξέχασα... ακόμα το ψάχνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;