Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Print this post

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Στο ίδιο έργο θεατές... Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... Μια από τα ίδια... Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φράσεις - σλόγκαν για να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση με τις φωτιές. Οι παραπάνω φράσεις στην αρχή αυτής της ανάρτησης είναι μόνο ένα δείγμα.
Κάθε καλοκαίρι, κάθε Αύγουστο έχουμε τα ίδια. Απορώ που βρίσκουν δέντρα και τα καίνε. Νόμιζα ότι όλα κάηκαν τις περασμένες χρονιές αλλά φαίνεται ότι έχει μείνει λιγάκι στοκ ακόμα. Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η κόλαση δεν προήλθε από ανθρώπινη επέμβαση. Θυμάμαι πέρυσι και πρόπερσι που έδειχναν τα Μ.Μ.Ε. την οικοπεδοποίηση των καμμένων εκτάσεων και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να ξεφυτρώνουν οι βίλες.
Αυτό που με βγάζει εκτός εαυτού είναι ότι μια ζωή οι αρμόδιοι είναι έτοιμοι, όπως λένε οι ίδιοι, για όλα και μόλις ξεσπάσει το κακό το μόνο που βλέπουμε είναι η ανοργανωσιά. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί από τους παθόντες που έμειναν μόνο με στάχτες για περιουσία θα ψηφίσουν και θα επανεκλέξουν τους ίδιους αρμόδιους. Κανείς δε βάζει μυαλό σ' αυτή τη χώρα.
Δεν ξέρεις ποιος είναι ο χειρότερος. Οι ανεύθυνοι αρμόδιοι ή οι συνυπεύθυνοι παθόντες; Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Άλλοι για τις επιλογές τους και άλλοι για τις στάσεις τους. Με λίγα λόγια, αν δεν το καταλάβατε, πάμε κατά διαόλου ομαδικώς.

buzz it!

11 σχόλια:

  1. Φυσικα και εχουμε ολοι μεριδιο ευθυνης.
    Αφου εμεις τους ψηφιζουμε.
    Μονο για να λαδωνονται ειναι καλοι...
    Ο λαος στα παπαρια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @spyros1000 Και στις κλεψιές άγαρμποι, ανίκανοι και ερασιτέχνες είναι Σπυράκο. Που να τους εμπιστευτείς για κάτι σοβαρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!Δεν υπάρχει συνείδηση απ'αυτά τα παχύδερμα που μας κυβερνούν και δεν το'χουνε καταλάβει πολλοί ακόμα δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως σε βρηκα κι απο εδω. Ξερεις, σημερα διαβαζα ενα ενδιαφερον αρθρο για 150.000 στρεμματα που πρεπει να οικοπεδοποιηθουν αμεσα...και μαντεψε -ω ποια εκπληξις! Ειναι στις περιοχες που καηκαν...ειπατε τιποτα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @zoyzoy Συνείδηση και πολιτική είναι δυο δρόμοι παράλληλοι. Δε συναντώνται ποτέ. Καλημέρα ζουζού μου.
    @Butterfly Καλωσόρισεςστη γειτονιά μου Χριστινάκι. 150000 στρέμματα; Θα τους φτάσουν; Κομματάκι λίγα τα κόβω γι' αυτούς τους χαραμοφάηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω μου έχουν τελειώσει τα σχόλια σχετικά με την φωτιά...Είμαι έξαλλη...
    Και λίγα λες...
    Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Artanis Μετά τα δάση σειρά έχουνε τα σπίτια μας. Εμείς ούτως ή άλλως είμαστε καμμένοι από χέρι. Όταν όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμεραγκ και η φύση θα πάρει την εκδίκηση της τότε να δούμε τι θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΘΕΣ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @JK O SKPOYTZAKOS Μετά το ολοκαύτωμα τώρα θα βλέπουμε κομματικές αντιπαραθέσεις και τίποτα επί της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε καταντήσει να συζητάμε τα αυτονόητα. Άσ'τους να τα κάψουν λοιπόν. Άσε να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Το πόσο θα χαρώ όταν φτάσουμε στο τέλος δε λέγεται. Κι ας πάρει κι εμάς η μπόρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Σουζάνα Από τη μια πλευρά λόγω αγανάκτησης έχεις δίκιο. Από την άλλη γιατί να πληρώσουμε τη νύφη όλοι ΄και να μη στέλνουμε τους υπαίτιους στα σπίτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;