Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Οδύνη. Μια λέξη που έχασε τη σημασία της τις τελευταίες μέρες γιατί παρελάζει σε όλους τους ξύλινους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς λόγους. Ειλικρινά θέλω να ξεράσω και δεν μπορώ. Σκηνοθεσία στο έπακρον, μουσική υπόκρουση σε μονταρισμένα videos, θεατρικές ερμηνείες και βαρύγδουποι μονόλογοι των δημοσιογράφων των πάνελ και των παραθύρων που παίρνουνε Oscar απαρτίζουνε ένα τοπίο που μου θυμίζει όρνια πάνω από κουφάρια ζώων. Έτσι και αυτοί καπηλεύονται το θάνατο του δεκαπεντάχρονου.
Από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που έχει 100% αναπηρία, κοτσάνες που ξεστομίζει ο υπουργός Βορείου Ελλάδος Τζίμας ("ο δολοφόνος αστυνομικός διορίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.", Θεέ μου τι είπε ο στόμας του), ο Γιωργάκης έρχεται στις Σέρρες για να ψαρέψει αγρότες ψηφοφόρους, κομματικές διαμάχες πάνω από το σώμα του άτυχου μαθητή, αστυνομικοί που χτυπάνε μαθητές και δασκάλους, που σηκώνουν και πάλι το περίστροφο και πυροβολούνε και άλλα πόσα στραβά που μου διαφεύγουν...
Για άλλη μια φορά οι σκοπιμότητες είναι πάνω απ' όλα. Είτε είναι πολιτικές, είτε δημοσιογραφικές που κυνηγάνε νούμερα τηλεθέασης, είτε προσωπικές. Όλοι κάνουνε δηλώσεις για τα πάντα και στην ουσία δε λένε τίποτα. Γιατί; Επειδή το εγώ του καθενός υπερισχύει. Έχουμε τον πόλεμο των εγώ!
Ευτυχώς που δε βγήκε ο επίτημος (ο Μητσοτάκης ντε) για να πει τα δικά του γιατί με τη γκαντεμιά που τον χαρακτηρίζει όλα θα γίνουν τρεις φορές χειρότερα.
Το κορυφαίο όλων; Βγήκε ο Καραμανλής και ζήτησε να ματαιωθεί η αυριανή απεργία για να μην επεκταθούν τα επεισόδια. Μα καλά έχει το θράσος και συνεχίζει να μας κοροϊδεύει; Για την καρέκλα του φοβάται που τρίζει και μόνο. Βρίσκεται στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί πολιτικός τις τελευταίες δεκαετίες και φοβάται ότι με την αυριανή πανελλαδική απεργία θα φανεί το τεράστιο μέγεθος της απογοήτευσης που έσπειρε στους έλληνες. Τόσες μέρες που γίνονται καταστροφές με την άδεια του και τώρα τον έπιασε η ευαισθησία του;
Ειλικρινά τα έχω παίξει με αυτό το ανώμαλο πάρτυ που γίνεται στα κανάλια και στην ελληνική πραγματικότητα. Ούτε την κηδεία του παιδιού σεβάστηκαν κάποιοι. Αντί να λένε, να λένε και να ξαναλένε τα ίδια και τα ίδια γιατί δεν κάθονται μια φορά για να ακούσουν τι έχει να πει ο απλός πολίτης, ο μαθητής, ο άνεργος, ο φοιτητής, ο απλός εργαζόμενος; Τόσο δύσκολο είναι να βγάλουν το σκασμό όλοι τους για μια φορά; Το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά όλοι τους και από την άλλη να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. Φάσκουν και αντιφάσκουν. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

buzz it!

16 σχόλια:

  1. Καλησπερα! Το κυμα απογοητευσης ειναι πλεον εντονο. Καλα θα κανει να βγει κι να παραιτηθει, και να δηλωσει απλα κι καθαρα οτι ειναι ανικανος να κυβερνησει. Με τη σταση του αυτη τα λογια του αερα, τα ''θα'' του, απλα για μενα επιβρδυνει το χρονο των εξελιξεων κι ροκανιζει το σκατοπροφιλ του. Δεν ξερω τι θα επακολουθησει τις επομενες μερες-ωρες, παντως ταχειροτερα ηρθαν. Φανηκε η απραξια του κρατους. Και ας μαζεψει καποιος το Παυλοπουλο βαρεθηκα να τον ακουω. Ως προς τα ΜΜΕ , τι να πει κανεις, οτι δεν σεβοντασι τιποτα? το πονο της οικογενειας?? Οτι καθε φορα που η τραγωδια μας χτυπα τη ''ρημαδα'' τη πορτα ειναι πανω απο ολα αυτοι οι οσκαρικες τους συμπεριφορες. Τελικα απο που μας μενει να πιαστουμ ως ελληνες πολιτες??
    Τη καλησπερα μου hack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gatodiakritikos Το πρόβλημα είναι ότι εθελοτυφλούνε και δε λαμβάνουν το σήμα της πανελλαδικής απογοήτευσης. Ακόμα νομίζουν ότι μπορούνε να προσφέρουν κάτι καλό "σεμνά και ταπεινά". Κόντρα στο σεμνά έρχεται η αλαζονεία τους και κόντρα στο ταπεινά ο εγωισμός τους. Μακάρι να ξεκουμπιστούνε και να φύγουνε όλοι τους. Και οι 300 με τους παραταχάμενους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο δύσκολο είναι να βγάλουν το σκασμό όλοι τους για μια φορά; ...KAI OMOS EINAI PARA POLI DISKOLO GIATI MATANE NA MILANE KAI NA TRONE.AM DEN GINETE H TA MILAS H TA TROS GIATI ALIOS H TA PNIGIS H TA SKASIS KAI AUTI DEN PATENOUN TIPOTA EXOUN PATI ANOSIA.TI TA KANOUME ME AUTOUS OUTE KAI KSERO.TO MONO POU SKEFTOME EINAI H GONIS TOU PAIDOIU KAI TIPOTA ALO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @molemou Γεια σου Νικόλα. Είπαμε να φάνε αλλά αυτοί ξεσκιστήκανε. Λίγο τακτ δε βλάπτει. Κωλολιγούρια του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. jim, την μορφή της κοινωνίας που ζούμε την έχουμε ζωγραφίσει εμείς, άλλος λίγο άλλος πολύ (εγώ ας πούμε σαν μεγαλύτερος)
    Γι αυτό το λόγο, και για τους ανθρώπους που εκλέγουμε, κανείς μας δεν είναι αμέτοχος στο χάλι, και κατ' επέκταση κανείς αθώος.
    υ.γ. Τζίμας, άλλο φρούτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @οι άθλιοι Συμφωνά μαζί σου Γιάννη αλλά δε λέμε να μάθουμε από τα λάθη μας... Η νοοτροπία μας σπάει νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα φίλε Χάκ..........τόσος πόνος......τόση θλίψη......τόση οργή..........σε ποιά ψυχή να χωρέσει;και οι πραγματικοί υπεύθυνοι....πουθενά....η λέξη ντροπή τους...είναι πολύ λίγη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @εκάτη το "ντροπή" δεν κάνει τίποτα. Εξορία διά παντώς είναι η επιεικέστερη τιμωρία που μου έρχεται στο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mono'symfono me 'Sena 'Dhmhtrh,
    'Xathhke'mia'Zoh.! As to Boulosoyn ta MME pou Rixnoyn Ladh sth Fotia, alla 'na 'Prosexoyme kai ta Paidia'mas,to Politimotero se Toyth th'Zoh.!.........:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου nispell... πάλι χάθηκες... τα Μ.Μ.Ε. το μόνο που κυνηγάνε είναι η τηλεθέαση, οι διαφημίσεις και εννοείται τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Χακαντει... εγώ δε θα πω τίποτα... δεν έχει νόημα...
    Μακάρι να το βουλώνανε κι εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @σουζάνα Δυστυχώς δεν πρόκειται να το βουλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αθήναι τη 22α Απριλίου 1967



    Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Κόλλιας,
    τ. Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου



    “Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.

    Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ήτο επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος...

    Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Και μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς θα απομονώσωμεν και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, θα βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον...

    Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, η οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις δηλοί κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους....

    Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σοβαρά κάπως έτσι αισθάνομαι και γω.Δηλαδή απτα πιο καλά κείμενα που έχω διαβάσει για αυτό το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @pop-αρι Να 'σαι καλά φίλε μου. Αυτή η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει. Ας σκεφτούνε τη μάνα του παιδιού και αν μπορούνε ασ μπούνε για λίγο στη θέση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;